jeśli jemy w kila osób – każdy dostanie danie w tym samym czasie. Przytulne i eleganckie wnętrze jest stylizowane na stary dom (raczej burżuazyjny), w którym pokoje to osobne sale jadalne. Kojarzy mi się z Prudentialem i dwudziestoleciem międzywojennym. Stoły są pięknie nakryte. Zasłony ciężkie. Na korytarzach są piękne dekoracje świąteczno-karnawałowe np. góra faworków i piękne kwiaty. To podstawowy
Ugotowane pozamiatanekrótki spacer. Przed przyjazdem do restauracji warto wcześniej zrobić rezerwację , bo prawdopodobnie będziemy musieli oczekiwać w kolejce na wolny stolik. Wygląd restauracji Restauracja składa się z dwóch poziomów. Na salach mamy sporą liczbę stolików, zarówno takich tradycyjnych jak i „wysokich”. Na parterze, znajduje się otwarta kuchnia, dzięki czemu mamy możliwość obserwowania tego, jak powstają zamówione potrawy. Jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!znosi cały dzień, a ja później wieczorem kursuję 10 razy po schodach zanosząc to do jej pokoju. Co, jak co ale wieczorem chcielibyśmy mieć chwilę wytchnienia nie koniecznie w sali zabaw. Wymyśliłam wróżkę, która przychodzi i zbiera w nocy wszystkie zabawki, które nie są w pokoju dzieci, tylko się walają po całym domu. Dziś Karolinka w obawie, że jej zabawki
Pani domowaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakustudniówki w szkole. Finał tych przygotowań przeżyliśmy wczoraj. W mojej szkole, tradycyjnie, w ostatnią sobotę przed feriami, odbyła się studniówka. Ponieważ od kilkudziesięciu lat młodzież bawi się w szkolnej sali gimnastycznej, odpowiedni wystrój miejsca jest bardzo absorbujący. Oprócz uczniów, zaangażowani są także rodzice, których staramy się wspierać my, nauczyciele. Wszyscy mamy wspólny cel: studniówka ma być wspaniała pod każdym względem
W mojej kuchniCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuziemniaków w małej restauracji w Luksemburgu, nie w samym Mieście Luksemburg, tylko gdzieś na prowincji, zupełnie daleko od cywilizacji. I chociaż życie w tygodniu toczyło się tam bardzo spokojnie, sala restauracyjna otwarta była tylko wieczorami dla hotelowych gości, którzy wynajmowali
dolcevitainmykitchenCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuTa porcja jest duża wystarczy na obiad dla 4-5 osób. Smaczny pomysł na obiad. Przygotowanie nadzienia – patelnię z olejem rozgrzać, wrzucić posiekaną cebulkę i
Kuchnia PokoleńCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuoliwa z oliwek **** INGREDIENTI 300 g di pasta integrale 150 g di filetti di sgombro 80 g di olive nere 25 g di acciughe 2 cucchiai di capperi prezzemolo sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente. Filety z makreli kroimy w paseczki o szerokości ok. 2 cm. Na rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju podsmażamy
La grande e la piccola cuocawydawała się sprzyjać. Co prawda lodowaty wiatr urywał głowę, ale słoneczko świeciło. A poza tym, cóż to dla nas, hardkorów. Tak przynajmniej było jeszcze wtedy, gdy wchodziłam do uczelnianej sali bez okien… Siedziałam jak na szpilkach, żeby wszystko się jak najszybciej skończyło i żebym mogła popędzić do domu, szybciutko ubrać się w jakieś 10 warstw ocieplanych dresów i wełnianych
Kate's Kitchentylko raz i jemy tyle pizzy ile chcemy, niestety nie wybieramy z dowolnych smaków, tylko możemy przyjąć albo odmówić przyjęcia kawałka pizzy, która w danej chwili jest roznoszona na sali. W tym roku Festiwal Pizzy został podzielony na kilka części, w każdej z nich będziemy mogli spróbować nowych pizzy, które wcześniej nie były w menu i tak: tydzień
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakujest ktoś na sali kto nie lubi tych pierogów?! Ręka do góry ;) Ja akurat jestem z tych do kochają wszystkie pierogi a właśnie Bożego Narodzenia nie umiałabym sobie wyobrazić bez tych pierogów. Pierogi na święta zazwyczaj podajemy gotowane z kapustą i grzybami, bo przecież chociaż post został już dawano zniesiony Wigilia to Wigilia i powinna zawierać dania bez mięsa
Życie zaczyna się w kuchni