sałata - 10652 przepisów (strona:401/711)

Kofty wołowe 114

zasadzie były grillowanie, ale można przyrządzić je w piekarniku. Dzisiaj zrobiliśmy takie, jak w tym barze…mini „kofciki”…wprawdzie nie z frytkami i surówką, a z ziemniakami i sałatą ze śmietaną. Wyżera! Na marginesie, często podają je z solą wymieszaną z chili. Składniki 500 g mięsa wołowego 1 łyżka mąki majeranek ostra papryka w proszku olej sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Sałatka z mozzarellą i cytrusową posypką! 162

wiecie jestem miłośnikiem smaku słodko-kwaśny. Dzisiejsza sałatka wyszła mi pycha! Dlatego przed zjedzeniem zrobiłam zdjęcia i dziele się pomysłem na nią! PRZEPIS NA SAŁATKĘ: SKŁADNIKI: - 1/3 główki sałaty ( u mnie masłowa) - 3 łyżki czerwonej fasoli na parze - kulka mozzarreli - 1 brzoskwinia (koniecznie dojrzała i słodka) - 2 łyżki orzechów laskowych - 1/4 dużego dojrzałego awokado - tagliatelle z ogórka zielonego - listki mięty

SMYKWKUCHNI
DIETETYCZNA PASTA Z MAKRELI + FILMIK 128

szczypiorek, paprykę drobno kroimy i dodajemy do pasty, łącznie z przecierem, ketchupem i przyprawami. Pastę dokładnie mieszamy, w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem.  Pastę nakładamy na liście sałaty lub podajemy do pieczywa, resztę chłodzimy. Smacznego.                 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Wi-Taj czyli wietnamsko – tajska podróż przez smaki 182

danie główne – zarówno fani bardzo ostrego curry, orientalnie przyrządzonej kaczki, jak i szukający letniej, lekkiej wersji dania Bun Cha, czyli makaronu podanego ze słodko – kwaśnym bulionem i sałatą z ziołami. Kaczka z ryżem jaśminowym i zielone curry z wołowiną Wi-Taj jest idealnym połączeniem kuchni wietnamskiej oraz tajskiej, co zdecydowanie wyróżnia ten lokal na mapie tajskich restauracji

Taste and Cook
SCHAB GOTOWANY W KREMOWYM SOSIE PIECZARKOWYM 156

Całość dodać do sosu, stopniowo aby kontrolować gęstość sosu (można przez sitko, aby uniknąć grudek). Gotować jeszcze chwilę, żeby sos zgęstniał.   PROPOZYCJA PODANIA: młode ziemniaki  z koperkiem, sałata masłowa z dodatkiem jogurtu naturalnego bądź śmietany, fasolka szparagowa,  mizeria, świeża sałatka wiosenna itd. SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ? BĘDZIE MI BARDZO

Calzonella.com
Pieczone chrupiące ziemniaki 489

podane z kefirem lub zsiadłym mlekiem (najlepsza wersja dla mnie!). Można je cieniej pokroić i traktować jak chrupiące ziołowe domowe frytki. Pieczone ziemniaki podaję także z dodatkiem lekkiej sałaty z jogurtem i szczypiorem, gzikiem lub/i smacznym kawałkiem mięsa, pieczonym lub smażonym. Składniki: 1 kg ziemniaków przyprawy: słodka i ostra papryka, pieprz, suszona cebula opcjonalnie: vegeta natur 2 ząbki

Zasmakuj Kuchni
Łosoś w sosie kurkowo-koperkowym 144

jasny. Dodałam do niego kurki i koperek. W ten sposób powstało pyszne i wykwintne danie w postaci łososia w sosie kurkowo-koperkowym z ziemniakami (również polanymi sosem) i sałatą lodową w sosie ziołowym. Wierzcie mi, było pysznie! Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 300-350 g filetu z łososia 1/2 cytryny 1 pęczek koperku 150 g kurek 1 słoik sosu jasnego

Passions hobbies life
Domowy paprykarz szczeciński 370

ryżu, tartej marchewki, doprawiony jest czosnkiem, wędzoną i ostrą papryką. Nie brakuje w nim też smaku pomidorów. Domowy paprykarz podaję do kanapek, ale można też ułożyć go na liściach sałaty rzymskiej lub nadziać pomidory. Domowy paprykarz szczeciński jest bardzo smaczny, zdrowy i ma piękny soczysty kolor. Sprawdźcie ten prosty przepis na paprykarz szczeciński w domowym wydaniu 🙂 Składniki na 2 słoiki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Odpicowane wege-burgery z komosy 146

papryki 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu Dodatki: 1 duża cebula kilka młodych marchewek sól 2 łyżki oleju rzepakowego kiełki (u mnie: jarmużu) pomidory sałata Sos: 5 łyżek naturalnego jogurtu greckiego 2 łyżeczki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Burgery: 1. Komosę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 2. Ugotowaną komosę przełóż do dużej miski, dodaj cukinię

Kuchnia w Słońcu Skąpana
HALIBUT pod PISTACJOWYM PESTO, MUS z RZEŻUCHY i BROKUŁOWY RYŻ – FISH FRIDAY 139

Wstążki ogórków przełożyć do miski, delikatnie posolić i odstawić. Po chwili odlać nadmiar wody i dodać łyżkę śmietany i jogurtu. Wymieszać dokładnie i mizeria gotowa. Podawać na niewielkim liściu sałaty.   1 porcja to ok. 440 kcal , węglowodany: 33g, białko: 35g, tłuszcz: 19g Informacja dla diabetyków: w 1 porcji j.w. znajduje się 3,3WW i 3,1WBT SMACZNEGO

Dietolog
Faszerowany bakłażan, danie wegetariańskie 135

masłem i położyć bakłażana. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 30 minut. Następnie posypać serem,przykryć naczynie i piec jeszcze 15 minut. Podawać gorące przyozdobione dowolną sałatą. To było naprawdę pycha, polecam

Kuchnia Pokoleń
SAŁATKA Z MAKARONEM KURCZAKIEM I WARZYWAMI 181

zimne lody😃🍧 Dobrym wyjściem są sałatki, które wykonuję się szybko, można wsiąść na wynos i co ważne są zimne 😏 Składniki: -70 g makaronu gryczanego lub innego -70 g mix sałat -2 średnie pomidory -60 g kurczaka -5 g nasion słonecznika -łyżka oliwy Przygotowanie: Kurczaka podsmażamy , makaron gotujemy, dodajemy warzywa, słonecznik, oliwę, przyprawiamy i mieszamy. Wartości odżywcze: 458 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kanapki z figą i łososiem! Mniam!!! 210

miseczki. Skropcie go oliwą, sokiem z cytryny i posypcie posiekanym koperkiem, doprawcie solą i pieprzem. Całość wymieszajcie i odstawcie na 15 minut.  Na kromki chleba wyłóżcie dowolną ulubioną sałatę, zamarynowanego łososia a na sam wierzch pokrojone w cienkie plastry figi. Gotowe! Jeśli lubisz bogate w smaku wersje kanapek, to możesz dodatkowo kanapki posypać startym parmezanem bądź pokruszoną fetą

SMYKWKUCHNI
Kaczka stir fry z kapustą pak choi – obiad w 15 minut 163

miękka i soczysta kaczka a do niej chrupiąca, obłędnie zielona kapusta. Pyszne o każdej porze roku! Jeśli nie możecie zdobyć kapusty pak choi można ją zastąpić bardzo zdrową sałatą rzymską, która uwielbia obróbkę cieplną, a od biedy wykorzystać do tego przepisu kapustę pekińską – ale w tym wypadku szukajcie jak najbardziej zielonej, bogatej w beta karoten kapuścianej główki. Ściągamy i wyrzucamy

Karo in the Kitchen
Warsztaty w ramach Akademii Smaku Sokołów 146

pomagali i wspólnie takie oto dania  przygotowali: Orientalne szaszłyki z rostbefu wołowego z sałatką z ogórka i marynowanej białej rzodkwi 🍡; Marynowana w piwie polędwica wołowa z chrupiącymi sałatami 🍴; Burgery z wołowiny sezonowanej na sucho z dodatkiem redukowanego piwa słodowego 🍔. Podczas tego grillowania ♨, z  Brofaktura  nowych piw 🍻 podawano nam do smakowania 👄😍.  Ach! co to było za spotkanie

Moniki Smakołyki