sałata - 10652 przepisów (strona:398/711)

Lunchbox: kanapka z kurczakiem 156

szczypiorek. Z bułki odkrawamy kawałek (około 1 cm na grubość) i robimy miejsce na kurczaka. Wkładamy plasterek pomidora i kurczaka do środka.  (możemy dać też np. ogórka kiszonego, sałatę

Lena Gotuje
Surówka wiosenna 146

Pyszna, chrupiąca surówka - sprawdzi się i do obiadu i do grilla. Składniki: pół główki sałaty lodowej, duża marchewka, 2 ogórki kiszone, 4-5 rzodkiewek, mała cebula, 2 łyżki posiekanego szczypiorku łyżka olejku Przygotowanie: Sałatkę szatkujemy. Marchewkę obieramy i wraz z ogórkiem i rzodkiewką ścieramy na grubych oczkach na tartce. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Dodajemy olej, szczyporek i wszystko razem

Lena Gotuje
Sałatka ze szpinaku 146

naprawdę wystarczy ją obmyć z ziemi i już może trafiać do naszego żołądka. Co więcej, nie ma ona specyficznego smaku jak na przykład rukola, więc jest to idealny substytut sałaty. Co piszą w internecie o szpinaku? Ma właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Właściwości lecznicze szpinaku to zasługa beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny – znanych przeciwutleniaczy. Poza tym szpinak bogaty

Kuchennyviral.pl
Czym pachnie Paryż? – wpis kulinarny 153

czosnkiem smakują bardzo smacznie! Często zamawianą przekąska lub daniem głównym w Paryżu są tzw. talerze, na których goście restauracji mogą znaleźć różne rodzaje serów, pasztet, cieniutko pokrojone wędliny, zieloną sałatę czy ogórka z cebulką. Do tego podawany jest koszyk z pokrojonymi kawałkami bagietki. Mała słodkość – croissant z nadzieniem pistacjowym. Oto nasze śniadanie, na które wybraliśmy się kilka przecznic

Raj dla Podniebienia
Juicy colorful spicy heaven 239

mieszamy. Podpieczoną polędwicę wyciągamy z pieca lub grilla, i plastrujemy ją na ok 1,5 cm kawałki. Układamy na gorącej patelni, opiekamy z obu stron. Układamy polędwicę na  sałacie, posypujemy plasterkami pomidorków koktajlowych oraz polewamy sosem. Lekko mieszamy. Gotowe :D Eksplozja smaków gwarantowana! :D Smacznego

Lajtkraft food intolerance
Sałatka z malinami i mozarellą 213

słodycze, warto zaznaczyć, że mają niewiele kalorii. Są doskonałym produktem dla osób, które są stosują diety niskokaloryczne. Składniki (na jeden talerz - możemy porcje zwiększać według potrzeb): 2 garści mixu sałat (sałatka doskonale będzie smakować z roszponką),1/2 kulki sera mozzarella,1/3 czerwonej cebuli, duża garść malin, pestki słonecznika, (opcjonalnie możemy dodać garść pomidorków koktajlowych) Dressing: 1 łyżka miodu,1 łyżeczka

Kuchnia Pełna Pasji
Kofty wołowe 120

zasadzie były grillowanie, ale można przyrządzić je w piekarniku. Dzisiaj zrobiliśmy takie, jak w tym barze…mini „kofciki”…wprawdzie nie z frytkami i surówką, a z ziemniakami i sałatą ze śmietaną. Wyżera! Na marginesie, często podają je z solą wymieszaną z chili. Składniki 500 g mięsa wołowego 1 łyżka mąki majeranek ostra papryka w proszku olej sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Sałatka z mozzarellą i cytrusową posypką! 168

wiecie jestem miłośnikiem smaku słodko-kwaśny. Dzisiejsza sałatka wyszła mi pycha! Dlatego przed zjedzeniem zrobiłam zdjęcia i dziele się pomysłem na nią! PRZEPIS NA SAŁATKĘ: SKŁADNIKI: - 1/3 główki sałaty ( u mnie masłowa) - 3 łyżki czerwonej fasoli na parze - kulka mozzarreli - 1 brzoskwinia (koniecznie dojrzała i słodka) - 2 łyżki orzechów laskowych - 1/4 dużego dojrzałego awokado - tagliatelle z ogórka zielonego - listki mięty

SMYKWKUCHNI
DIETETYCZNA PASTA Z MAKRELI + FILMIK 135

szczypiorek, paprykę drobno kroimy i dodajemy do pasty, łącznie z przecierem, ketchupem i przyprawami. Pastę dokładnie mieszamy, w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem.  Pastę nakładamy na liście sałaty lub podajemy do pieczywa, resztę chłodzimy. Smacznego.                 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
SCHAB GOTOWANY W KREMOWYM SOSIE PIECZARKOWYM 163

Całość dodać do sosu, stopniowo aby kontrolować gęstość sosu (można przez sitko, aby uniknąć grudek). Gotować jeszcze chwilę, żeby sos zgęstniał.   PROPOZYCJA PODANIA: młode ziemniaki  z koperkiem, sałata masłowa z dodatkiem jogurtu naturalnego bądź śmietany, fasolka szparagowa,  mizeria, świeża sałatka wiosenna itd. SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ? BĘDZIE MI BARDZO

Calzonella.com
Pieczone chrupiące ziemniaki 506

podane z kefirem lub zsiadłym mlekiem (najlepsza wersja dla mnie!). Można je cieniej pokroić i traktować jak chrupiące ziołowe domowe frytki. Pieczone ziemniaki podaję także z dodatkiem lekkiej sałaty z jogurtem i szczypiorem, gzikiem lub/i smacznym kawałkiem mięsa, pieczonym lub smażonym. Składniki: 1 kg ziemniaków przyprawy: słodka i ostra papryka, pieprz, suszona cebula opcjonalnie: vegeta natur 2 ząbki

Zasmakuj Kuchni
Łosoś w sosie kurkowo-koperkowym 146

jasny. Dodałam do niego kurki i koperek. W ten sposób powstało pyszne i wykwintne danie w postaci łososia w sosie kurkowo-koperkowym z ziemniakami (również polanymi sosem) i sałatą lodową w sosie ziołowym. Wierzcie mi, było pysznie! Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 300-350 g filetu z łososia 1/2 cytryny 1 pęczek koperku 150 g kurek 1 słoik sosu jasnego

Passions hobbies life
Domowy paprykarz szczeciński 378

ryżu, tartej marchewki, doprawiony jest czosnkiem, wędzoną i ostrą papryką. Nie brakuje w nim też smaku pomidorów. Domowy paprykarz podaję do kanapek, ale można też ułożyć go na liściach sałaty rzymskiej lub nadziać pomidory. Domowy paprykarz szczeciński jest bardzo smaczny, zdrowy i ma piękny soczysty kolor. Sprawdźcie ten prosty przepis na paprykarz szczeciński w domowym wydaniu 🙂 Składniki na 2 słoiki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Odpicowane wege-burgery z komosy 154

papryki 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu Dodatki: 1 duża cebula kilka młodych marchewek sól 2 łyżki oleju rzepakowego kiełki (u mnie: jarmużu) pomidory sałata Sos: 5 łyżek naturalnego jogurtu greckiego 2 łyżeczki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Burgery: 1. Komosę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 2. Ugotowaną komosę przełóż do dużej miski, dodaj cukinię

Kuchnia w Słońcu Skąpana
HALIBUT pod PISTACJOWYM PESTO, MUS z RZEŻUCHY i BROKUŁOWY RYŻ – FISH FRIDAY 148

Wstążki ogórków przełożyć do miski, delikatnie posolić i odstawić. Po chwili odlać nadmiar wody i dodać łyżkę śmietany i jogurtu. Wymieszać dokładnie i mizeria gotowa. Podawać na niewielkim liściu sałaty.   1 porcja to ok. 440 kcal , węglowodany: 33g, białko: 35g, tłuszcz: 19g Informacja dla diabetyków: w 1 porcji j.w. znajduje się 3,3WW i 3,1WBT SMACZNEGO

Dietolog

Proponowane wyszukiwania