salami - 2500 przepisów (strona:116/167)

Najlepsze książki o fermentacji 2016 179

marynaty i który jest wspólny dla wszystkim arcydzieł kulinarnych, także dla kakao i alkoholi. Jeśli stołujecie się w Solec 44, to znacie go też jako nieodłączny element wystroju sali. Restauracja ma zresztą największą w stolicy kolekcję własnych kiszonek. Nie zawsze jest to łatwy zapach. Aleksander Baron serwuje nam też wstęp teoretyczny, oraz przepisy na kiszonki, które będziemy mogli zjeść solo

Ugotowane pozamiatane
Pstrąg pieczony w winie 205

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Sałatka 6 składników 485

Przepis powstał z potrzeby chwili... Kompozycja i propozycja składników to już moja inwencja twórcza... sałatka wyszła smaczna i z pewnością będę ją robić:-) Składniki: 5 jajek

IMPRESJA SMAKU
Udka kacze w glazurze pomarańczowej / Orange glazed duck legs 223

kasha (roasted buckwheat groats), cook according to package directions 100 g oyster mushrooms, sliced 100 g green beans, frozen 100 g peas, frozen 1/2 onion, diced oil for frying sal,t pepper handful of coriander,chopped Preparation: Preheat oven to 180°C. Pierce the skin on the duck legs all over with a fork and season generously on both sides

karmelowy
Deser Trzy kolory 155

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Opolski Bifyj, czyli jak smakuje Opolszczyzna? 167

udostępniony turystom jako obiekt hotelowo-konferencyjny. Znajdziemy w nim także centrum SPA, teatr   Castello , czy restaurację serwującą specjały kuchni śląskiej i opolskiej, przylegającej do kwitnącej oranżerii z klimatyczną salą kominkową tuż obok. Czy hrabia von   Tiele   Wincklera   jadał tak dobrze, jak my podczas wizyty — tego nie wiem .   Ale   z pewnością warto restaurację odwiedzić

Food Square
Smażone nadziewane bułeczki 261

Chrupiąca skórka i miękki farsz w środku:-) Pewnie nie jednemu zasmakuje. Z pewnością nie jest to dietetyczne danie... i tu nie ma co się oszukiwać, że

IMPRESJA SMAKU
Zupa z pieczarkami i soczewicą 118

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Dyniowo-jabłkowe pancake (Pancake alla zucca e mela) 191

burro 150 ml di latte 1 mela 1 uovo 2 cucchiai di zucchero di canna 2 cucchiaini di lievito vanigliato 1 cucchiaino di cannella un pizzico di sale PRZYGOTOWANIE Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy na parze ok. 5 minut. Ugotowany miąższ z dyni rozgniatamy widelcem. Odstawiamy do wystygnięcia. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce

La grande e la piccola cuoca
Pappardelle w sosie cytrynowym z suszonymi pomidorami (Pappardelle con salsa al limone e pomodori secchi) 154

pieprz  **** INGREDIENTI 300 g di pappardelle 50 g di burro 30 g di pomodori secchi 20 g di parmigiano 2 limoni 10 foglie di basilico sale, pepe PRZYGOTOWANIE Pappardelle gotujemy al dente. Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu. W misce mieszamy rozpuszczone masło, świeżo zmielony pieprz, drobno pokrojone suszony pomidory, bazylię, starty parmezan oraz skórkę otartą

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z sosem miodowo-musztardowym 234

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Szlakiem WGL 164

wszelkich pamiątek kojarzących się z Piłsudskim.  Na wieszaku przy drzwiach wisi płaszcz wojskowy z tamtego okresu, a może Marszałek właśnie wpadł coś zjeść...  Jeżeli dla kogoś wystrój sali jest trochę zbyt patriotyczno- narodowy, może przejść do drugiej części restauracji, tam króluje wystrój klubowy z prawdziwą szafą grającą oraz pamiątkami, już nie związanymi z Marszałkiem. W menu restauracji znajdziemy

królestwo garów
Malinowy serniczek 140

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Rożki francuskie z fetą i porem 156

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Bosacka po polsku – spotkanie promocyjne 203

gości przybyłych na spotkanie przewidziana była także drobna degustacja potraw dostępnych w książce. I żarełko to było moim zdaniem największym przegranym tego dnia. Wystawione gdzieś na samym końcu sali, w sposób bądź co bądź estetycznie dyskusyjny było prawie niezauważone. Na dobrą sprawę, gdyby nie fakt, że Tymon przyszedł do mnie z talerzykiem żebym się poczęstował i przekąsił kilka smakołyków

Mr. Taste