salami - 2500 przepisów (strona:104/167)

Łosoś duszony w śmietance z rozmarynem 131

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pielęgnacja gastrostomii, czyli obsługa PEG-a 191

założenia gastrostomii pisałam tutaj . Ale co się dzieje przez pierwsze dni po założeniu PEG-a? Czy można od razu karmić/poić dziecko? Otóż wkrótce po zabiegu, już na sali szpitalnej, wręcz należy podać płyn przez gastrostomię, żeby sprawdzić czy prawidłowo ona działa. Właściwie od momentu jej założenia, PEG-a należy używać i testować, bo jest najwygodniejszym sposobem karmienia

Lamarida.pl
Owsianka z karmelizowanym bananem i owocami 146

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Makaron domowy 145

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Sałatka z kuskusem, soczewicą, fetą i suszonymi pomidorami (Couscous con lenticchie, feta e pomodori secchi) 187

pomodori secchi 1-2 cucchiai di olio d'oliva 2 spicchio d'aglio 1 cucchiaino di succo di limone 1 cucchiaino di erbe di provenza olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od przygotowania kuskusu.  Kaszkę wsypujemy do większej salaterki, zalewamy gorącym bulionem, przykrywamy i odstawiamy na ok. 5-10 minut (zgodnie

La grande e la piccola cuoca
Minestrone z chorizo 151

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Fuczki 167

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Ryż z ciecierzycą i pomidorami 142

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pole Do Popisu warsztaty kulinarne – Mięso&Wino w Katowicach! 209

Katowicach, czyli w samym centrum. Miejsce bardzo przytulne i przede wszystkim dobrze wyposażone – mieliśmy do dyspozycji wszystko, co nam było potrzebne, a miejsca do gotowania było sporo. Sala obok przeznaczona była na konsumowanie i degustację win. Od razu było czuć, że mamy do czynienia z produktami najwyższej jakości. Były baardzo świeże. Pierwszy raz miałam okazję jeść surowe mięso wołowe

Czynniki pierwsze
Risotto z burakami (Risotto alla barbabietola) 172

porzioni) 250 g di riso 300 g di barbabietola 2 scalogni 2 spicchi d'aglio 750 ml di brodo vegetale 100 g di parmigiano 40 g di burro sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Buraki myjemy, osuszamy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Drobno pokrojone szalotki podsmażamy na roztopionym maśle (ok. 10 gram

La grande e la piccola cuoca
Jak dobrać wino do pizzy? 183

mianowicie przepijcie papryczkę chili np.cabernet sauvignon. Od razu mówię – nie warto. Odczucie cierpkości, goryczy, kwasu, a przede wszystkim prawdziwego pożaru w ustach gwarantowane. No, chyba, że mamy na sali amatorów takich doznań, ale zakładam, że jednak wszyscy lubimy czuć prawdziwy smak tego co jemy. Zatem co z tą pizzą? Do pizzy z ostrymi dodatkami, takimi jak pikantne wędliny czy mięsa

Kate's Kitchen
Ciasto chałwowe z czarną porzeczką 143

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Tarta na francuskim cieście z brukselką i szynką parmeńską (Torta di sfoglia con cavoletti di bruxelles e prosciutto crudo) 183

vapore per circa 8 minuti. Una volta cotti, scolateli e lasciateli a raffreddare. In una ciotola montate le uova con la panna. Aggiungete il parmigiano grattugiato; aggiustate di sale e pepe. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni (piekarnik statyczny), 180 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Ciasto francuskie układamy w formie do pieczenia. Na dnie tarty układamy brukselkę, którą posypujemy kawałeczkami

La grande e la piccola cuoca
Włoska uczta i Festiwal Pizzy w SAN LORENZO 189

CHCESZ ZA 28 ZŁ!  świetna promocja i wybieram się kolejny raz na ucztę z pizzą. Pizza serwowana jest wg włoskiej zasady „Giro pizza” – kelner cały czas chodzi po sali z pizzą i rozdaje kawałki.  Doskonała okazja na spróbowanie wszystkich smaków pizzy! Przetestowałam kilka rodzajów i każdy polecam, fakt byłam głodna, bardzo hehe. Żartuje, wracam na te same smaki

Niezły Młynek
Kotlety z kaszą jaglaną i grzybami suszonymi 144

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku