sałata - 10652 przepisów (strona:382/711)

Pyszne ziemniaki z patelni grillowej 202

Pyszne ziemniaki z patelni grillowej Proste danie , a bardzo smaczne . Ziemniaki z patelni grillowej , dzięki przypraw smakują wybornie i są ciekawym dodatkiem do obiadu . Jeśli jeszcze podacie do nich sałatę ze śmietaną lub sos tzatzyki ..niebo w gębie Proste dania są najlepsze i nie można ich schrzanić , a dzieciaki po prostu je kochają Składniki : 6 średnich ziemniaków 1 łyżeczka czosnku

Ogrodnik w podróży
Indyk z cytryną 129

Aromatyczny indyk, jest bardzo ciekawym daniem. Jeżeli chcemy odmienić nasz codzienny jadłospis możemy zaszaleć z indykiem. Można zastąpić również kurczakiem będzie równie smaczne. Ja podałam dodatkowo sałatę lodową z pomidorkiem i sosem winegret, przepis znajdziecie w sosach na moim blogu. Składniki 500 g udźca z indyka 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka imbiru … Czytaj dalej Indyk z cytryną

gotuj ze mną
TARTA ZE SZPINAKIEM I FETĄ 131

masy jajecznej. Wkładam do piekarnika na kolejne 20-25 minut, aż brzegi ciasta będą złote, a masa się zetnie. Tartę podawać ze świeżą sałatką, np. z rucoli, czy sałaty lodowej z dodatkiem warzyw i sosem z TEGO PRZEPISU >> Smacznego

Calzonella.com
FALAFEL kuleczki z ciecierzycy 142

przyprawy. Wszystko jeszcze raz mielimy. Z utworzonej masy formujemy kuleczki 3 centymetrowe. Kuleczki smażymy na głębokim oleju z obu stron po 3 minuty. Możemy je podawać np. z sałatą i frytkami, hummusem, sosem czosnkowym, pitą, ogórkami kiszonymi. Smacznego

Dominacja smaku
Zapiekanka rybno-ziemniaczana (Sformato di pesce e patate) 155

minut, odcedzamy i osuszamy. **** PREPARAZIONE Sbucciate le patate e tagliatele a fettine sottili dello spessore di 1-2 mm. Scottatele per circa 2 minuti in acqua bollente salata, scolandole e asciugatele bene. Filety z dorsza oczyszczamy i usuwamy z ewentualnych ości, następnie kroimy w kostkę. Do ryby dodajemy 2/3 ziemniaków, śmietan ę , drobno pokrojony koperek, ziarna kopru włoskiego; doprawiamy

La grande e la piccola cuoca
ryż z warzywami mrożonymi bukiet jarzyn wiosenny... 180

minut na większym ogniu aby trochę wody odparowało Pod koniec wsypać do smaku pieprz ziołowy, paprykę ostrą, przyprawę uniwersalną, podawać z ugotowanym ryżem basmati i np z sałatą lodową w jogurcie - ryż basmati smakuje nam bardzo ale w daniach bezmięsnych, zimowa pora najlepiej smakują zestawy mrożonych warzyw..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczona pierś kaczki i sos z czerwonego wina 207

masła 300 ml wytrawnego czerwonego wina 200 ml wywaru z wołowiny sól i pieprz do smaku 1 łyżka balsamicznego octu ewentualnie cukier do smaku Do podania pieczone ziemniaki zielona sałata sos vinegret Piersi kaczki natrzyj solą, pieprzem i tymiankiem. Natnij skórkę. Rozgrzej patelnię i ułóż mięso skórką do dołu. Smaż mięso przez 6 minut. W międzyczasie nagrzej piekarnik na 130ºC

codojedzenia
Tarta z brokułowego ciasta 143

Krok 3 Wyciągnij podpieczony spód z piekarnika. Wylej na ciasto nadzienie. Na wierzchu ułuż plastry chorizo. Posyp tartę parmezanem i wstaw do piekarnika na 25 minut. Podawaj ze świeżą sałatą skropioną dresingiem. Smacznego! Artykuł Tarta z brokułowego ciasta pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Proste dania orientalne 183

tylko zamarynować kurczaka w aromatycznej i bardzo prostej marynacie, wyłożyć na warzywa i do pieca. Po 40 minutach wyciągnięcie z piekarnika niesamowicie pachnące danie, do którego wystarczy podać garść sałaty. Zobacz przepis. Poniedziałek: Tarta z brokułowego ciasta z chorizo Jedno z tych dań, które koniecznie chce się zrobić. I wierzcie, że warto. Tarta wygląda niesamowicie i tak smakuje. Jest idealna

Niedzielny kucharz
Sałatka z mango i awokado 215

Lekka sałatka w kolorach wiosny z egzotycznymi owocami, błyskawiczna w przygotowaniu. Do podania ze świeżym pieczywem lub grzankami. Składniki: awokado mango rukola, roszponka lub mix sałat garść orzechów włoskich na sos: 4 lyżki oliwy łyżka octu winnego lub soku z cytryny łyżeczka miodu pieprz świeżo mielony Mango i awokado obrać i pokroić w kostkę lub plasterki, orzechy uprażyć na suchej

wyzwania kuchenne
Roladki ze schabu faszerowane szpinakiem- na sosie z pomidorów 149

następnie podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości mięsa. Na suchej patelni podgrzewamy tortillę. Ciepłe placko składamy, polewamy sosem pomidorowym, na wierzch kładziemy roladki-posypujemy parmezanem. Do podania: sałata z sosem vinegret

Kopystką po garach
BURGERY Z KURCZAKA Z SEREM 141

patelni, a następnie włożyć do piekarnika - wtedy mniej nasiąkną tłuszczem. Mogą być serwowane w formie obiadu, np. z ziemniakami i surówką lub w formie burgera w bułce, np. z sałatą, pomidorem i innymi dodatkami. Jest to też doskonały pomysł na nakarmienie z dwóch filetów większej liczy osób, bo z danej porcji wychodzi 10-12 szt. burgerów średniej wielkości. Do tego

Kuchnia MagdaLeny
Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść? 210

tyle powietrza ile można Jak można jeść awokado? Dojrzałe awokado, świetnie nadaje się  do rozsmarowania na kanapkę, lub pokrojone w plastry, odnajduje się w sałatkach, z pomidorem, łososiem, sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki kakao zmiksowane blenderem). Bardzo dobrze smakuje z jajkiem, lub białym serem :) Pozdrawiam

Pause Gotowanie!

Proponowane wyszukiwania