Do zobaczenia i do przeżycia - Domain of the Han Caves 212Groty mają stałą temperaturę 13°C, przy wysokim poziomie wilgotności. Wycieczka z przewodnikiem trwa około półtorej godziny, licząc podróż ok. 2 km wzdłuż pięknych pokoi i galerii, jak sala Dome (wys.145 metrów), obejmując pokaz światła i dźwięku w jednej z największych komór jaskini, a kończąc na symulowanym armatą strzale by pokazać właściwości akustyczne jaskini. Więcej na stronie parku: www.grotte-de-han.be
Z notatnika
Hasło tygodnia - kuchnia francuska. 210całego słownika dziwnych wyrażeń. Sommelierzy dumający nad doborem wina do talerza żab, albo innych ślimaków. No i przerażający smakosze-recenzenci kryjący się w cieniu przy stoliku w rogu sali - taki obrazek może mieć w głowie przeciętny nie-Francuz. Ale my się tym nie przejmiemy. Wynajdziemy we francuskiej (może regionalnej) kuchni kilka przepisów, które z przyjemnością przygotujemy dla swoich rodzin
zadanie-gotowanie
Szparagi w szynce z sosem chrzanowym (szybka przystawka) 554Przepis na tą przystawkę ma od sąsiadki Moniki. Robi się ją w 5 min i jest mega smaczna ... Dzięki dodaniu do majonezu chrzanu przystawka, nie jest
IMPRESJA SMAKU
Wołowina po burgundzku 130Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
Torcik limonkowy z jeżynami 196Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
Pizzette z ciasta francuskiego z pomidorkami i kremem z czarnych oliwek (Pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive ner 205bazylia sól, pieprz **** INGREDIENTI pasta sfoglia 100 g di pomodorini 40 g di olive nere 1 spicchio d'aglio 1 cucchiaio di parmigiano olio extravergine di oliva basilico sale, pepe PRZYGOTOWANIE Blendujemy czarne oliwki, obrany ząbek czosnku z 1 łyżką startego parmezanu na jednolitą masę. Stopniowo dolewamy oliwę extravergine. Doprawiamy solą
La grande e la piccola cuoca
Ryż zapiekany z jabłkami 171Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
Sałatka makaronowa z ananasem 209Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
Szarlotka w kratkę 150Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
Curry z kalafiora 153Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
W Białowieży... 164międzywojennego. Znajduje się ono w nowoczesnym budynku całkowicie przystosowanym dla osób niepełnosprawnych. Wystawa stała prezentuje miejscowe gatunki zwierząt i roślin. Muzeum jest ciekawie i nowocześnie zaaranżowane. W sali poświęconej ptakom usłyszymy ich głosy i choć na chwilę przeniesiemy się w ich naturalne siedliska. Poznamy tu również wszystkie gatunki zwierząt żyjących w puszczy oraz najbardziej charakterystyczne dla puszczy zbiorowiska
królestwo garów
Bezglutenowe ciasto marchewkowe 254bicarbonato di sodio 1 cucchiaino di lievito in polvere senza glutine 1 cucchiaino di cannella 1 cucchiaino di spezia per pan di zenzero 1/4 di cucchiaino di sale 100 g di olio di rapa 2 uova 150 g di noci tritate 200 g di carote grattugiate Per la glassa di formaggio
Kuchnia bezglutenowa
Parmezan, Gorgonzola i Asiago 174Nazwa Pochodzenia), czyli DOP. W moim prywatnym rankingu wygrał oczywiście parmezan, ale pozostałe sery walczyły mężnie. Ciekawy był zwłaszcza nowy dla mnie Asiago. Foto: Tak Smakuje Dolce Vita Na sali trwał polsko – włoski pojedynek na dania z tymi serami rozgrywany pomiędzy Jurkiem Sobieniakiem a Marco Ghia. Wśród gości widziałam Tessę Capponi-Borawską, do której chodziłam na zajęcia z historii
Ugotowane pozamiatane
Pszenno-żytnie bułki z czarnuszką 206Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
Stek wołowy 148Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku