salami - 2500 przepisów (strona:108/167)

Łosoś duszony ze szparagami 132

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Brownie z serem i rabarbarem 198

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Kurczak z marchewką i szparagami 150

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Ciecierzyca ze szparagami i "Perfekcyjne" 211

słaby punkt kolegi czy koleżanki, a potem uderzają w niego z całą mocą. Przyznaję, że opisy niektórych sytuacji mroziły we mnie krew i przypominały historię przedstawioną w polskim dramacie "Sala samobójców". Bohaterki książki nie rozmawiają z reguły ze swoim rodzicami (zwykle nie chcą, bo rodzice zajęci są swoimi sprawami albo nie obdarzają dzieci czułością, miłością czy zrozumieniem, a wręcz przeciwnie

Weekendy w domu i ogrodzie
Koktajl detoks z mango, marchwi, kurkumy i cynamonu (Smoothie detox di mango, carote, curcuma e cannella) 197

anche il gusto è davvero irripetibile.  La bevanda ha delle marcate proprietà antiossidanti nonché disintossicanti che consentono di depurare l’organismo, apportando una buona scorta di vitamine e sali minerali.  Il frullato pulisce l'intestino, disintossica il corpo, rafforza il sistemo immunitario e accelera il metabolismo. Buon appetito ;):) SKŁADNIKI  (2 porcje) 4 marchewki 2 pomarańcze

La grande e la piccola cuoca
Zupa warzywna z kaszą bulgur 172

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Makaron z kurczakiem i pak choi 182

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Lexus Hybrid Cuisine – relacja z Open Gourmet 188

wina z winnicy Turnau i lemoniady S. Pellegrino z moim ulubionym widokiem na Aleje Jerozolimskie. Za konferansjerkę odpowiadał Grzegorz Łapanowski a spotkanie miało miejsce na ostatnim piętrze Vitkaca (w sali konferencyjnej po której bardzo widać, że pierwotnie miał tam być basen).   Co można było zjeść na Lexus Hybrid Cuisine? Przystawki: Kalarepa z estragonem, ostrygami i jabłkiem. Chef: Søren Selin

Ugotowane pozamiatane
DONUTY BATATOWE 168

jest tu ktoś na sali kto lubi donaty? Jeżeli tak to jest to post idealny dla niego. Zbliża się najbardziej tłusty dzień roku. Dzień kiedy na śniadanie, obiad, kolacje jemy pączki. Dzień kiedy wszystkie kalorie idą podobno w cycki a nie w boczki :) Donaty z batatów robi się szybko. Potrzebujemy: 285 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia WINIARY

Kuchnia w oparach
Jaglana zapiekanka z jabłkami, bez glutenu i jaj (Sformato di miglio e mele, senza glutine e uova) 167

preparare lo sformato iniziate sciacquando il miglio sotto l'acqua corrente. In una pentola portate a bollore il latte con l'acqua. Aggiungete il miglio, un pizzico di sale, il baccello e i semi di una bacca di vaniglia. Cucinate il tutto per circa 15-20 minuti finché non assorbe tutto il liquido.  Una volta cotto il miglio

La grande e la piccola cuoca
Mazurek pomarańczowy (Crostata con crema all'arancia) 186

foremki.  Ciasto pieczemy ok. 15 minut. **** PREPARAZIONE Pasta frolla Inserite nel mixer la farina, lo zucchero a velo, il burro freddo tagliato a pezzettini e un pizzico di sale. Frullate il tutto fino ad ottenere un composto a briciole. Aggiungete 2 tuorli e la scorza grattugiata dell'arancia e frullate ancora ottenendo una pasta omogenea. Formate un panetto

La grande e la piccola cuoca
Masło jabłkowe 174

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Warzywa pyszne, jak umami ;) 247

Jeśli myślicie, że tytułując dzisiejszy wpis zrobiłam "literówkę", to już tłumaczę, że jednak nie. Potrawa została wymyślona na poczekaniu i znowu wyszło pysznie. Trochę

Pichceniomania
Smoothie z awokado i pietruszki 174

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Risotto z kapustą włoską i szynką parmeńską (Risotto con verza e prosciutto crudo) 168

riso 150 g di verza 100 g di prosciutto crudo 2 scalogni 500 ml di brodo vegetale 40 g di burro 3-4 rametti di rosmarino sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Kapustę myjemy, osuszamy i cienko kroimy w paseczki. Drobno pokrojone szalotki podsmażamy na roztopionym maśle (ok. 10 gram) z 2 łyżkami oliwy

La grande e la piccola cuoca