sałata - 10652 przepisów (strona:383/711)

Sałatka z grillowanym kurczakiem 212

Składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Składniki dressingu wlewamy do słoiczka, mieszamy potrząsając energicznie zakręconym słoiczkiem, również odstawiamy do lodówki. Sałatę, szpinak i pomidorki myjemy i osuszamy. Pomidorki przekrajamy na pół, fetę kruszymy lub kroimy w kostkę. Pierś grillujemy około 40 minut. Odstawiamy do ostygnięcia i w tym czasie układamy na talerzu

CynamonemPoOczach
Sałatka z mango i granatem 132

poniżej podanych ilości przygotowałam cztery porcje – dla dwójki dorosłych (najpierw kolacja a następnego dnia – drugie śniadanie). Składniki na: Sałatka z mango i granatem jedno opakowanie jakiegokolwiek miksu sałat granat... Więcej The post Sałatka z mango i granatem appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Pasta z wędzonej makreli 213

można przerobić prawie wszystko – resztki mięsa z obiadu, przeróżne wędliny, jajka, rośliny strączkowe, twarde i miękkie sery, ryby… Kiedy znudzi nam się składanie klasycznych kanapek typu ser-szynka- majonez-sałata , pasta kanapkowa to coś, co potrafi zmienić każde pieczywo w coś wysublimowanego. Pasta z wędzonej makreli to tylko kilka składników i całe bogactwo smaku – zrobicie ją w 10 minut! Pasty

Karo in the Kitchen
Stek ze strusia z młodymi grillowanymi warzywami 223

wina 1 łyżeczka octu balsamicznego najlepiej figowego szczypta soli ,pieprzu 1 opakowanie szparagów zielonych 1 szalotka 2 żółte młode słodkie papryki 1 gałązka pomidorów  typu sweet piccolo kiełki sałaty i owoc granatu Kochani nie dodajemy żadnego tłuszczu . Jedzmy zdrowiej Sposób: Mięso myjemy ,osuszamy. Zabieramy się za robienie marynaty Do wina dodajemy łyżeczkę octu,i mieszamy . Następnie wkładamy  właściwie

Viola cooks with passion
Co Lila jadła w środę? 35 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 211

sosie własnym z marchewką. Z ilością ziemniaków trochę przesadziłam, ale mięso i marchewka zniknęła z talerza. Podwieczorek 17:30 Byliśmy poza domem i nie było podwieczorku 😉 Kolacja 19:00 Sałata pekińska z ogórkiem, pomidorem i jajkiem. To wszystko skropione sosem z oleju lnianego i cytryny + suszona natka pietruszki. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Restauracja I love pizza w Biertowicach 169

składników. Pyszna, ale ciasto od ich nadmiaru jest lekko mokre. Dodatkowo podawane są dwa sosy: pomidorowy i czosnkowy. Ja zamówiłam sałatkę California. Bardzo dobra i naprawdę do pojedzenia. Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, wiórkami sera żółtego oraz panierowanymi kawałkami kurczaka. Całość polana sosem jogurtowo - czosnkowym. Jako dodatek podano pieczywo czosnkowe. Ja nie dałam rady zjeść całej porcji. Kiedyś nie przypuszczałabym

Karola gotuje
PIECZONE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE 173

przekładamy do naczynia żaroodpornego, spryskujemy olejem. Pieczemy 15 minut w 170 st, następnie zmniejszamy temp na 140 i pieczemy jeszcze 15 minut. Podajemy z całymi pieczonymi ziemniaczkami i miksem sałat. Świetne również na zimno na kanapki

Z Majeczką w kuchni
Bruschetta 148

Składniki. 1 bagietka (użyłam z oliwkami, długość bagietki 30 cm) 3 łyżki oliwy z oliwek 125 gr mozzarelli 12 sztuk pomidorków koktajlowych 2 łyżki prażonych ziaren słonecznika kilka gałązek sałaty rukoli (niekoniecznie) sos balsamiczny (do polania) bruschetta Przygotowanie. Bagietkę pokroić na kromki o grubości około jednego centymetra każda. Kromki po wierzchu i po spodzie posmarować oliwą z oliwek. Ułożyć

mecooks
Niedziela: Skrzydełka z domowym sosem BBQ 195

frytkami pieczonymi w piecu (pokrój dobrze umyte, nieobrane ziemniaki w grube frytki, skrop olejem, posyp suszonym oregano i solą, wymieszaj. Piecz 30 minut w 200 st) i z sałatą, np. z posiekanej drobno kapusty pekińskiej, polanej vinegretem z musztardą miodową (1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego, łyżeczka musztardy miodowej). Smacznego! Artykuł Niedziela: Skrzydełka z domowym

Niedzielny kucharz
Wtorek: Pęczotto z pieczonymi warzywami 112

dodaj trochę wody. Krok 6 Polędwiczkę wyjmij z piekarnia, przestudź, a następnie pokrój w plastry. Warzywa wyjmij z piekarnika i wymieszaj z kaszą pęczak. Podawaj z polędwiczką i dowolną sałatą. Smacznego! Ps. To pęczotto doskonale nadaje się do mrożenia – będzie smakowało tak samo dobrze. Artykuł Wtorek: Pęczotto z pieczonymi warzywami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Roladki ze schabu faszerowane szpinakiem- na sosie z pomidorów 220

następnie podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości mięsa. Na suchej patelni podgrzewamy tortillę. Ciepłe placko składamy, polewamy sosem pomidorowym, na wierzch kładziemy roladki-posypujemy parmezanem. Do podania: sałata z sosem vinegret

Kopystką po garach
Sałatka z kurczakiem i pomarańczą 195

smażenia mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z łyżeczką oleju, położyć filet i smażyć na średnim ogniu przez ok 4 minuty z każdej strony, do zrumienienia mięsa. 6. Sałatę posypujemy kawałkami kurczaka i cząstkami pomarańczy. Polewamy sosem i posypujemy orzechami oraz pestkami granatu

Atlas Smaków
Kurczak w cieście francuski 206

zrobienia rogalików- przepis tutaj. Ciasto smarujemy na wierzchu roztrzepanym jajkiem . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 40-50 minut na złoty kolor. Podawać z ulubioną surówką lub zieloną sałatą, rukolą, roszponką i świeżymi pomidorkami. Artykuł Kurczak w cieście francuski pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Rolada z taleggio i szpinakiem 187

bardzo duża, ale chlebowa rolada jest równie smaczna następnego dnia. Dobrym pomysłem jest lekkie podgrzanie pokrojonych już plastrów, tak aby ser ponownie się rozpuścił. Ciepłą roladę możemy podać z sałatą. Polecam! składniki ciasto 160 ml mleka, pełnotłustego 2 łyżeczki suszonych drożdży 350 g mąki pszennej chlebowej 1 łyżeczka drobnego cukru 50 ml oleju słonecznikowego 1 jajko 1 żółtko 1/2 łyżeczki

Stare Gary
BULION WOŁOWY 157

podajemy go jako czysty wywar z położonym na osobnym talerzyku krokietem z naleśników, krokietem z ryżu lub pasztecikiem np. serowym. Bardzo dobrze smakuje oczywiście także z makaronem, warzywami, czy sałatą pokrojoną w paski. Po ugotowaniu mięsa możecie je podać z rosołem lub np. zamrozić - będzie jak znalazł do pasztetu. Jak przygotować domowy bulion wołowy - sprawdzony przepis krok po kroku. Polecam

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania