sałata - 10652 przepisów (strona:364/711)

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z JABŁKIEM I CEBULĄ 119

duże jabłko lub dwa mniejsze 1 cebula (najlepiej cukrowa) 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru  2 łyżeczki nasion kopru lub kminku (ewentualnie) 1/2 łyżeczki płatków chili kiełki brokułu, sałaty lub rzodkiewki do posypania Przepis na surówkę z kapusty : Krok 1. Kapustę kiszoną osączyć, odcisnąć i posiekać. Nie płukać kapusty, chyba, że jest mocno zakwaszona.  Jabłka obrać i zetrzeć

Moja Książka Kucharska
Pierś z kurczaka z bananami 109

momentu, aż skórka będzie czarna. Na talerzu układamy banany obrane ze skórki, następnie na nie kładziemy kurczaka z papryczką, cebulą i czosnkiem. Na koniec dekorujemy talerz odrobiną roszponki lub sałaty oraz pomidorków koktajlowych

Programista w kuchni
Wątróbka w boczku 106

Uwielbiam proste i smaczne obiady. Jednym z nich są wątróbki drobiowe pieczone w boczku w piekarniku, które najlepiej podać na świeżej roszponce lub liściach sałaty. Warto dodać także odrobinę tymianku, który wzbogaci ich smak. Tak przygotowany obiad nie zawiera glutenu i sprawdzi się także u osób, które przestrzegają zasad diety paleo. Oczywiście w sezonie grillowym można bez problemu przygotować

Programista w kuchni
Przepisy na Wigilię – PSTRĄG NA ZIEMNIACZANYCH TALARKACH 145

razem wstaw do piekarnika na kolejne 20 minut. Kiedy ryby ładnie się zrumienią, a ziemniaki i pomidorki przypieką, wyciągnij danie z pieca i wyłóż na talerze. Podawaj ze świeżą sałatą lub surówką. Smacznego! Artykuł Przepisy na Wigilię – PSTRĄG NA ZIEMNIACZANYCH TALARKACH pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Dorsz w sosie pomidorowym z anansem 125

danie, które spokojnie może zawitać zarówno na co dzień, jak i na świątecznym stole wśród innych smakołyków. Obiad podaję z puree z ziemniaków z koprem oraz surówką, mizerią, świeżymi sałatami lub pikantnymi brokułami z patelni. SKŁADNIKI: 1 kg polędwicy z dorsza (lub filety innej ryby) 690 g passaty 3 plastry ananasa z puszki posiekanego w kostkę 1 cebula 3 ząbki

Zasmakuj Kuchni
Świąteczna girlanda z bułeczek z makiem (Ghirlanda di panini con semi di papavero) 137

portare in tavola un centrotavola tutto da mangiare.  Questi piccoli  panini burrosi  sono ottimi da gustare in qualsiasi momento di festa, sia in versione dolce che salata. Buon appetito :) SKŁADNIKI 290 g mąki manitoba ( m ą ka W>350) 40 g masła (o temperaturze pokojowej) 5 g soli 5 g cukru  5 g suchych drożdży

La grande e la piccola cuoca
Śledzie w occie estragonowym 167

tatarskiego, remoulade, bearnaise. Estragon uzupełnia i podkreśla smak ryb, skorupiaków, kurczaka, indyka, dziczyzny i dań naszykowanych z jajek. Świetny dodatek do majonezu, użytego jako dressing do jaj czy zielonej sałaty. Wykorzystuje się go też przy kiszeniu kapusty i ogórków. Świeży estragon jest delikatny i miękki, jego listki są wiotkie. Idealnie nadaje się do nadawania smaku i aromatu składnikowi tak podstawowemu

Karo in the Kitchen
CHRUPIĄCE SKRZYDEŁKA KURCZAKA Z PIEKARNIKA: przepis, jak zrobić 702

piec przez ok. 40 minut. Po tym czasie zdjąć folię oraz papier i dopiec skrzydełka, aż skórka się ładnie zarumieni i będzie chrupiąca. Propozycja podania: Chrupiące skrzydełka kurczaka z sałatą rzymską, pomidorami koktajlowymi i kiełkami. Całość skropiona octem balsamicznym. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Warzywa z piekarnika – do obiadu 115

ciężkości. Ten przepis możecie traktować także jako oddzielne danie lub serwować je także z rybą czy wegetariańskim falafelem. Smacznego! Zobacz też: Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą Surówka z sałaty rzymskiej i rzodkiewki Przepis na warzywa z piekarnika Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 30 minut Składniki 2 średnie ziemniaki czerwona papryka pół średniej cukinii średnia cebula łyżka oliwy

Kuchnia Bazylii
Klopsy z kalafiora i ziemniaków 139

bułki tartej. Smażenie – na patelni rozgrzać olej i położyć klopsy. Smażyć aż nabiorą złotego kolory. Z drugiej strony smażyć w ten sam sposób. Podawać z sałatką z zielonej sałaty lub inną warzywną. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
JAK UDEKOROWAĆ ŚWIĄTECZNY STÓŁ? #GotowiNaŚwięta 149

dekorowaniu talerzy i półmisków z wędlinami też polecam umiar! To co było modne kiedyś ( i jest modne np.w egipskich kurortach! ) nie zachwyca już dzisiaj! Na bok odłóżmy wielkie liście sałaty, kwiaty wycięte z rzodkiewek i ozdobne biedronki zrobione z jajek. Postawmy na dodatek serów, świeże zioła, chrupiące paluszki, różnorakie pieczywo i dodatki w postaci konfitur czy też sosów. Zachowajmy umiar

Ostra na Słodko
Roladki tak pyszne, że mamma mia! Z kurczaka zawijane w boczku [PRZEPIS] 6274

wody. W brytfance wyłóż zawartość patelni, na niej ułóż roladki i wsadź do piekarnika nagrzanego do 180 stopnie na 50 min. Do roladek super pasują pieczone ziemniaki i sałata. Artykuł Roladki tak pyszne, że mamma mia! Z kurczaka zawijane w boczku [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Kurczak w 5 smakach i słodkiej glazurze chilli z ryżem kokosowym 151

niej to, co się nawinie! 😁 Składniki są nieistotne, bo najważniejszy jest boski dressing o azjatyckim aromacie, który naprawdę podkręca tę zieleninę. Szybka sałatka z azjatyckim dressingiem: ulubiony miks sałat 1 mango 1 gruszka 1 granat 2-3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka miodu sok z 0,5 limonki 1 ząbek czosnku 0,5 papryczki chilli

Cooking Monster
Grillowany łosoś z warzywną sałatką 199

sposób łączą grillowanego łososia z lekką sałatką z warzyw. Nawiasem mówiąc, kiedyś publikowaliśmy już utrzymany w nieco innym klimacie przepis na łososia z klasycznego grilla węglowego , który dekorowaliśmy mieszanką sałat i pomidorów. Ze względów praktycznych zakładał on możliwość przygotowania w warunkach „polowych”. Receptura poniżej przeznaczona jest bardziej do przygotowania w kuchni, przy pomocy patelni i przez cały

Kulinarna Pokusa
Pesto z roszponki 176

Roszponka to sałata bardzo bogata w różne witaminy i minerały (dużo witaminy C, A, B1, B2, B6, PP, kwasu foliowego, wapnia, magnezu, żelaza, potasu, fosforu, cynku). W tym roku wysiałam jej bardzo dużo, by mieć zapasik na długi czas. Jesień była bardzo łagodna, więc roszponka niesamowicie obrodziła. Zazwyczaj używam jej do sałatek. Tym razem jednak postanowiłam przygotować z niej pesto

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania