salami - 2500 przepisów (strona:111/167)

Jaglana zapiekanka z jabłkami, bez glutenu i jaj (Sformato di miglio e mele, senza glutine e uova) 117

preparare lo sformato iniziate sciacquando il miglio sotto l'acqua corrente. In una pentola portate a bollore il latte con l'acqua. Aggiungete il miglio, un pizzico di sale, il baccello e i semi di una bacca di vaniglia. Cucinate il tutto per circa 15-20 minuti finché non assorbe tutto il liquido.  Una volta cotto il miglio

La grande e la piccola cuoca
Mazurek pomarańczowy (Crostata con crema all'arancia) 136

foremki.  Ciasto pieczemy ok. 15 minut. **** PREPARAZIONE Pasta frolla Inserite nel mixer la farina, lo zucchero a velo, il burro freddo tagliato a pezzettini e un pizzico di sale. Frullate il tutto fino ad ottenere un composto a briciole. Aggiungete 2 tuorli e la scorza grattugiata dell'arancia e frullate ancora ottenendo una pasta omogenea. Formate un panetto

La grande e la piccola cuoca
Masło jabłkowe 127

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Warzywa pyszne, jak umami ;) 204

Jeśli myślicie, że tytułując dzisiejszy wpis zrobiłam "literówkę", to już tłumaczę, że jednak nie. Potrawa została wymyślona na poczekaniu i znowu wyszło pysznie. Trochę

Pichceniomania
Smoothie z awokado i pietruszki 133

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Risotto z kapustą włoską i szynką parmeńską (Risotto con verza e prosciutto crudo) 122

riso 150 g di verza 100 g di prosciutto crudo 2 scalogni 500 ml di brodo vegetale 40 g di burro 3-4 rametti di rosmarino sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Kapustę myjemy, osuszamy i cienko kroimy w paseczki. Drobno pokrojone szalotki podsmażamy na roztopionym maśle (ok. 10 gram) z 2 łyżkami oliwy

La grande e la piccola cuoca
Eklerki 132

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Tajska zupa z kurczakiem 160

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Eklerki kokosowe 576

jest na sali ktoś, kto nie lubi eklerków?? Eklerki lubi chyba każdy :). Ja uwielbiam! Tak jest od dzieciństwa. Tym razem przygotowałam te klasyczne, pyszne ciastka w wersji kokosowej. Krem jest na bazie budyniu kokosowego utartego z masłem ( czyli jak w klasycznym kremie budyniowo - maślanym ), a kokosowy budyń ugotowałam na mleku kokosowym. Muszę przyznać, że smak kokosu intensywniejszy był w gorącym

Opowieści z piekarnika
Spaghetti aglio, olio e peperoncino 113

oliva s ó l natka pietruszki **** INGREDIENTI 320 g di spaghetti 10 g di aglio (2-3 spicchi) 10 g di peperoncino 5 cucchiai di olio extravergine d'oliva sale prezzemolo PRZYGOTOWANIE Przygotowania dania rozpoczynamy od ugotowania makaronu we wrzącej, osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy drobno pokrojone peperoncino oraz obrane ząbki

La grande e la piccola cuoca
Tagliatelle z ragout z soczewicy (Tagliatelle con ragù di lenticchie) 119

cipolla tritata e 2 spicchi d'aglio. Aggiungete la polpa di pomodoro, 1-2 rametti di timo, 10 foglie di basilico e un pizzico di peperoncino. Aggiustate di sale e pepe. Cuocete per circa 10 minuti, mescolando di tanto in tanto. A questo punto aggiungete le lenticchie e l'acqua.   Coprite con un coperchio e lasciate cuocere

La grande e la piccola cuoca
Ciasto kukułka bez pieczenia 177

jest na sali osoba, która lubi ciasta bez pieczenia? Tak, tak wiem, żartowniś ze mnie ;) wszyscy lubimy ciasta bez pieczenia, a ja szczególnie.  Po pierwsze robi się je szybciej, po drugi szybciej też się je zjada;) po 3 są tak samo pyszne jak te tradycyjne pieczone ;) A takie ciasto znacie? To ciasto to przeróbka klasycznego 3 bita, użyłam innych

Życie zaczyna się w kuchni
Pierś kaczki z sosem miodowo-imbirowym z pomarańczami (Petto d'anatra al zenzero, miele e arancia) 150

pieprz   **** INGREDIENTI 400 g di petto d'anatra 20 g di zenzero fresco 1 arancia 2 cucchiai di miele 3 rametti di timo  sale, pepe PRZYGOTOWANIE Pierś kaczki nacinamy w kratkę od strony ze skórką; doprawiamy solą i pieprzem.   Przygotowujemy marynatę: w miseczce mieszamy 2 łyżki miodu, sok z połówki

La grande e la piccola cuoca
Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem 159

danie to przykład na to, że jednak znalezienie połączenia smaków wbijających w fotel jest możliwe. Mój pracowy przyjaciel przyniósł dnia któregoś na szkolenie pojemnik. Gdy go otworzył po sali rozszedł się cudowny aromat. Przepis pochodzi z książki "Minimalist Baker" Dany Shultz.  W oryginale pojawiła się komosa ja wykorzystałam kaszę bulgur. Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem

Dzieje kuchennej Wiewióry
KARKÓWKA PIECZONA w SOLI 200

klasycznej mizerii z sałaty, ogórka i jogurtu naturalnego. Przepis przygotowałam jakiś czas temu na konkurs, w którym zdobyłam wyróżnienie, a moja karkówka pojawiła się w karcie restauracji Grand Sal w Kopalni Soli w Wieliczce. Nie wiem czy jeszcze tam jest, ale jeśli tak, to świetnie – bo karkówka pieczona w soli jest delikatna i kruchutka. O ile nie przepadam

Dietolog

Proponowane wyszukiwania