kremem kakaowo-miętowym Tiramisu kokosowe Koktajl bananowy z suszonymi śliwkami i cynamonem Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki Koktajl pomarańczowy z płatkami owsianymi Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Koktajl pomarańczowo-marchwiowy z kokosem
Moja smaczna kuchniaserem autorka: mopswkuchni |blog: Mops w kuchni Rozgrzewająca zupa wspomagająca odchudzanie autorka: iza10023 |blog: Czarna wisienka Jesienne faszerowane papryki (Wege) autorka: Karkrówka |blog: Karkrówka Surówka z sałaty rzymskiej z czarną rzepą - Cos (Romaine) Lettuce & Black Turnip Salad Recipe - Insalata di insalata romana e rapa nera autorka: Angela |blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze
Weekendy w domu i ogrodziekiszone ogórki, sól i napoje, więc nie jest tak źle. Na pewno musi być zupa (barszcz na zakwasie lub grzybowa), pierogi z kapustą i grzybami, bigos wigilijny czyli bezmięsny, sałata jarzynowa, śledzie (mogą być różne rodzaje), deser z makiem (np. makowiec lub kutia), coś piernikowego (np. pierniczki na choince lub piernik), coś z bakaliami np. keks, nieszczęsny karp, którego
Ugotowane pozamiatanełyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Rukolę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 2) Arbuza pokroić w kostkę i ułożyć na sałacie. 3) Dodać pokrojony ser, ogórka, cebulę, oliwki oraz listki mięty. 4) Przygotować sos: wszystkie składniki (olej, sok z cytryny, miód, szczyptę soli i pieprzu) dokładnie wymieszać, można użyć
Fitsweet.meporcji chleba z żurawiną 8 klopsików kilka liści jarmużu 2 plasterki pomarańczy 200 g sałatki z buraczków garść winogron Przekrój chleb na pół na dwa półksiężyce. Obłóż jarmużem lub sałatą. Pokrój klopsiki na plasterki i ułóż je na chlebie. Na wierzchu rozprowadź pożądną porcję sałatki. Udekoruj kanapkę plastrami pomarańczy i winogronami. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara
codojedzeniatuńczyka w puszce 6 jajek przepiórczych 1 łyżka majonezu 1 mały brokuł 2 marchewki 1/2 puszka groszku 1/2 puszka kukurydzy kilka pomidorków koktajlowych do ozdoby - 2 plastry sera, oliwki, sałata
Kulinarne Fantazje Mariolipieprzem i ziołami prowansalskimi, nałożyć przygotowaną gruszkę z rondelka, ozdobić rozmarynem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Pokrojone kawałki bagietki, skropione oliwą piec około 5 minut. Sałatę roszponkę należy dobrze opłukać, osuszyć, skropić oliwą oraz octem balsamicznym. Podawać z przygotowanymi kawałkami gruszki oraz podpieczoną bagietką. Smacznego
Wino Francja Kuchniasokiem z cytryny, piec kolejne 20-30 minut do chrupiącej i rumianej skórki. Przed podaniem przyozdobić prażonymi płatkami migdałów. Podawać z frytkami, albo zapiekanymi ziemniakami w doborowym towarzystwie ulubionych sałat oraz surówek. Smacznego
Wino Francja Kuchniaowalne kotlety, obtaczamy je w mące z obu stron. Smażymy kotlety partiami z obu stron na rumiano, odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Kotlety podałam z sałatką z pomidorów, ogórków i sałaty. Smacznego! The post Kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębazie białej kapusty, dobra na każdą okazję. -- Skład: kapusta biała, papryka żółta i czerwona, cebula czerwona, marchew, domowy majonez, przyprawy tj. sól i pieprz. Do ozdoby pomidorki, sałata, rzodkiewka. Majonez robimy dosłownie chwilę, do wysokiego i wąskiego naczynia wlewamy 2 szkl. oleju, dodajemy: jajko, szczyptę soli, szczyptę pieprzu, łyżeczkę musztardy, 2 łyżeczki octu i blenderem mieszamy
chleba naszegowkładamy zapiekankę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut pod przykryciem. Żeby spiec z góry to można na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę. Podajemy udekorowane np. sałatą , pomidorkami koktajlowymi i ogórkami kiszonymi. Smacznego
Kawa z mlekiemwyrobić. Uformować hamburgery odpowiednie wielkością do bułki i smażyć po 2 minuty z każdej strony na niewielkiej ilości oleju.. Dodatki według smaku, pomidor, ogórek, cebula, majonez, ketchup, musztarda, sałata..... Bułkę przekroić polać olejem i podpiec ok 4 minuty w piecu na 180 st C...i gotowe.. Smacznego
Gaździnka warzybędzie lato.. hehe taki żarcik. Ale tak serio, to tą sałatką poprawiłam sobie dziś humor, aż szkoda było mi ją zjeść. Składniki: 2 bataty pomidorki koktajlowe mix sałat z rukolą rzodkiewka papryka awokado oliwa papryka ostra Bataty kroimy na frytki, podlewamy 2 łyżkami oliwy i posypujemy ostrą papryką. Pieczemy około 10-15 min w 200 stopniach. Warzywa układamy
Rusty Forkpomidorami, bazylią i czosnkiem). Przygotowanie: Roszponkę myję, osuszam i układam na dwóch talerzach. Każdą porcję polewam dwoma łyżeczkami smakowego oleju. Migdały prażę na suchej patelni, ser kroję w kostkę. Sałatę posypuję migdałami, następnie układam pokrojony
JejKuchniaPOTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: 100 g roszponki, mała papryka czerwona, 1/3 zielonego ogórka, 100 g sera sałatkowego lub fety, łyżka oleju smakowego lub oliwy. Przygotowanie: Sałatę myję i osuszam, przekładam do miski. Fetę kroję w kostkę, paprykę i ogórka w małe paseczki. Wszystkie warzywa łączę z olejem, mieszam
JejKuchnia