wchłonęło soki. Tak przyrządzone piersi kaczki są mięciutkie i delikatne w środku, z cieniutką, chrupiącą skórką na zewnątrz. Możemy je podać z dowolnymi dodatkami: ziemniakami lub ryżem i sałatą z sosem winegret. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 piersi kaczki ze skórką sól, świeżo zmielony czarny pieprz SOS ŚLIWKOWY 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu sok z 1 limonki
cool and mintyczosnku . W tym roku poszłam krok dalej i przygotowałam także buraczki w plastrach. U nas sprawdzają się nie tylko jako dodatek do obiadu, ale przede wszystkim jako dodatek do sałat, najczęściej z dodatkiem koziego sera... mniam...pychotka... ;-) Ja przygotowywałam z 5kg buraków, ale możecie przygotować proporcjonalnie mniej lub więcej. Moje buraki były bardzo słodkie (bez żadnych dodatków), podane ilości ksylitolu
Smaczne Zdrowenieco poleniuchować na zielonej trawce. W trakcie warsztatów przygotowaliśmy: orientalnego szaszłyka z rostbefu wołowego z sałatką z ogórka i marynowanej białej rzodkwi marynowaną w piwie polędwicę wołową z chrupiącymi sałatami burgera z wołowiny sezonowanej na sucho z dodatkiem redukowanego piwa słodowego Zapraszam do obejrzenia krótkiej relacji z warsztatów. Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie. To był cudnie spędzony dzień pełen
Kulinarne przygody Gatitypomidorowa i kremowa zupa drobiowa Sosy jasne sosy jasne sosy i sosy do sałatek ciemne sosy sosy ziołowe Sałatki wszystkie słone sałatki sałatka z ryżu, makaronu, drobiu, krewetek zielona sałata sałatki z pomidorów, z serem i mięsem różne sałatki z surowych i gotowanych składników Potrawy z jaj jajecznica, jajko sadzone, omlety omlety, jajecznica, jajko
Pomysłowa kuchniaSkładniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Składniki dressingu wlewamy do słoiczka, mieszamy potrząsając energicznie zakręconym słoiczkiem, również odstawiamy do lodówki. Sałatę, szpinak i pomidorki myjemy i osuszamy. Pomidorki przekrajamy na pół, fetę kruszymy lub kroimy w kostkę. Pierś grillujemy około 40 minut. Odstawiamy do ostygnięcia i w tym czasie układamy na talerzu
CynamonemPoOczachmożliwości połączenia składników. BAZA - wyciśnięty sok (jabłko, pomarańcz), mleko (kokosowe, ryżowe), jogurt, woda OWOC - kiwi, winogrono, maliny, truskawki, banan, jabłko, mango, gruszka, jagody, brzoskwinie, ananas GARŚĆ ZIELONEGO WARZYWA - szpinak, sałata, ogórek pietruszka, seler naciowy OPCJONALNIE - miód, siemię lniane, cynamon, masło orzechowe, sezam, amarantus
BezglutenowaIzabelakrok jajko obtaczamy w mące "owijamy" je dokładnie mięsem mielonym maczamy w jajku obtaczamy w bułce tartej .. ii na patelnie! :) A oto efekt końcowy. Dodatkiem była u mnie sałata lodowa z pomidorkiem, polana oliwą z kiełkami do sałatek. MNIAM!!!! ;)) SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelaDodałam tylko to co w burgerze najbardziej istotne.. mięcho :D Do mięsa dodałam jajko, sól, pieprz, trochę ostrej musztardy.Dodałam również troszkę startego sera żółtego. Podałam z sałatą, sosem Develey do hamburgerów (bezglutenowy!!) oraz plasterkiem sera. Mój towarzysz kolacyjny wie jak sprawić Izabeli komplement. Kończąc konsumować rozglądał się po kuchni pytając - "JEST JESZCZE??" :)) POLECAM
BezglutenowaIzabelaMoja ulubiona wersja to te z cukrem! Potem im człowiek starszy się zrobił, to znowu jakoś te wytrawne smaki mu bliższe, tak więc placuszki jadam teraz albo z mieszanką sałat z jogurtem bądź śmietaną, bądź z dodatkiem sosu grzybowego. Są też bardzo delikatnym i pysznym rozwiązaniem do pieczonych ryb. Placuszki ziemniaczane można robić na wiele różnych sposobów, ja dzisiaj zdradzę
SMYKWKUCHNIkosteczkę, bekon, kukurydzę oraz szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy. **** PREPARAZIONE Per preparare le frittelle, iniziate lavando bene le patate che andranno lessate con la buccia in acqua salata per circa 20-25 minuti. Una volta cotte, scolatele e lasciatele intiepidire. Nel frattempo tagliate a fettine il bacon che rosolerete per qualche minuto in una padella a fuoco vivace
La grande e la piccola cuocamajonezem i wyłożyć drugą połowę. Na wierzchu ułożyć ser. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec aż ser się zarumieni. Można podać z sosem czosnkowym i lekką sałatą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagara. 6. Wrzuć szpinak. Doprowadź do wrzenia. Dopraw porządnie 7. Przełóż zupę do misek. Posyp serem. Podawaj ze świeżym pieczywem(polecam bułki lidlowskie fitness lub z pestkami dynii) i sałatą lodową z vinegretem. 8. Z uśmiechem diabła wcielonego zapytaj czy ktoś chce lody na deser( Siaśka i Sylwia skapitulowały i zjadły desera dopiero po jakiś dwóch godzinach czyli,że sukces
U Fiolkinaleśniki. Do lodówki z nim na chwilę. B. W tym czasie zrobić sosik waniliowy C.Smażąc naleśniki karmelizować gruszki Pamiętajcie! Dziś słodziki i inne diety chowamy w kąt. Sałatę też(tak tak nie płaczcie) dzisiaj świętujemy! Ze szczególnymi podziękowaniami dla: - Marii -chapeau bas za ogarnięcie kwestii organizacyjnych i ideii wspólnej szamy o poranku z nastrojem TEGO dnia(haha Kate
U Fiolkikotleciki. 8. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 9. Piecz 20 minut. Obróć je. Piecz kolejne 5-10 minut. Burgery podałam z bułkami posmarowanymi pesto z rzodkiewki, awokado,sałatą,pomidorami malinowymi, rzodkiewką, ogórkiem małosolnym lub zielonym. Jako sosu użyłam majonezu. Posypałam płatkami chili i pieprzem cytrynowym. Zapakowałam w torebki śniadaniowe i nakarmiłam chłopaka oraz przyjaciółkę.(oboje nadal żyją - sukces
U Fiolkiminut 8. Po 15-20 minutach przewróć każdy z kotletów na drugą stronę i dopiecz kolejne 10-15minut. 9. Podawaj z ulubionymi dodatkami u mnie z bułkami, awokado, sałatą, pomidorem i ogórkiem małosolnym +ketchup z musztardą
U Fiolki