tymiankiem.Sałatka smakuje obłędnie, jest oryginalna, Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego jest bardzo zdrowy dla organizmu. Składniki 2 szt ogórki mix sałat pomidory koktajlowe ser mozzarella w kulkach mięsiwo 400ml oleju rzepakowego 500g lodu świeży tymianek sok z cytryny rzodkiewki bazylia
Kulinarne pyszności MolkiWędzona śmietana doskonale będzie się komponować ze śledziem i świeżymi sałatami. Jej intensywny dymny aromat zaskakująco kontrastuje z jej naturalną świeżą kwasowością. Podobnie możemy przygotować wędzony jogurt Wędzona śmietana Składniki: - 400 ml śmietany 18% - 500g lodu Przygotowanie : Lód przesypujemy do pojemnika. Śmietanę wykładamy na płaską blaszkę. Wkładamy do wędzarni
Kulinarne pyszności Molkiprzynajmniej 4-5 godzin w lodówce, żeby smaki zdążyły się połączyć i rozwinąć. Sama w sobie jest bardzo sycąca – ja uwielbiam ją zapakowaną pomiędzy kromkami świeżego chleba, z liściem sałaty. Z tej ilości składników dostaniecie dwie solidne porcje na lunch lub obiad, dla dwóch dorosłych osób – warto zrobić więcej. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka z wolnego wybiegu: usmażone, ugotowane
Karo in the Kitchenbułki, z tego przepisu (domowe bułki do burgerów) , ale świetnie komponują się też świeże grahamki lub bułki z nasionami dyni DODATKI: Wszystko warzywa, które lubimy, czyli np. sałata, pomidor, ogórek, cebula, można dorzucić plastry żółtego sera, prażoną cebulkę, ogórki konserwowe czy ostre papryczki, również marynowane. SOSY: możemy dodać każdy ulubiony sos, kotlety z ciecierzycy, chociaż z dodatkiem aromatycznych
Kuchnia od dwojgaCzasami mamy czerstwy chleb. Można wykorzystać w połączeniu z zapomnianymi szprotkami. Do tego dowolny sos, sałata i obiad gotowy. Składniki 600 g czerstwego żytniego chleba na mleku szklanka warzywnego bulionu olej 1 cebula 1 ząbek czosnku puszka wędzonych szprotek w oleju puszka szprotek w pomidorach 2 jajka 3 suszone pomidory w oliwie kilka czarnych oliwek bez pestek suszony tymianek
R'n'G KitchenUkładać kotlety i smażyć aż do przyrumienienia. Reszta, czyli z jakimi dodatkami podamy nasze hamburgery, to już inwencja własna. Ja zrobiłam sos z majonezu, musztardy dijon oraz ketchupu, dodałam sałaty, rukolę, pomidory, rzodkiewkę, pieczarki. Naprawdę dobre i zdecydowanie lżejsze od tradycyjnych, mięsnych hamburgerów. No i skoro dzieci zjadły, to wiecie… Naprawdę muszą być smaczne
gutfutwarzyw, koktajl z dodatkiem napoju roślinnego, jogurtu czy mleka, a nawet jako milkshake z lodami. A co dodać, żeby było zielono ? Wykorzystujemy zwykle zielone liście, czyli: szpinak, jarmuż, liście sałat ( ja często dodaję roszponkę ), nać pietruszki, bazylię. A także zielone owoce, jak kiwi, melon, jabłko oraz warzywa - ogórek czy seler naciowy. Przygotowanie każdego z koktajlu polega jedynie na oczyszczeniu owoców
kolorowotorcikowosmaku i wszystko razem dokładnie mieszamy na zwartą masę. Z masy formujemy krokiety, obtaczamy w odrobienie bułki tartej smażymy na rumiano na oleju kokosowym. Podajemy posypane parmezanem ze świeżą sałatą i kiełkami lucerny. Smacznego
Ostra na SłodkoGłówkę czosnku nie obierać tylko przekroić. Na każdym narożniku kratki położyć czosnek i połówkę cytryny. Pieczenie – nagrać piekarnik do 180 C i piec 45 minut. Podawać z zieloną sałatą i sosiekiem czosnkowym. Sos czosnkowy patrz tu Błyskawiczny sos czosnkowy Pycha, dziękuję za pomysł
Kuchnia PokoleńBardzo proste w przygotowaniu danie, a zarazem bardzo smaczne i ładnie prezentujące się. Do ryby polecam frytki i miks sałat z sosem winegret. Koniecznie musicie spróbować ;-) Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 filety z dorsza bez skóry 1/2 cytryny 4 plasterki sera koziego sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia WYKONANIE Filety umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Można zostawić w całości
Passions hobbies lifeplasterki pieczarki. Smażyć chwilkę, aż pieczarki puszczą sok. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać wino, smażyć chwilę. Wino musi wyparować. Następnie wlać wodę, wymieszać i zagotować. Dodać liście sałaty i wymieszać. Polać sosem ugotowane pierogi lub ravioli. Smacznego
Kuchnia PokoleńMoja ulubiona wersja to te z cukrem! Potem im człowiek starszy się zrobił, to znowu jakoś te wytrawne smaki mu bliższe, tak więc placuszki jadam teraz albo z mieszanką sałat z jogurtem bądź śmietaną, bądź z dodatkiem sosu grzybowego. Są też bardzo delikatnym i pysznym rozwiązaniem do pieczonych ryb. Placuszki ziemniaczane można robić na wiele różnych sposobów, ja dzisiaj zdradzę
SMYKWKUCHNIkolację. Jest też świetnym pomysłem do dań mięsnych z grilla. SKŁADNIKI: - 4 garście umytego jarmużu - paczka kiełków rzodkiewki - 1/4 sera feta - 1 pomidor - 1 średni ogórek zielony - garść mieszanki sałat - 3-4 łyżki ziaren np. słonecznika czy dyni - dressing: oliwa z oliwek, sok z cytryny, sól, pieprz, ocet balsamiczny, miód Pomidorka i ogórka kroimy w kostkę. Fetę w drobną kosteczkę
SMYKWKUCHNI