sałata - 10652 przepisów (strona:373/711)

Surówka z brokułem, kalafiorem i rzodkiewkami 173

Jakoś w lato tyle tego warzywno-owocowego dobra, że jadamy głównie sałaty, a mniej surówek. Dzisiaj za to przepis na surówkę z brokułem, kalafiorem i rzodkiewkami. Jako dziecko jadaliśmy kalafior zawsze w postaci gotowanej, z bułeczką i masłem. Brokułów wtedy jeszcze nie znałam. Dopiero dużo, dużo później dowiedziałam się, że te warzywa można jeść w postaci surowej, bez konieczności gotowania

Mieszam w Garnku
Tarta na francuskim cieście z bakłażanami i suszonymi pomidorami (Torta salata con melanzane e pomodori secchi) 229

minut, co jakiś czas delikatnie mieszając. Na koniec dodajemy drobno posiekaną  natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy. **** PREPARAZIONE Per preparare la torta salata, iniziate lavando bene le melanzane. Mondate le melanzane e tagliatele a fette, poi a dadini di 1 cm.  In una padella fate rosolare la cipolla tagliata a dadini e le melanzane

La grande e la piccola cuoca
Bakłażan na ostro, faszerowany wieprzowiną 153

mięsożerców. Farszu było dużo, więc po upieczeniu połówka bakłażana była wystarczającą porcją dla jednej osoby. Nie miałam w domu żadnych zieloności, ale myślę, że dodatek nawet prostej sałaty lodowej z czosnkowym sosem, bardzo by do tak upieczonych bakłażanów pasował.  Polecam! składniki (2 porcje) 1 duży bakłażan 1 cebula czerwona, pokrojona w kostkę ok 250 g mięsa wieprzowego

Stare Gary
Powrót do bystrego nurtu życia, czyli odchudzanie zgodnie z własną naturą. 135

oddzielny posiłek. Z jadłospisu zniknęły produkty , które powodowały duże wahnięcia poziom cukru we krwi - pieczywo, makarony, ziemniaki, słodycze.  No i pożegnałam też moje ulubione jogurty, maślankę, ogórki, arbuza, sałatę, pomidory, bo gaszą ogień trawienny. Oprócz tego rano ciepła woda z cytryną i odrobiną miodu, a w ciągu dnia piję ciepłą wodę w dużych ilościach. Ograniczyłam kawę do minimum

Codziennik Kuchenny
Krakowski Karakter - knajpa z charakterem 139

grilla, szczawiem i młodymi burakami (37 zł). Danie jest idealnie skomponowane smakowo, mięso miękkie i bardzo smaczne. Poezja dla oczu i podniebienia! stir fry z przepony wołowej z grillowana sałatą lodową z dipem z gorgonzoli i orzechami (35 zł). Danie wygląda obłędnie i tak samo smakuje, z jednym małym ale: mięso jest jakby z dwóch różnych kawałków, część jest miękka

Kulinarne przygody Gatity
Mundialowa tortilla 225

Składniki: 1 filet z kurczaka 2 placki do tortilli 1/2 cukinii sałata 3 łyżki jogurtu naturalnego + 1 łyżka majonezu + 1 łyżka posiekanego koperku + 2 ząbki czosnku sól, … Czytaj dalej Mundialowa tortilla

czarrna od kuchni
Sałatka z buraczków i wędzonej makreli 163

smaczna rzecz. Warto spróbować. Użyłam filetów wędzonych na gorąco. Bardzo polecam! składniki ( 2 2 filety wędzonej makreli ok 300 g gotowanych buraków (gotowych, pakowanych próżniowo) garść mieszanki młodych listków sałat (w oryginale rukiew wodna) 2 łyżeczki  chrzanu (gotowego lub świeżo startego) 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz oliwa przygotowanie Skórę makreli ponacinać skośnie bardzo ostrym nożem

Stare Gary
ZDROWE PRZEKĄSKI NA MUNDIAL!!! 426

połowy meczu Kolejna moja mundialowa przekąska, to warzywne Spring Rollsy Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie warzywa takie, jakie lubisz ( u mnie papryka żółta i zielona, ogórek, pomidory koktajlowe, szczypiorek, sałata lodowa) oraz papier ryżowy. Wszystkie warzywa należy pokroić w cienkie paski o takiej samej długość, u mnie ok 4cm ale zależy to, od wielkości papieru ryżowego jakiego używacie

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Sałatka z rzodkiewką i bazylią – idealna na grilla 211

stosunkowo proste i szybkie. Jedynie musicie pamiętać, aby ugotować ziemniaki parę godzin wcześniej aby przestygły. Składniki 4 ziemniaki pęczek rzodkiewek 2 garści świeżej bazylii 1/2 kostki sera feta miks sałat 3 ogórki zielone (gruntowe) pieprz sól oliwa Sałatka z rzodkiewką i bazylią – przepis Ziemniaki gotujemy. Ale musimy uważać aby ich nie rozgotować. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy w kostkę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tortilla ze schabem i przyprawą curry 110

posiekaną miętą i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanie – tortillę podgrzać w mikrofali, kilka sekund. Na tortillę nałożyć ciepłe mięsko, sałatkę z awokado, roszponkę lub inną sałatę i polać sosem. Zawinąć i podawać. Pychotka smacznego

Kuchnia Pokoleń
Pyszne i zdrowe przekąski na mundial 2018 151

grzybach pokruszony ser pleśniowy. Wstaw do piekarnika na 5 minut, albo do czasu, aż ser zacznie mocno bulgotać na grzybach. Przekrój ciabatki na pół, na spodniej części połóż sałatę, a na niej portobello. Posyp upieczoną cebulką. Przykryj wierzchnią częścią ciabatty i zajadaj! Sprawdź też 7 zdrowych dań za 7 zł! Artykuł Pyszne i zdrowe przekąski na mundial 2018 pochodzi

Niedzielny kucharz
calzone klasyczne 139

składniki na farsz: ok. 300 g mozzarelli pokrojonej na plasterki 2 pomidory pokrojone w plasterki ok.100 szynki (ulubionej) pokrojonej w plasterki listki bazylii sól, pieprz, oregano dodatkowo do podania: sałata ulubiony sos do pizzy

Domowy Smak Jedzenia
Sos francuski 112

małym słoiczku, przyprawiam, zakręcam słoik i mieszam energicznie do połączenia składników. Mój sos francuski gotowy Do takiego sosu można dodać łyżeczkę musztardy i/lub roztarty ząbek czosnku. Teraz polejcie porcje sałat i cieszcie się ich wzbogaconym smakiem

Zasmakuj Kuchni
Duszona kapusta mizuna 103

Brassica rapa nipposinica) - japońska musztarda, japońska zieleń, "water greens", kyona, gorczyca sarepska odm. japonica, kapusta japońska. Mizuna ma silnie rozrośnięte rozety, ale nie wytwarza główek podobnych do kapusty lub sałaty. Istnieje wiele odmian mizuny, które różnią się teksturą, kolorem i smakiem. Liście mogą być zielone, ciemnozielone, żółte, lekko brązowe, strzępiaste, pierzaste lub ząbkowane. Liście wąskie lub szerokie, początkowo o łagodnym

R'n'G Kitchen
Ziemniaczana zapiekanka z cukinią (Parmigiana bianca di zucchine e patate) 174

minut. Zapiekankę podajemy od razu po przygotowaniu, dekorując listkami bazylii. **** PREPARAZIONE Per preparare la parmigiana, iniziate lavando bene le patate che andranno lessate con la buccia in acqua salata per circa 25-30 minuti. Una volta cotte, scolatele e lasciatele intiepidire. Nel frattempo tagliate a fettine sottili le zucchine nel senso della lunghezza. Quando le patate si saranno raffreddate, pelatele

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania