sałata - 10652 przepisów (strona:380/711)

Suflet ziemniaczany z parmezanem 156

Suflet ziemniaczany z parmezanem Przystawka na jesienne wieczory, puszysta i smaczna. Dobrze pasuje do nabiału, przeróżnych mięs, ryb oraz sosów. U mnie była to uczta z dodatkiem sałaty batawii, mojej ulubionej. Proporcja na 4 kokilki. Składniki: 4 ugotowane ziemniaki  2 jajka 1 płaska łyżeczka soli morskiej 1 szczypta świeżo zmielonego pieprzu 1 szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej 1 garść

Wino Francja Kuchnia
Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą 243

pomidorowy, oprószyć startym pecorino, następnie ułożyć w kolejności ser mozzarella oraz oliwki. Przyprawić oregano oraz skropić oliwą. Piec 10 minut w 180 stopniach. Podawać na gorąco z ulubionymi sałatami oraz bagietką

Wino Francja Kuchnia
Udka kurczaka pieczone z cytryną i tymiankiem 134

sokiem z cytryny, piec kolejne 20-30 minut do chrupiącej i rumianej skórki. Przed podaniem przyozdobić prażonymi płatkami migdałów. Podawać z frytkami, albo zapiekanymi ziemniakami w doborowym towarzystwie ulubionych sałat oraz surówek. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Pieczony normandzki camembert z gruszką, miodem i migdałami 138

pieprzem i ziołami prowansalskimi, nałożyć przygotowaną gruszkę z rondelka, ozdobić rozmarynem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 10 minut.  Pokrojone kawałki bagietki, skropione oliwą piec około 5 minut. Sałatę roszponkę należy dobrze opłukać, osuszyć, skropić oliwą oraz octem balsamicznym. Podawać z przygotowanymi kawałkami gruszki oraz podpieczoną bagietką. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Kurczak pieczony w maśle, tymianku i estragonie, nadziewany cytryną, cebulą i czosnkiem 150

kurczaku. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach. Po 45 minutach kurczaka dokładnie skropić sokiem z cytryny i ponownie piec około 40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami oraz sałatami. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Polędwiczka wieprzowa z pieczarkami w sosie winnym 146

około 5 minut do zredukowania sosu. Całość doprawić jeszcze solą i pieprzem, bardzo delikatnie (jeżeli jest taka potrzeba). Na koniec dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Podawać u ulubionymi dodatkami oraz sałatami. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Kurczak w kremowym sosie musztardowym 184

natkę pietruszki.  Danie komponuje się z każdym dowolnym dodatkiem, może to być purée ziemniaczane, frytki, ryż, kasza, makarony, jak również świeże chrupiące pieczywo podane oczywiście z zestawem ulubionych sałat. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Filety z kurczaka z młodym groszkiem w sosie TIKKA CURRY na białym winie i śmietanie 145

połączenia się smaków i zgęstnienia sosu, następnie dodać groszek, chwilę podgotować, aby nie stracił swojego pięknego zielonego koloru. Udekorować danie prażoną szalotką oraz rozmarynem. Podawać z ulubionymi dodatkami oraz sałatami.  Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Sałatka ,,Italia'' 146

redukcji, a już na pewno dla osób na diecie białkowo - tłuszczowej. Zaczynamy. Składniki: pół awokado 6 sztuk małych pomidorków cherry 125g mozzarelli 1 gałązka selera naciowego  garść sałaty lodowej - wedle uznania drobno posiekana zielonej pietruszki - do smaku dressing: 3 łyżki oleju z pestek winogron 2 łyżeczki musztardy ostrej utarty ząbek czosnku kilka kropel soku z cytryny sól, pieprz

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Wegetariańskie burgery z halloumi i awokado 126

mleka owczego, koziego i krowiego. Ma zwartą konsystencję i świetnie nadaje się do smażenia i grillowania. Można wykorzystywać go na wiele sposobów. Burgery uzupełniają: awokado, pomidor, czerwona cebula i sałata oraz ulubiony sos.     Składniki /4 porcje/: 4 bułki do burgerów Czytaj dalej... Artykuł Wegetariańskie burgery z halloumi i awokado pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Tarta grahamowa z brokułami 92

temp 180 st , układamy ugotowany i odcedzony brokuł i  oblewamy serową polewą. Wstawiamy do piekarnika na k 30 min , aż tarta lekko się przyrumieni. Podajemy z pomidorkami lub sałatą

Gotowanie jest łatwe
Wiosenne eklerki 102

wiosnę to się je sałatki! A jak już się tych sałat i sałatek najem, to nie ma rady, muszę wciągnąć coś przecudnie słodkiego! I dzisiaj mam dla Was przepis, który bezbłędnie uzupełnił braki słodkości w moim organizmie. Przygotowuje się je z szerokim uśmiechem, z ogromnym uśmiechem się je stawia przed gośćmi na stole, a z jeszcze większym pałaszuje! Poznaj recepturę

Pichceniomania
Fish and chips z pieca 131

tartej skórki z cytryny (wcześniej dokładnie umyj i sparz wrzątkiem cytrynę). Posól do smaku i wymieszaj. Krok 7 Wyjmij frytki z piekarnika, podawaj z rybnymi paluchami, sosem i świeżą sałatą skropioną cytryną. Smacznego! Artykuł Fish and chips z pieca pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Surówka z roszponki 122

Surówka z roszponki Roszponka to coraz popularniejsza drobnolistna sałata. Jest delikatna w smaku i świetnie nadaje się zarówno do sałatek i surówek jak i na kanapki. Zawiera wiele cennych dla naszego organizmu witamin i minerałów: witaminę A i C, witaminy z grupy B a także żelazo, wapń i potas, przez

Gotuj Się Kto Może
Tortilla zapiekana 120

warzywami to świetny obiad, kolacja lub przekąska na przyjęcie z przyjaciółmi. Na ogół podaje się ją z przyprawionym na ostro mięsem, świeżymi warzywami i sałatą. Ja postanowiłam zrobić to nieco inaczej i zapiec tortillę gdyż uwielbiam wszystko to co chrupkie :). Tortille w takiej postaci przygotowuję już od kilku lat i zawsze świetnie się sprawdza

Gotuj Się Kto Może