sałata - 10652 przepisów (strona:382/711)

Wady i zalety diet oczyszczających 340

ogórka, selera naciowego, zielonej pietruszki, pomidorów, sok z kwaszonej kapusty. Warzywa, które powinny być składnikiem diety oczyszczającej, to marchew, seler, buraki, brokuły, por, pietruszka, ogórek, kabaczki, papryka, pomidory, cukinia, sałata. Warzywa można podawać w formie surowej lub przygotowane np. na parze. Dozwolone jest też dodawanie oleju lnianego, co poprawia wchłanianie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Dieta owocowo-warzywna – trwa zazwyczaj

Słodkie okruszki
Risotto z kurkami i pieczony kurczak 147

kurek do risotto i wymieszaj. Wyłóż risotto na półmisek, wyłóż resztę kurek na wierzch i posyp szczypiorkiem. Pokrój mięso na plasterki i ułóż na półmiski obok risotto. Całość udekoruj sałatą i pomidorkami.       Spara Spara The post Risotto z kurkami i pieczony kurczak appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Poznajcie portugalskie dżemy 176

przypadek. Biologicznie pomidor to owoc. I dla Portugalczyków tak samo dobry, jak dla nas truskawka. Dżem z pomidorów to portugalski klasyk. Idealnie nadaje się do degustacji z serami, do sałaty oraz dań z wieprzowiny. Oryginalny dżem pomidorowy można coraz częściej kupić w sklepach Biedronki (firma należy do portugalskiego koncernu i w samej Portugali ma sieć sklepów Pingo-Doce, co oznacza

Królestwo Deserów
34 przepisy z owocami leśnymi 185

się da! Gofry z malinami i bitą śmietaną Crumble z owocami leśnymi Koktajl malinowo - brzoskwiniowy Makaron z sosem z malin i borówek amerykańskich Orzeźwiająca sałatka z arbuza z sałatą lodową i malinami Owsianka na mleku z bananem i malinami Pudding chia z musem malinowym Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia Kasza

Moja smaczna kuchnia
GRYCZANE PLACKI Z TUŃCZYKIEM 247

gryczanej -20 g mąki kukurydzianej -1 jajo -pół szklanki wody przegotowanej zimnej -1 łyżka oleju do smażenia dodatki: -4 łyżki jogurtu -2 ząbki czosnku -1 pomidor -50 g mix sałat Przygotowanie: 1. Mąkę, jajo i przyprawy (sól, pieprz) wstępnie mieszamy. 2. Dodajemy tuńczyka odsączonego z wody i mieszamy do połączenia składników. Dolewamy stopniowo wody aby powstała nam papkowata konsystencja

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zapiekane naleśniki z kurczakiem 130

trochę natki. Składamy w kopertę. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wykładamy pozostałą część przecieru wraz z serem mozzarella. Podpiekamy ok 20minut w temp. 160 stopni. Podajemy z mieszanką sałat wraz z ogórkiem małosolnym

Lena Gotuje
Lunchbox: kanapka z kurczakiem 178

szczypiorek. Z bułki odkrawamy kawałek (około 1 cm na grubość) i robimy miejsce na kurczaka. Wkładamy plasterek pomidora i kurczaka do środka.  (możemy dać też np. ogórka kiszonego, sałatę

Lena Gotuje
Surówka wiosenna 165

Pyszna, chrupiąca surówka - sprawdzi się i do obiadu i do grilla. Składniki: pół główki sałaty lodowej, duża marchewka, 2 ogórki kiszone, 4-5 rzodkiewek, mała cebula, 2 łyżki posiekanego szczypiorku łyżka olejku Przygotowanie: Sałatkę szatkujemy. Marchewkę obieramy i wraz z ogórkiem i rzodkiewką ścieramy na grubych oczkach na tartce. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Dodajemy olej, szczyporek i wszystko razem

Lena Gotuje
Sałatka ze szpinaku 167

naprawdę wystarczy ją obmyć z ziemi i już może trafiać do naszego żołądka. Co więcej, nie ma ona specyficznego smaku jak na przykład rukola, więc jest to idealny substytut sałaty. Co piszą w internecie o szpinaku? Ma właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Właściwości lecznicze szpinaku to zasługa beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny – znanych przeciwutleniaczy. Poza tym szpinak bogaty

Kuchennyviral.pl
Czym pachnie Paryż? – wpis kulinarny 169

czosnkiem smakują bardzo smacznie! Często zamawianą przekąska lub daniem głównym w Paryżu są tzw. talerze, na których goście restauracji mogą znaleźć różne rodzaje serów, pasztet, cieniutko pokrojone wędliny, zieloną sałatę czy ogórka z cebulką. Do tego podawany jest koszyk z pokrojonymi kawałkami bagietki. Mała słodkość – croissant z nadzieniem pistacjowym. Oto nasze śniadanie, na które wybraliśmy się kilka przecznic

Raj dla Podniebienia
Juicy colorful spicy heaven 259

mieszamy. Podpieczoną polędwicę wyciągamy z pieca lub grilla, i plastrujemy ją na ok 1,5 cm kawałki. Układamy na gorącej patelni, opiekamy z obu stron. Układamy polędwicę na  sałacie, posypujemy plasterkami pomidorków koktajlowych oraz polewamy sosem. Lekko mieszamy. Gotowe :D Eksplozja smaków gwarantowana! :D Smacznego

Lajtkraft food intolerance
Sałatka z malinami i mozarellą 235

słodycze, warto zaznaczyć, że mają niewiele kalorii. Są doskonałym produktem dla osób, które są stosują diety niskokaloryczne. Składniki (na jeden talerz - możemy porcje zwiększać według potrzeb): 2 garści mixu sałat (sałatka doskonale będzie smakować z roszponką),1/2 kulki sera mozzarella,1/3 czerwonej cebuli, duża garść malin, pestki słonecznika, (opcjonalnie możemy dodać garść pomidorków koktajlowych) Dressing: 1 łyżka miodu,1 łyżeczka

Kuchnia Pełna Pasji
Kofty wołowe 136

zasadzie były grillowanie, ale można przyrządzić je w piekarniku. Dzisiaj zrobiliśmy takie, jak w tym barze…mini „kofciki”…wprawdzie nie z frytkami i surówką, a z ziemniakami i sałatą ze śmietaną. Wyżera! Na marginesie, często podają je z solą wymieszaną z chili. Składniki 500 g mięsa wołowego 1 łyżka mąki majeranek ostra papryka w proszku olej sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Sałatka z mozzarellą i cytrusową posypką! 193

wiecie jestem miłośnikiem smaku słodko-kwaśny. Dzisiejsza sałatka wyszła mi pycha! Dlatego przed zjedzeniem zrobiłam zdjęcia i dziele się pomysłem na nią! PRZEPIS NA SAŁATKĘ: SKŁADNIKI: - 1/3 główki sałaty ( u mnie masłowa) - 3 łyżki czerwonej fasoli na parze - kulka mozzarreli - 1 brzoskwinia (koniecznie dojrzała i słodka) - 2 łyżki orzechów laskowych - 1/4 dużego dojrzałego awokado - tagliatelle z ogórka zielonego - listki mięty

SMYKWKUCHNI
DIETETYCZNA PASTA Z MAKRELI + FILMIK 153

szczypiorek, paprykę drobno kroimy i dodajemy do pasty, łącznie z przecierem, ketchupem i przyprawami. Pastę dokładnie mieszamy, w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem.  Pastę nakładamy na liście sałaty lub podajemy do pieczywa, resztę chłodzimy. Smacznego.                 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli