Łosoś duszony ze szparagami 141Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
Brownie z serem i rabarbarem 211Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
Kurczak z marchewką i szparagami 160Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
Ciecierzyca ze szparagami i "Perfekcyjne" 227słaby punkt kolegi czy koleżanki, a potem uderzają w niego z całą mocą. Przyznaję, że opisy niektórych sytuacji mroziły we mnie krew i przypominały historię przedstawioną w polskim dramacie "Sala samobójców". Bohaterki książki nie rozmawiają z reguły ze swoim rodzicami (zwykle nie chcą, bo rodzice zajęci są swoimi sprawami albo nie obdarzają dzieci czułością, miłością czy zrozumieniem, a wręcz przeciwnie
Weekendy w domu i ogrodzie
Koktajl detoks z mango, marchwi, kurkumy i cynamonu (Smoothie detox di mango, carote, curcuma e cannella) 202anche il gusto è davvero irripetibile. La bevanda ha delle marcate proprietà antiossidanti nonché disintossicanti che consentono di depurare l’organismo, apportando una buona scorta di vitamine e sali minerali. Il frullato pulisce l'intestino, disintossica il corpo, rafforza il sistemo immunitario e accelera il metabolismo. Buon appetito ;):) SKŁADNIKI (2 porcje) 4 marchewki 2 pomarańcze
La grande e la piccola cuoca
Zupa warzywna z kaszą bulgur 182Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
Makaron z kurczakiem i pak choi 198Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
Lexus Hybrid Cuisine – relacja z Open Gourmet 204wina z winnicy Turnau i lemoniady S. Pellegrino z moim ulubionym widokiem na Aleje Jerozolimskie. Za konferansjerkę odpowiadał Grzegorz Łapanowski a spotkanie miało miejsce na ostatnim piętrze Vitkaca (w sali konferencyjnej po której bardzo widać, że pierwotnie miał tam być basen). Co można było zjeść na Lexus Hybrid Cuisine? Przystawki: Kalarepa z estragonem, ostrygami i jabłkiem. Chef: Søren Selin
Ugotowane pozamiatane
DONUTY BATATOWE 173jest tu ktoś na sali kto lubi donaty? Jeżeli tak to jest to post idealny dla niego. Zbliża się najbardziej tłusty dzień roku. Dzień kiedy na śniadanie, obiad, kolacje jemy pączki. Dzień kiedy wszystkie kalorie idą podobno w cycki a nie w boczki :) Donaty z batatów robi się szybko. Potrzebujemy: 285 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia WINIARY
Kuchnia w oparach
Jaglana zapiekanka z jabłkami, bez glutenu i jaj (Sformato di miglio e mele, senza glutine e uova) 172preparare lo sformato iniziate sciacquando il miglio sotto l'acqua corrente. In una pentola portate a bollore il latte con l'acqua. Aggiungete il miglio, un pizzico di sale, il baccello e i semi di una bacca di vaniglia. Cucinate il tutto per circa 15-20 minuti finché non assorbe tutto il liquido. Una volta cotto il miglio
La grande e la piccola cuoca
Mazurek pomarańczowy (Crostata con crema all'arancia) 196foremki. Ciasto pieczemy ok. 15 minut. **** PREPARAZIONE Pasta frolla Inserite nel mixer la farina, lo zucchero a velo, il burro freddo tagliato a pezzettini e un pizzico di sale. Frullate il tutto fino ad ottenere un composto a briciole. Aggiungete 2 tuorli e la scorza grattugiata dell'arancia e frullate ancora ottenendo una pasta omogenea. Formate un panetto
La grande e la piccola cuoca
Masło jabłkowe 191Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
Warzywa pyszne, jak umami ;) 261Jeśli myślicie, że tytułując dzisiejszy wpis zrobiłam "literówkę", to już tłumaczę, że jednak nie. Potrawa została wymyślona na poczekaniu i znowu wyszło pysznie. Trochę
Pichceniomania
Smoothie z awokado i pietruszki 189Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku
Risotto z kapustą włoską i szynką parmeńską (Risotto con verza e prosciutto crudo) 184riso 150 g di verza 100 g di prosciutto crudo 2 scalogni 500 ml di brodo vegetale 40 g di burro 3-4 rametti di rosmarino sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Kapustę myjemy, osuszamy i cienko kroimy w paseczki. Drobno pokrojone szalotki podsmażamy na roztopionym maśle (ok. 10 gram) z 2 łyżkami oliwy
La grande e la piccola cuoca