salami - 2500 przepisów (strona:104/167)

Miska Gastro Bowls PURO Hotel 162

Łódź został zaprojektowany przez biuro architektoniczne ASW, a wnętrza przez studio Superfutures. detale, kolory piękne wnętrza W hotelu Puro znajduje się też kameralne Kino "Paradiso", które może być jednocześnie salą konferencyjną, z niepowtarzalnym widokiem na Łódź.  Najbardziej mnie cieszy, że Łódź zdobyła kolejną dobrą restauracje, a w naszym mieście zdecydowanie ich brakuje, miłośnicy smaków orientu z pewnością ucieszą się

Wylizany Rondel
Curry z ziemniakami i kalafiorem / Potato and cauliflower curry 276

until almost soft and lightly browned. Season with salt and pepper to taste. Meanwhile heat another pan, add next 1 tbsp of coconut oil, onions and tomatoes, season with sal and pepper and cook until onions are soft, about 10 minutes. Add in the ginger, garlic, garam masala, red curry paste and curry powder. and stir to combine. Next

karmelowy
Łosoś duszony w śmietance z rozmarynem 117

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pielęgnacja gastrostomii, czyli obsługa PEG-a 177

założenia gastrostomii pisałam tutaj . Ale co się dzieje przez pierwsze dni po założeniu PEG-a? Czy można od razu karmić/poić dziecko? Otóż wkrótce po zabiegu, już na sali szpitalnej, wręcz należy podać płyn przez gastrostomię, żeby sprawdzić czy prawidłowo ona działa. Właściwie od momentu jej założenia, PEG-a należy używać i testować, bo jest najwygodniejszym sposobem karmienia

Lamarida.pl
Owsianka z karmelizowanym bananem i owocami 130

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Makaron domowy 129

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Sałatka z kuskusem, soczewicą, fetą i suszonymi pomidorami (Couscous con lenticchie, feta e pomodori secchi) 168

pomodori secchi 1-2 cucchiai di olio d'oliva 2 spicchio d'aglio 1 cucchiaino di succo di limone 1 cucchiaino di erbe di provenza olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od przygotowania kuskusu.  Kaszkę wsypujemy do większej salaterki, zalewamy gorącym bulionem, przykrywamy i odstawiamy na ok. 5-10 minut (zgodnie

La grande e la piccola cuoca
Minestrone z chorizo 136

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Fuczki 149

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Ryż z ciecierzycą i pomidorami 123

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pole Do Popisu warsztaty kulinarne – Mięso&Wino w Katowicach! 190

Katowicach, czyli w samym centrum. Miejsce bardzo przytulne i przede wszystkim dobrze wyposażone – mieliśmy do dyspozycji wszystko, co nam było potrzebne, a miejsca do gotowania było sporo. Sala obok przeznaczona była na konsumowanie i degustację win. Od razu było czuć, że mamy do czynienia z produktami najwyższej jakości. Były baardzo świeże. Pierwszy raz miałam okazję jeść surowe mięso wołowe

Czynniki pierwsze
Risotto z burakami (Risotto alla barbabietola) 155

porzioni) 250 g di riso 300 g di barbabietola 2 scalogni 2 spicchi d'aglio 750 ml di brodo vegetale 100 g di parmigiano 40 g di burro sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Buraki myjemy, osuszamy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Drobno pokrojone szalotki podsmażamy na roztopionym maśle (ok. 10 gram

La grande e la piccola cuoca
Jak dobrać wino do pizzy? 168

mianowicie przepijcie papryczkę chili np.cabernet sauvignon. Od razu mówię – nie warto. Odczucie cierpkości, goryczy, kwasu, a przede wszystkim prawdziwego pożaru w ustach gwarantowane. No, chyba, że mamy na sali amatorów takich doznań, ale zakładam, że jednak wszyscy lubimy czuć prawdziwy smak tego co jemy. Zatem co z tą pizzą? Do pizzy z ostrymi dodatkami, takimi jak pikantne wędliny czy mięsa

Kate's Kitchen
Ciasto chałwowe z czarną porzeczką 127

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Tarta na francuskim cieście z brukselką i szynką parmeńską (Torta di sfoglia con cavoletti di bruxelles e prosciutto crudo) 164

vapore per circa 8 minuti. Una volta cotti, scolateli e lasciateli a raffreddare. In una ciotola montate le uova con la panna. Aggiungete il parmigiano grattugiato; aggiustate di sale e pepe. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni (piekarnik statyczny), 180 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Ciasto francuskie układamy w formie do pieczenia. Na dnie tarty układamy brukselkę, którą posypujemy kawałeczkami

La grande e la piccola cuoca