sałata - 10652 przepisów (strona:400/711)

Wędlina z indyka bez azotanów. Dieta - szybka przemiana 365

jest bardzo proste, a możesz je wykorzystać nie tylko jako wędlinę na kanapkę, ale i na ciepło do obiadu. Kawałek upieczonego indyka z musztardą lub ketchupem owinięte w liść sałaty to doskonała przekąska w I fazie diety - szybka przemiana. Ponieważ filet z indyka jest dość suchym mięsem należy upiec go w rękawie lub naczyniu żaroodpornym z pokrywką. Ten prosty zabieg

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Aioli inspired by MINI – pyszne burgery 302

względu na dużą liczbę zamówień, ale tak naprawdę czekałem ok. 30 minut. Tak więc miałem okazję posmakować Burgera Aioli (mięso z wołowiny, bekon, ser Bursztyn, ogórek piklowany, pomidor, sałata, sos aioli) został podany razem z frytkami, PYSZNĄ sałatką i dodatkowym sosem aioli. Tak jak napisałem na wstępie burger był znacznych rozmiarów i zjedzenie go w tradycyjny sposób byłoby bardzo trudne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z sałaty, łososia wędzonego i pesto 136

razem rybna. Składniki: mix salat, wędzony łosoś, zielone pesto, pomidor, pestki słonecznika i dyni, sól, pieprz. Przygotowanie: Na patelni podprażyć pestki dyni i słonecznika.  Do miski przełożyć sałaty, łososia, pokrojonego pomidora, pesto, ostudzone pestki dyni i słonecznika, sól, pieprz i wymieszać

Państwo Wojtczuk gotują
Sałatka z makaronu, fety, łososia wędzonego i sałaty w sosie musztardowo miodowym 183

Zainspirowana ostatnią sałatką z kupnym sosem musztardowym, postanowiłam zrobić sałatkę tym razem z sosem własnej roboty Składniki: makaron, łosoś wędzony, mix sałat, pomidorki np. cherry, papryka, feta, pestki słonecznika. Sos musztardowo miodowy: miód, musztarda , musztarda , olej z orzechów włoskich. Przygotowanie: makaron ugotować al dente, ostudzić i przełożyć do miski. Dodać pokrojonego łosoia, pomidorki (w całości lub przekrojone), sałate, pokrojoną paprykę

Państwo Wojtczuk gotują
Walentynkowa kolacja – przepis: krewetki i chili, czyli afrodyzjaki w kuchni 208

Gotuj nie więcej niż 2 minuty (jeśli były uprzednio gotowane) lub 3-4 minuty (jeśli były surowe). Dłuższy czas gotowania powoduje, że stają się gumowate! Podawaj w kokilkach, z sałatą z sosem vinaigrette lub z pomidorkami cherry upieczonymi z odrobiną oliwy i siekanego rozmarynu. Sos smakuje obłędnie jeśli go zjadamy maczając w nim kawałki bagietki. Jeśli nie lubicie ostrych smaków

Patchwork
Hamburger z Chili con carne. 212

dużej cebuli 2 łyżki sosu Worcester 2 łyżeczki musztardy z Dijon 2 łyżki sosu chili prażona cebulka 4 plastry sera (najlepiej cheddar) 4 bułki pieprz, szczypta suszonego imbiru sałata, pomidory, cebula ketchup, majonez, musztarda CHILI CON CARNE Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę.Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Podsmażamy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy cebula zmięknie dodajemy

Moje-pitraszenie
Pita z kurczakiem i warzywami 282

Domowy fast food Składniki 3 chlebki pita 1 filet z kurczaka 1 pomidor 1 ogórek kilka liści sałaty lodowej przyprawa kebab-gyros sól, pieprz słodka papryka pieprz kajeński 3 łyżki oleju … Czytaj dalej Pita z kurczakiem i warzywami

czarrna od kuchni
Ser halloumi grillowany podany na rukoli z pomidorami suszonymi i oliwkami 462

grillowanej.W sam raz na przywołanie ciepłego klimatu , a dla niektórych również i wspomnień z podróży. Do przygotowania tego dania z serem halloumi potrzebne są nam jedynie świeże liście dowolnej sałaty, pomidory, oliwki oraz oliwa. Taka mała ciekawostka, drugim największym konsumentem tego przysmaku po Cyprze jest Wielka Brytania.   Składniki: 200 g sera halloumi 1 garść rukoli  6 suszonych pomidorów

Wino Francja Kuchnia
Panzanella z buraczków i pomarańczy 140

buraczków 3 łyżki winnego octu 4 łyżki dobrej oliwy z oliwek 1 mała czerwona cebula 1 duża pomarańcza szklanka świeżych ziół, np. natka pietruszki, estragon, mięta pieprzowa 150 g sałaty 300 g chleba na zakwasie, np. levain 200 g sałatkowej ricotta sól morska i pieprz do smaku Owiń buraczki w aluminiową folię i upiecz w piekarniku nagrzanym na 250ºC. Buraczki

codojedzenia
Klopsiki warzywne 173

czym podawać? Ja zaserwowałem klopsiki w towarzystwie makaronu spaghetti i sosu pomidorowego ( przepis na sos do pizzy ), ale świetnie będą również pasowały na ugotowanym ryżu lub przekrojonej bułce, wyściełanej sałatą i skąpane w sosie BBQ. Klopsiki warzywne Artykuł Klopsiki warzywne pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Kotleciki z tofu i pieczarek 219

mgnieniu Nie musisz mieć dużej wprawy, żeby zrobić taki obiad. Trzeba uważać tylko przy smażeniu bo kotlety są delikatne i potrzebują delikatnego traktowania Propozycja podania: ⚪ Ryż na sypko ⚪ Mix sałat polany sosem winegret Kotleciki z tofu i pieczarek   Drukuj Czas przygotowania 1 min Czas gotowania 10 min Czas całkowity 11 min   Ilość porcji: Kotleciki z tofu i pieczarek

Apetyt na Zielone
Pyszne placuszki z kurczakiem i warzywami 173

smażyć około 2 minut. Raz w podczas smażenia przewrócić. Po zdjęciu z patelni położyć placuszki na papierowym ręczniku, przykryć drugim. Lekko przycisnąć, żeby pozbyć się niepotrzebnego tłuszczu. Podawać z sałatą i ziemniakami. Zabieram sobie jutro do pracy. Zjem je z sałatką roszponką i polane sosem czosnkowym. Sposób podania tych placuszków czy klopsików może być różny. Te placuszki są pyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Koktajl odchudzający 143

mięty z cytryną Posti jaki przygotowałam na śniadanie. Koktajl jest pyszny, lekki przygotowuje się go szybko. składniki 1 torebeczka mięty z cytryną Posti 1 mały świeży ogórek kilka liści sałaty łyżka koperku kilka listków świeżej mięty kilka listków świeżej bazylii sok z cytryny sól, pieprz do smaku

Kulinarne pyszności Molki
Sałatka jesienna. 145

wędzony i polędwiczka przypominają nam o smakach z lasu. Pyszny winegret pomarańczowy podkreślił charakter sałatki. składniki kilka plastrów polędwiczki wieprzowej wędzonej ze znakiem QAFP ser wędzony pomidorki koktajlowe mix sałat 1 szt figa kawałki dyni Karmelizowana gruszka

Kulinarne pyszności Molki
Wędzony olej rzepakowy z tymiankiem 263

Wędzony olej rzepakowy z tymiankiem doskonale będzie się komponować ze śledziem i świeżymi sałatami, idealny do smażenia, pieczenia i duszenia. Wzbogaca smak potraw. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego jest bardzo zdrowy dla organizmu. Składniki: 400 ml oleju rzepakowego 500g lodu świeży tymianek Przygotowanie Lód przesypujemy

Kulinarne pyszności Molki