salami - 2500 przepisów (strona:113/167)

Chleb na liściu chrzanu i "Zabić drozda" 159

werdyktu ławy przysięgłych w rozmowie na temat amerykańskiego wymiaru sprawiedliwości: Im będziesz starszy, tym częściej będziesz się o tym przekonywał. Jedynym miejscem, gdzie powinna dziać się sprawiedliwość, jest sala sądowa... i dotyczyć to powinno ludzi o skórze w dowolnym kolorze tęczy. Niestety, jest jakoś tak, że ludzie przenoszą swoje ukryte uprzedzenia wprost na ławę przysięgłych

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak z marchewką i groszkiem 99

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Uczta grillowa piwem popijana, czyli warsztaty z Sokołowem 126

browarnika pozwalają uwarzyć piwo o określonym smaku i charakterze.  Sama teoria jednak to są mało, żeby zobaczyć i poczuć różnicę. Dlatego po krótkim kursie teoretycznym zostaliśmy zaproszeni do sali, gdzie przy stołach rozpoczęła się degustacja. Mnie osobiście bardzo posmakowało piwo Roskoszne (tak, tak, pisane przez s, gdyż jego nazwa pochodzi od jednej z dzielnic miasta). Lekkie, jasne pszeniczne piwo

Obiad gotowy
Ziemniaki z fasolką i boczkiem 124

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 191

drugi pomarańczowy, pychotka :). Na koniec było wręczanie dyplomów i degustacja. Kurs był świetny i polecam go każdemu, kto kocha przygotowywać słodkości. Szkoła robi wrażenie i ma wspaniale wyposażone sale. Atmosfera jest fantastyczna. Bardzo polecam! Pozdrawiam serdecznie Natalia

Mała Cukierenka
Koktajl brzoskwiniowy z nasionami chia 139

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pieczarki duszone z czosnkiem i parmezanem 246

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Młoda kapusta z boczkiem / Young cabbage with bacon 198

chopped dill, tomato paste and the sugar. Remove the lid and continue to cook, stirring every couple of minutes, for a further 15 minutes. Season to taste with sal and pepper and serve with crusty bread. Preparation for TCC: Add oil, bacon and onion to the bowl of TCC fitted with stirrer and launch P1 slow cook for 5 minutes

karmelowy
Blue Cactus – recenzja restauracji 138

sokiem z limonki oraz truskawkowej, a na początek dostaje się kieliszek domowej nalewki pomarańczowej (i karafkę wody). W weekendy jest też muzyka na żywo wieczorem i pełna sala, więc tym weselej. Bardziej rodzinnie jest w weekendy w ciągu dnia, kiedy są animacje dla dzieci.   Co jadłam dobrego w Blue Cactusie? Ostatnio nawróciłam się na przystawki. Zawsze uważałam

Ugotowane pozamiatane
Ciasto z malinami i mleczną pianką cytrynową 129

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Sałatka z makaronu ryżowego 211

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Kawa z lodami 435

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Superiore Wine Bar – recenzja 138

Wchodząc mamy wrażenie przytulności jak w Heritage czy Mercato, ale jest tu dużo więcej miejsca. Życie lokalu skupia się w głównej salce, ale jest też antresola, ogródek i sala na dole. Superiorę ma też porządniejsze menu i to oparte na sezonowych, świeżych produktach. Dba o nie szef Tomasz Kapturkiewicz. Jednocześnie ceny są bardzo przystępne. Możemy napić się dobrego wina

Ugotowane pozamiatane
Granita ananasowa 138

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Gotowanie bez chemii. Zioła w kuchni. 151

sięga właśnie po kostki rosołowe. Ich zaletą jest niska cena, łatwość użycia i wybór „smaków” – bulion warzywny, drobiowy, wołowy… Wadą kostek jest ich skład: sól, tłuszcz roślinny [palmowy, Shea, Sal], wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy, skrobia, cukier, tłuszcz kurzy (2%), aromaty, kurkuma, nasiona selera, marchew (1%), ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki, ekstrakt mięsa kurzego (0,1%), syrop

Pani domowa

Proponowane wyszukiwania