ilości wody. – Dodać kalafior i przyprawy, doprawić do smaku. – Dusić razem do miękkości. – Posypać na wierzchu posiekanym szczypiorkiem. – Podawać z sałatą i rzodkiewką
To co kochamwarzywa jak kapusta czy marchew oraz przyprawy to sekret tego przepisu, czyli pikantne, dobrze doprawione burgery. Można jej jeść z sosem pomidorowym, z warzywami, obłożone sałatą, rzodkiewkami i szczypiorkiem. Składniki: – 1/2 małej kapusty białej – 3 marchewki – 1 por – 3 cebule – 1/2 kalafiora – 2 ząbki czosnku – kilka gałązek selera
To co kochamgruszką i twardym serem typu cheddar lub parmezan. Taką sałatkę polecam na lunch do pracy. Do pracy czy na uczelnie można też spakować pyszną sałatkę Halloumi na liściach sałaty rzymskiej
AniaGotuje.plgruszką i twardym serem typu cheddar lub parmezan. Taką sałatkę polecam na lunch do pracy. Do pracy czy na uczelnie można też spakować pyszną sałatkę Halloumi na liściach sałaty rzymskiej
AniaGotuje.plbiałka dają się łatwo ubić na puszystą pianę. Składniki na 2 pieczone jajka sadzone : 2 jajka szczypta soli pół szczypty świeżo mielonego pieprzu dodatki wedle uznania (np. sałata, grillowana cukinia, pieczone warzywa) Jajka umyć, wytrzeć ściereczką. Rozbić i rozdzielić białka od żółtek uważając, żeby nie uszkodzić żółtek. Odłożyć je na płaskiej miseczce. Z białek ubić sztywną pianę, doprawić do smaku
Dietologmoździerzu z łyżeczką soli na miazgę . Do miazgi dolewać po łyżeczce oliwy z oliwek ciągle ucierając w moździerzu. Gęstość dressingu zależy od upodobań indywidualnych. Do miski włożyć umyte listki sałaty ,na to pocięte na kawałki rzodkiewki. Obrać i pokroić w kostkę awokado,dodać do miski ,następnie pokroić czerwoną cebulę i dołożyć do miski. Całość skropić gotowym dressingiem ,wymieszać
w mojej kuchninatkę pietruszki. Danie komponuje się z każdym dowolnym dodatkiem, może to być purée ziemniaczane, frytki, ryż, kasza, makarony, jak również świeże chrupiące pieczywo podane oczywiście z zestawem ulubionych sałat. Smacznego
Wino Francja Kuchniapumperniklu lub na małych krążkach wyciętych z chleba będzie doskonałą przystawką. Przygotowanie pasty jest bardzo łatwe i szybkie, polecam! Polecam inne nasze przepisy z awokado: Pasta z awokado i sałaty Sałatka warzywna z awokado sałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą , Sałatka z awokado, boczkiem i jajkiem w koszulce ; Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i awokado , Sałatka z awokado, granatem i mandarynkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięGarść małych pieczarek Kulka mozzarelli (125 g) Garaść pomidorków koktajlowych (opcjonalnie) Kilka łyżek tartego parmezanu Kilka łyżek sosu pomidorowego ( przepis znajdziecie tutaj ) Suszone oregano Rukola, roszponka, lub inna miękka sałata Przygotowanie: Krok 1 Ustaw maksymalną temperaturę piekarnika, wstaw blaszkę (kamień lub formę) do pieczenia na środkową półkę i nagrzewaj przez godzinę. Krok 2 Ciasto chwilę zagniataj, następnie uformuj z niego
Niedzielny kucharzogórkiem kiszonym i jestem najedzona. 😆 Niby głupie, ale zalicza się jako pełnowartościowy posiłek😎I taki wynalazek jest o wiele ciekawszy i zdrowszy niż standardowa kanapka z serem, szynką i sałatą.😋 T Takie kotleciki można zarówno usmażyć lub upiec. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1-2 porcje: -160 g kaszy gryczanej -120 g łososia wędzonego -1 jajo -koperek, sól, pieprz
Zdrowie i pysznie na talerzusłodko z cukrem pudrem i sosem pomidorowym, zazwyczaj ostrym. Bakłażany faszerowane mięsem mielonym, sosem z pomidorami, pieczarkami i serem. Jedne z moich ulubionych dań kuchni bałkańskiej. Podaję je z sałatą i sosem pomidorowym. Danie smakuje obłędnie! Nikt nie jest głodny Dziś serwuję kuchnię grecką Smacznego Składniki: 4 średniej wielkości bakłażany 4 łyżki oliwy z oliwek 1 posiekana cebula
Zasmakuj Kuchniłyżka masła 1 łyżeczka suszonej bazylii sól do smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego Dodatkowo 250 g szynki 100 g szpinaku 400 g cukini 300 g makaronu, waga sucha sałata Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż przez 30 sekund. Następnie wlej wodę, śmietankę i zagotuj. Teraz dodaj pokruszone sery, mieszaj
codojedzenianaprawdę tylko Twoja wyobraźnia. Dziś zapraszam na sałatkę w stylu orientalnym, z czarnym sezamem i orzeszkami ziemnymi (przepis autorski) Składniki ( ich ilość zależy od tego ile potrzebujesz sałatki) sałata lodowa ogórek zielony pomidor kiełki soi łyżeczka czarnego sezamu garść orzechów ziemnych nie solonych na sos ( tu także używasz proporcji składników, które Tobie będą odpowiadały, próbuj sos w trakcie robienia
Oka w rosole czyli KaFka gotujeDziś propozycja dla tych którzy lubią fileta z kurczaka bez panierki-marynowana w marynacie sojowo-miodowej z delikatnym aromatem czosnku, usmażona bez żadnego tłuszczu na patelni grillowej, podana na sałacie stanowi smaczny obiad lub ciepłą kolację. Do marynaty nie używamy żadnej soli, sos sojowy jest wystarczająco słony. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka Marynata: 10 łyżek sosu sojowego 1 czubata
Wanilia i Kardamonposmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym wymieszaj makaron z kurczakiem. Polej sosem pomidorowym, wymieszaj dokładnie. Posyp wierzch mozarellą, a później parmezanem. Zapiekaj przez 15 minut, wstawiając naczynie blisko grila. Podawaj z sałatą, np. z rukolą, skropioną delikatnie sokiem z cytryny o oliwą. Artykuł Szybki patent na resztki z kurczaka – zapiekana z penne i sosem pomidorowym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz