salami - 2500 przepisów (strona:114/167)

Pikantny kapuśniak z wkładką 141

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Zapiekanka z ziemniakami i gruszkami. 194

ziemniaków w małej restauracji w Luksemburgu, nie w samym Mieście Luksemburg, tylko gdzieś na prowincji, zupełnie daleko od cywilizacji. I chociaż życie w tygodniu toczyło się tam bardzo spokojnie, sala restauracyjna otwarta była tylko wieczorami dla hotelowych gości, którzy wynajmowali

dolcevitainmykitchen
Bułki orkiszowe z ziarnami 159

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Zapiekane muszle makaronowe z mięsnym farszem 195

Ta porcja jest duża wystarczy na obiad dla 4-5 osób. Smaczny pomysł na obiad. Przygotowanie nadzienia – patelnię z olejem rozgrzać, wrzucić posiekaną cebulkę i

Kuchnia Pokoleń
Sałatka makaronowa o smaku pizzy 161

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Makaron z makrelą, oliwkami, anchois i kaparami (Pasta con sgombro, olive, acciughe e capperi) 193

oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 300 g di pasta integrale 150 g di filetti di sgombro 80 g di olive nere 25 g di acciughe 2 cucchiai di capperi prezzemolo sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente. Filety z makreli kroimy w paseczki o szerokości ok. 2 cm. Na rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju podsmażamy

La grande e la piccola cuoca
Żeberka z sosem śliwkowym – przepis 116

wydawała się sprzyjać. Co prawda lodowaty wiatr urywał głowę, ale słoneczko świeciło. A poza tym, cóż to dla nas, hardkorów. Tak przynajmniej było jeszcze wtedy, gdy wchodziłam do uczelnianej sali bez okien… Siedziałam jak na szpilkach, żeby wszystko się jak najszybciej skończyło i żebym mogła popędzić do domu, szybciutko ubrać się w jakieś 10 warstw ocieplanych dresów i wełnianych

Kate's Kitchen
Festiwal Pizzy – byłem i … 223

tylko raz i jemy tyle pizzy ile chcemy, niestety nie wybieramy z dowolnych smaków, tylko możemy przyjąć albo odmówić przyjęcia kawałka pizzy, która w danej chwili jest roznoszona na sali. W tym roku Festiwal Pizzy został podzielony na kilka części, w każdej z nich będziemy mogli spróbować nowych pizzy, które wcześniej nie były w menu i tak: tydzień

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto filo z jabłkami i żurawiną 213

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pierogi z kapustą i grzybami 201

jest ktoś na sali kto nie lubi tych pierogów?! Ręka do góry ;) Ja akurat jestem z tych do kochają wszystkie pierogi a właśnie Bożego Narodzenia nie umiałabym sobie wyobrazić bez tych pierogów. Pierogi na święta zazwyczaj podajemy gotowane z kapustą i grzybami, bo przecież chociaż post został już dawano zniesiony Wigilia to Wigilia i powinna zawierać dania bez mięsa

Życie zaczyna się w kuchni
KARCZMA VIKING NA KASZUBACH – REWELACYJNA KUCHNIA 210

jesiennego dnia postanowiliśmy zjeść tam jednak wczesny obiad. Po pierwsze – wystrój i znakomicie zaprojektowane wnętrze od razu tworzą przyjemną, swojską atmosferę. Przemiła obsługa od wejścia zainteresowała się nami, choć sala była pełna gości. Wygodne krzesła, solidne stoły – wszystko  budziło zaufanie i robiło doskonałe wrażenie.  Ale był to dopiero wstęp, bowiem prawdziwą rewelacją była dopiero karta dań. Znaleźliśmy

Smaki Ewy
Schab duszony w kiszonej kapuście 169

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Zupa z boczniaków 207

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Kulinarne podróże Magalie - Morawy cz. II 180

pomieszczenia, pierwsze z murowanym kominkiem, na którym znajduje się grill i przygotowywane są na nim między innymi mięsa zamawiane przez gości, wszystko w nieco mrocznym, pubowym klimacie.  Druga sala zaś promienieje sama w sobie - bo jest dla odmiany ... biała! A raczej biało - niebieska, urządzona w stylu żeglarskim, z marynistycznymi dodatkami.  Wynika to z faktu, iż właściciel restauracji kucharz

Garniec Magalie
Herbatniki Waniliowe z Czekoladą 261

jest na sali ktoś kto nie lubi ciastek? No właśnie. Każdy lubi ciastka, ale nie każdy lubi je piec. Dziś mam dla Was wersję od której zaczynałam zanim zaczęłam kombinować z przepisem i tworzyć inne smaki, takie jak lawendowe, kakaowe i kilka innych. Na przepis natknęłam się kilka lat temu na blogu Moje Wypieki . Przepis został ze mną do dziś

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania