salami - 2500 przepisów (strona:118/167)

Sałatka makaronowa z karczochami 168

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Jaskinia z 1001 nocy 212

Roche) i niezwykła przyroda 65 m w głąb ziemi: otchłań, rwący potok, galerie Titanic, kruche draperie ... dostępne dla wszystkich. Podróż w jaskini 101 nocy rozpoczyna się w sali wytrwałość i jadalni Rouget i Minuit , odwiedzający napotykają stalaktyty i stalagmity w różnych kolorach, a następnie wchodzą do galerii przyjaźni i Wielkich Jaskiń, aby uzyskać dostęp do balkon z widokiem

Z notatnika
Do zobaczenia i do przeżycia - Domain of the Han Caves 186

Groty mają stałą temperaturę 13°C, przy wysokim poziomie wilgotności.  Wycieczka z przewodnikiem trwa około półtorej godziny, licząc podróż ok. 2 km wzdłuż pięknych pokoi i galerii, jak sala Dome (wys.145 metrów), obejmując pokaz światła i dźwięku w jednej z największych komór jaskini, a kończąc na symulowanym armatą strzale by pokazać właściwości akustyczne jaskini. Więcej na stronie parku: www.grotte-de-han.be

Z notatnika
Hasło tygodnia - kuchnia francuska. 178

całego słownika dziwnych wyrażeń. Sommelierzy  dumający nad doborem wina do talerza żab, albo innych ślimaków. No i przerażający smakosze-recenzenci kryjący się w cieniu przy stoliku w rogu sali - taki obrazek może mieć w głowie przeciętny nie-Francuz. Ale my się tym nie przejmiemy. Wynajdziemy we francuskiej (może regionalnej) kuchni kilka przepisów, które z przyjemnością przygotujemy dla swoich rodzin

zadanie-gotowanie
Szparagi w szynce z sosem chrzanowym (szybka przystawka) 524

Przepis na tą przystawkę ma od sąsiadki Moniki. Robi się ją w 5 min i jest mega smaczna ... Dzięki dodaniu do majonezu chrzanu przystawka, nie jest

IMPRESJA SMAKU
Wołowina po burgundzku 110

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Torcik limonkowy z jeżynami 168

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pizzette z ciasta francuskiego z pomidorkami i kremem z czarnych oliwek (Pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive ner 179

bazylia sól, pieprz   **** INGREDIENTI pasta sfoglia 100 g di pomodorini 40 g di olive nere 1 spicchio d'aglio 1 cucchiaio di parmigiano olio extravergine di oliva basilico sale, pepe PRZYGOTOWANIE Blendujemy czarne oliwki, obrany ząbek czosnku z 1 łyżką startego parmezanu na jednolitą masę. Stopniowo dolewamy oliwę extravergine. Doprawiamy solą

La grande e la piccola cuoca
Ryż zapiekany z jabłkami 149

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Sałatka makaronowa z ananasem 177

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Szarlotka w kratkę 125

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Curry z kalafiora 131

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
W Białowieży... 138

międzywojennego. Znajduje się ono w nowoczesnym budynku całkowicie przystosowanym dla osób niepełnosprawnych. Wystawa stała prezentuje miejscowe gatunki zwierząt i roślin.  Muzeum jest ciekawie i nowocześnie zaaranżowane.  W sali poświęconej ptakom usłyszymy ich głosy i choć na chwilę przeniesiemy się w ich naturalne siedliska. Poznamy tu również wszystkie gatunki zwierząt żyjących w puszczy oraz najbardziej charakterystyczne dla puszczy zbiorowiska

królestwo garów
Bezglutenowe ciasto marchewkowe 227

bicarbonato di sodio 1 cucchiaino di lievito in polvere senza glutine 1 cucchiaino di cannella 1 cucchiaino di spezia per pan di zenzero  1/4 di cucchiaino di sale  100 g di olio di rapa  2 uova  150 g di noci tritate 200 g di carote grattugiate  Per la glassa di formaggio

Kuchnia bezglutenowa
Parmezan, Gorgonzola i Asiago 152

Nazwa Pochodzenia), czyli DOP. W moim prywatnym rankingu wygrał oczywiście parmezan, ale pozostałe sery walczyły mężnie. Ciekawy był zwłaszcza nowy dla mnie Asiago. Foto: Tak Smakuje Dolce Vita Na sali trwał polsko – włoski pojedynek na dania z tymi serami rozgrywany pomiędzy Jurkiem Sobieniakiem a Marco Ghia. Wśród gości widziałam Tessę Capponi-Borawską, do której chodziłam na zajęcia z historii

Ugotowane pozamiatane