Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami to uwielbiana przez wielu klasyka. Aromatyczny farsz zamykamy w kolorowej papryce, która staje się wspaniale miękka i wyjątkowo słodka dzięki zapiekaniu w piekarniku. Idealny obiad dla całej rodziny! Pomysł na szybki obiad Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami pojawia się w mojej kuchni regularnie. Jest prosta w przygotowaniu, przepyszna, pożywna i mogę(...)warzywo jest nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Stanowi fantastyczne źródło błonnika oraz witamin – zwłaszcza A, C i E. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami – zamienniki Ten przepis na obiad jest fantastyczny dla wszystkich, którzy lubią kombinować w kuchni. Ta papryka faszerowana za każdym razem może smakować inaczej, w zależności od tego
Na-talerzu.plprzyprawom, ale duże znaczenie ma również sposób gotowania. Pilaw z kurczakiem raczej nie należy do tradycyjnych uzbeckich potraw, ale zawiera wszystkie cechy dobrego pilawu. Do jego przygotowania wykorzystałam brązowy ryż, który jest zdrowszy od białego i dłużej się gotuje. Warto to wziąć pod uwagę dodając biały ryż, wtedy czas gotowania będzie nieco krótszy. Pilaw jest potrawą, którą można(...)odgrzewać i moim zdaniem taki odgrzewany smakuje jeszcze lepiej (i ma niższy indeks glikemiczny). Polecam także przepisy na inne potrawy z ryżem i kaszą: Pilaw prawie uzbecki Risotto z borowikami i szałwią Chłopskie kaszotto Pęczotto z grzybami i boczkiem Risotto ze szpinakiem Pikantny czekoladowy gulasz z ryżem i pistacjami Pilaw z kurczakiem Składniki (na 8 porcji
Obiad gotowyryż będzie delikatny, kremowy i pełen smaku. Polecam delikatnie przyprawić chili i pieprzem, aby podczas jedzenia najpierw wyczuwalne były składniki, a pikantność dopiero pod sam koniec. Najlepszym ryżem do zrobienia risotto jest ryż arborio, który zawiera dużo skrobi. Dobrze wchłania dodawane płyny, co sprawia, że ryż staje się kleisty i delikatny. Danie jest bezmięsne, ale jeśli domownicy(...)jedzenia, to do risotta można podać np. grillowanego lub podsmażonego kurczaka. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na risotto z pieczarkami i brokułem: 1,5 szklanki ryżu arborio średniej wielkości brokuł 500 g pieczarek papryka czerwona 2 cebule 4 ząbki czosnku 3 łodygi selera naciowego 3 łyżki masła 5 łyżek oliwy 0,5 łyżeczki płatków chili
Kuchcik gotujeJeśli lubisz ryż zapiekany z jabłkami, to ryżowa szarlotka z bezą jest propozycją wprost idealną dla Ciebie Kruche ciasto, pyszne jabłka, orzechy, ryż i beza. Pełnia smaku. Taka wariacja na temat smaków z dzieciństwa Na początek ugotuj ryż w lekko osolonej wodzie lub mleku (200-300 g, czyli 2-3 torebki, w zależności od tego, czy bardziej(...)wolisz ryż z jabłkami, czy jabłka z ryżem ) Ryż odstaw do wystygnięcia. Szklanka o pojemności 200 ml Składniki na ciasto kruche: 450 g mąki (3,5 szklanki) 1 łyżka cukry pudru 1 szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka (białka wykorzystamy do bezy) 200 g masła Wszystkie składniki zagniatam do konsystencji mokrego piasku. Następnie wykładam
Słodki sentymentJeśli lubisz ryż zapiekany z jabłkami, to ryżowa szarlotka z bezą jest propozycją wprost idealną dla Ciebie Kruche ciasto, pyszne jabłka, orzechy, ryż i beza. Pełnia smaku. Taka wariacja na temat smaków z dzieciństwa Na początek ugotuj ryż w lekko osolonej wodzie lub mleku (200-300 g, czyli 2-3 torebki, w zależności od tego, czy bardziej(...)wolisz ryż z jabłkami, czy jabłka z ryżem ) Ryż odstaw do wystygnięcia. Szklanka o pojemności 200 ml Składniki na ciasto kruche: 450 g mąki (3,5 szklanki) 1 łyżka cukry pudru 1 szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka (białka wykorzystamy do bezy) 200 g masła Wszystkie składniki zagniatam do konsystencji mokrego piasku. Następnie wykładam
Słodki sentymentpreparowany, jagoda liofilizowana (3%), malina liofilizowana (2%), cynamon, imbir, propolis. ♡ ▸ NATURALNY miód nektarowy wielokwiatowy (20%), płatki owsiane (16%), mleko , cukier, wiórki kokosowe, rodzynki, ryż preparowany, ziarna sezamu, czekolada ciemna: [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny [soja]; naturalny aromat waniliowy], żurawina, cynamon, imbir, propolis. ▸ TRUSKAWKI&MALINY płatki owsiane, miód nektarowy(...)wielokwiatowy (20%), mleko , cukier, ziarna sezamu, ryż preparowany, truskawka liofilizowana (3%), malina liofilizowana (2%), cynamon, imbir, propolis. ♡ ▸ BIAŁA CZEKOLADA płatki owsiane (20%), miód nektarowy wielokwiatowy (19%), mleko , cukier, rodzynki, wiórki kokosowe, ryż preparowany, ziarna sezamu , czekolada biała (5%): [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyny [soja], naturalny aromat waniliowy
zdrowo i aktywniekosmetyków, które nie tylko pomogą w oczyszczeniu skóry z toksyn, ale także stworzą barierę ochronną przed smogiem. Do takich należy niedrogi i zarazem bardzo skuteczny detoksykujący krem z czarnym ryżem i węglem ubame firmy Farmona. Zawarte w kremie składniki absorbują zanieczyszczenia i regenerują skórę, uodparniając ją jednocześnie na działanie czynników zewnętrznych. Krem detoksykujący Czarny Ryż z węglem ubame Krem(...)detoksykujący z czarnym ryżem i węglem ubame jest przeznaczony do pielęgnacji każdego rodzaju cery. W jego skład wchodzi bogaty w witaminę E olejek ryżowy, który wygładza skórę, odżywia ją i zmniejsza jej przesuszenie. Olejek ryżowy ma też działanie przeciwzapalne. Więcej o właściwościach czarnego ryżu w kosmetyce możecie przeczytać w artykule Czarny ryż - właściwości i zastosowanie. Drugim ważnym składnikiem kremu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCzas przygotowania: 15 minut Czas przyrządzania: 1h 20 min Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Aromatyczne skrzydełka z kurczaka z pikantnym ryżem By Piotr 20 listopada 2018 Składniki: skrzydełka z kurczaka - ok. 1 kg Marynata: czosnek - 3-4 ząbki, przeciśnięte przez praskę cebula - 1/2 niewielkiej, drobno posiekana papryka słodka - 1-2 łyżeczki papryka ostra - w zależności od preferencji ostrości(...)dosyć sporej szczypcie kumin - szczypta miód - 1 łyżeczka musztarda - 1 łyżeczka (u mnie ziarnista) Ketchup - 3 łyżki natka pietruszki - 1-2 łyżki, posiekanej oliwa - 2-3 łyżki Pikantny ryż: ryż - ok. 1 szklanki (dowolny, u mnie ryż jaśminowy w połączeniu z ryżem czarnym) cebula - 1/2 niewielkiej marchewka - 1 duża (opcjonalnie) papryka słodka - 2 duże szczypty papryka ostra - 2 szczypty papryczka
Pogotujmy.plrodzynkami Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Rodzynki zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na ok. 10 minut, a następnie osuszamy. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Wszystkie składniki mieszamy w misce razem z jogurtem, majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego! Artykuł Sałatka z tuńczykiem i rodzynkami pochodzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!krojenia. To niesamowite ile różnych pomysłów można mieć na ich zwinięcie. "Te" - "ręka" "Maki" - "zwijać" Najważniejsze w tej potrawie to wyobraźnia i chęć poznawania nowych smaków. Potrzebujemy: Ryż: 300 g ryżu, ja użyłam ryżu do sushi Blue Dragon 550 ml wody Zaprawa: 4 łyżki przyprawy z octu ryżowego Blue Dragon 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli Dodatki: sushi(...)wypłukania ryżu. To podstawa dobrego sushi. Ryż zalewamy zimną wodą i delikatnie przecieramy, tak, aby nie połamać ziarenek. Po chwili ujrzycie, że woda robi się mętnie biała. Ryż odcedzamy na sicie i ponownie zalewamy wodą do momentu, aż woda przestanie mętnieć. Na koniec zalewamy ryż wodą i odstawiamy na 30 minut. Po 30 minutach ryż dokładnie
MamaOskarkatylko troszkę dużo mielenia , ale za to wypieki tej mąki są przepyszne i absolutnie warte spędzonego czasu na jej zrobienie! Polecam wypróbować Składniki (na 4 szklanki mąki): 2 szklanki ryżu do sushi Wykonanie: Ryż przesypujemy do większego naczynia i dokładnie myjemy w zimnej wodzie nacierając ryż miedzy palcami. Przepłukujemy, odcedzamy i kilkakrotnie powtarzamy tę czynność aż woda będzie(...)czysta – to oznacza, że pozbyliśmy się wszystkich zanieczyszczeń. Czysty ryż zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia na około 12 godzin. Ja zwykle zostawiam na noc. Po upływie tego czasu odcedzamy ryż, najlepiej na sitku, żeby nie był wodnisty. Używając młynka albo blendera (ja używam takiego mniejszego blendera do smoothies) mielimy ryż. I teraz kluczowy krok
Lamarida.plwynalazków, postanowiłam więc sprawdzić, jak ten (większy i bardziej klejący od tradycyjnego) ryż, sprawdzi się w połączeniu z mielonym mięsem. Gołąbki wyszły dość zwarte, ale nie za bardzo. Ryż napęczniał podczas zapiekania i na pierwszy rzut oka zdominował mięso. Gołąbki po przekrojeniu ani nie rozwarstwiają się, ani nie rozpadają, jednak nie są twarde i zbite. Są dość lekkie(...)delikatne i wcale nie smakują samym ryżem 😊 Po zapieczeniu z sosem nabierają cudownego smaku i zapachu. Składniki: 1 niewielka kapusta 1 kg mięsa mielonego (najlepsze jest mieszane) 300 g ryżu do paelli 1 duża czerwona cebula 3 łyżki oleju 500 ml gorącego bulionu (rosołu lob ewentualnie wody) 1 jajko sól do smaku 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 1/2 łyżeczki
Codzienna kuchnia niecodziennawrzącej, osolonej wody i gotować według opisu na opakowaniu. Może ryż u nas nie jest częstym gościem na talerzu, ale jak już jest to sypki. Kiedyś kupowałam ryż w torebkach, taki pakowany po 100 g i gotowałam tak jak podano w przepisie. Niestety nie wychodził smaczny i może to dlatego nie był pożądanym dodatkiem do obiadu. Pomyślałam(...)jeśli ziarna ryżu będą miały luźniej to i będą mniej sklejone. Niestety to też nie podziałało. Obecnie kupuję ryż zapakowany luźno najczęściej w opakowaniu kilogramowym, przesypuję do metalowego pojemnika. Dzięki temu gotuję tyle ryżu ile faktycznie potrzebuję. Jak ugotować ryż na sypko? Oto sposób : Do garnka lub rondla wlać wodę – jej ilość zależy od tego ile ryżu
Niebieski kubek z kawaząbków Przygotowanie : Przygotowanie ryżu Ryż zalać wodą i odstawić na 30 minut żeby zmiękł. Następnie dokładnie go wypłukać pod bieżącą wodą do czasu aż woda będzie klarowna. Ryż zalać równą ilością wody (1:1), przykryć i zagotować, zmniejszyć gaz i gotować 10 minut. Zdjąć z ognia i odstawić na 10-15 minut nie zdejmując pokrywki. W międzyczasie przygotować(...)zaprawę do ryżu - niewielkiej miseczce wymieszać ocet ryżowy z cukrem i solą. Gorący ryż przełożyć do dużego płaskiego naczynia, wlać zaprawę i delikatnie wymieszać. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Przygotowanie sushi Na macie do zawijania sushi położyć płat prasowanych alg (nori), rozprowadzić na nim niezbyt grubą warstwę ryżu, na końcu płata alg zostawić około centymetrowy odcinek do zaklejenia. Na ryż
Codzienne Gotowaniezależności do wielkości 8 dużych / kilkanaście małych 100 ml wina białego oliwa, sól, pieprz czosnek Korzystając ze wskazówek zawartych we wpisie Jak przygotować najlepsze risotto w bulionie gotujemy ryż. Aby uzyskać domowy bulion obraną i przepłukaną włoszczyznę kroimy na kawałki po czym wrzucamy do polanego krztyną oliwy rondla. Dodajemy czosnku, doprawiamy solą i pieprzem, dodając pancerz krewetek. Całość zalewamy(...)winem, a kiedy odparuje dolewamy 500 ml wody. Zagotowujemy. Co do kolejności działania: 1. Niezbędny jest włoski ryż z okrągłymi ziarnami – najlepiej w typie Arborio lub Carnaroli. Ryż długoziarnisty i ryż wstępnie gotowany (preboiled) nie może zostać użyty, gdyż sklei się. 2. Przygotowujemy bulion, który będzie gorący gotowy do użycia za kilkanaście minut. 3. W rondlu rozgrzewamy
Bon Ton Italiadeserek był przeraźliwie słodki. Uwielbiam słodkie śniadania, ale nie aż tak. Uznałam, że lepiej taki ryżyk zrobić sobie samemu i mieć kontrolę nad jego składem. I tak powstał waniliowy ryż na mleku z malinami i pistacjami. W zasadzie do takiego ryżu można dodać dowolne owoce, startą czekoladę czy orzechy. Był duuużo lepszy od sklepowego. Ba, zajadałam się nim. Teraz(...)będę robić ryż na mleku zdecydowanie częściej. Waniliowy ryż na mleku: 4/5 szklanki (czyli niepełna szklanka) krótkoziarnistego ryżu (takiego jak na risotto np. arborio) 800 ml mleka 1 laska wanilii 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 2 łyżki cukru orzechy pistacjowe (można pominąć) maliny lub inne kwaskowate owoce listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content
Poezja smakuWłoch dotarł raczej z Bliskiego Wschodu za pośrednictwem włoskich wojowników biorących udział w wyprawach krzyżowych. W XI wieku, kiedy te wyprawy się rozpoczęły, Arabowie doskonale znali zarówno ryż jak i samą potrawę. Na pokrewieństwo arabskiego pilawu i włoskiego risotta wskazują analogie w przygotowaniu obu potraw oraz używanych do nich przypraw. Zasadniczą różnicą wskazującą na włoski charakter risotta jest(...)dodawane do niego wino - muzułmanom nie dodają wina. Info z www.travelmaniacy.pl Nasza potrawa to prosty sposób przystosowany do naszych warunków. Ryż do risotto niestety nie jest powszechny w naszym kraju i nie wszędzie można go dostać. Szczególnie w małych miejscowościach, tak więc my zastąpiliśmy go ryżem parboiled. Nie oznacza to, że potrawa będzie źle
vegetaniemarchewki. Jak ostygną wstawić do lodówki. Sushi zaczynamy od przygotowania ryżu, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ryż trzeba kilkakrotnie opłukać zimną wodą, aż woda będzie przezroczysta. Do gotowania ryżu odmierzamy 1,5 szklanki wody na szklankę ryżu. Gotujemy na niewielkim ogniu ok. 15 min., aż do odparowania wody. W trakcie gotowania ryż trzeba często mieszać. Pozostawić jeszcze ryż w garnku pod przykrywką na kolejny kwadrans. W tym czasie przygotowujemy sos z octu. W garnku podgrzewamy 8 łyżek octu, 3 łyżki cukru i szczyptę soli. Ryż przekładamy do drewnianej miski, podlewamy sosem octowym, mieszamy. Ryż pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przygotowujemy pozostałe składniki. Ogórka i awokado obieramy i kroimy w słupki. Paluszki surimi także kroimy w słupki
Na słodko lub wytrawniejednej z nich dodać ok. łyżkę kakao). Do całkowicie rozpuszczonych cukierków wsypujemy ryż preparowany, zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy starając się aby karmel pokrył każde ziarenko ryżu. Na folie aluminiową wykładamy porcje po ok. 1 czubatej łyżce, a następnie z każdej formujemy kształt szyszki lub kulki. Szyszki szybko zastygają, więc musimy tą czynność robić dość szybko jednocześnie
Słodka Stronaryż oraz kawałki nori. Sushi Panda są dość pracochłonne, ale efekt.... z pewnością nikt nie przejdzie obok nich obojętnie. Sushi Panda - Składniki: 150 g ryżu do sushi ok. 2 arkusze wodorostów nori Zaprawa do ryżu: 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru odrobina soli Sushi - Panda - Sposób przygotowania: Sushi -Pandy przyrządzamy z ryżu przygotowanego dokładnie(...)samo jak na tradycyjne sushi (przepis) . Ryż dokładnie wypłukujemy w wodzie. Czynność tę należy powtarzać do momentu aż woda w której płuczemy ryż stanie się całkowicie przejrzysta (zwykle chwile to trwa). Następnie ryż zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 30 minut. Po tym czasie przepłukujemy ryż po raz ostatni, przekładamy do garnka i nalewamy
Słodka Stronarazy, może raptem 10 :) Mam już jednak jako takie pojęcie w jaki sposób samodzielnie je przygotować ;) Podstawą jest ryż . Nie może to być pierwszy lepszy, lecz specjalny ryż do sushi. Ziarna są większe, bardziej okrągłe i kleiste. Nie ryzykowałabym próby przygotowania sushi ze zwykłego ryżu. Przed ugotowaniem ryż należy dokładnie wypłukać, pocierając ziarna palcami i zmieniając kilkakrotnie(...)wodę. Po ugotowaniu i przestudzeniu, ryż przekładamy do miski nie metalowej , doprawiamy octem ryżowym, odrobiną cukru i soli. (Każde opakowanie ryżu zawiera instrukcję gotowania.) Arkusze nori - w skrócie ujmując są specjalnie przetworzone wodorosty w postaci arkuszy o grubości kartki papieru. Mają lekko rybny smak. Mata bambusowa jest konieczna, aby zgrabnie zrolować sushi. Ja dodatkowo owijam ją folią spożywczą
Codzienna kuchnia niecodziennaobiadu, a pamiętałam, że właśnie tam widziałam bardzo apetyczny bochenek z ryżem właśnie. Przepis pozmieniałam - zamiast lekko słodkawo-cytrynowego, mlecznego chleba upiekłam taki zwyczajny, z szałwiową nutą. Zamiast gotować ryż na mleku, użyłam obiadowych resztek. Dodałam szałwię, bo miałam, i byłam ciekawa, jak się sprawdzi. Efekt(...)Znakomity. Chleb jest pyszny, delikatny, a jednak sycący. Z bardzo ciekawą, oryginalną konsystencją. Oryginał z książki z pewnością jeszcze upiekę, póki co polecam moją wariację - pyszna jest! Chleb z ryżem i szałwią Składniki: (na 1 bochenek) 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 300 ml letniego mleka 200 g ugotowanego, ostudzonego ryżu 1 łyżeczka soli
Pożeraczka, czyli raz adobrzełyżki suszonej żurawiny - 2 banany - 2 białka - 1 żółtko - 70 ml jogurtu greckiego 1. Ryż ugotuj na mleczku kokosowym z dodatkiem wody, dodaj słodziki. 2. Gorący ryż wyłóż na tortownicę (wyłożoną papierem do pieczenia) 3. Jabłka obierz i upraż z dodatkiem słodzika lub miodu. Dodaj suszoną żurawinę. Wyłóż na ryż. 4. Banany zmiksuj z białkami, jogurtem
SMYKWKUCHNIZapiekanka z ryżem, kurczakiem i brokułem. Ta zapiekanka z ryżem , kurczakiem , brokułem i serem mozzarella to znakomita i szybka propozycja na pyszny obiad w ciągu tygodnia. Zapiekanka jest łatwa do przygotowania i co najważniejsze zadowoli każdego kto jej spróbuje. Smaki zapiekanki są proste i atrakcyjne, przygotowanie łatwe w przeciwieństwie do wielu innych przepisów na zapiekanki . Brokuł z kurczakiem , ryż(...)kwas foliowy. Składniki mineralne występujące w brokule to: magnez, żelazo, fosfor, potas, wapń, mangan, cynk, sód. Są bogate w błonnik. Ryż jest źródłem wielu wartościowych składników odżywczych. Dostarcza nam duże ilości węglowodanów złożonych, które są podstawowym źródłem energii. Ryż korzystnie wpływa na trawienie, posiada właściwości przeciwbiegunkowe, jest lekkostrawny. Obniża poziom poziom cukru i złego cholesterolu we krwi. Reguluje
Zdrowy Styl Joannyogóle. Nasi goreng to potrawa kojarzona głównie z kuchnią indonezyjską. Jej podstawowym składnikiem jest smażony ryż, ale trochę inny niż jesteśmy przyzwyczajeni. Oryginalnie chodziło bowiem o wcześniej ugotowany ryż, który pozostał niezjedzony z posiłków z bieżącego czy poprzedniego dnia i który chciano w ten sposób wykorzystać. W naszych współczesnych realiach oznacza to zwykle, że użyjemy ryżu celowo ugotowanego(...)też dodatkowo potrawę dosolić. Pasta krewetkowa nie będzie koniecznie potrzebna wobec dodania krewetek w “naturalnej” postaci – można użyć zarówno mrożonych jak i świeżych. Pomijając konieczność wcześniejszego ugotowania ryżu, nasi goreng to potrawa szybka i nieskomplikowana w przygotowaniu. Nie zawiera również jakiś nadzwyczajnych składników. Nie mniej jednak oprócz niewątpliwej związanej z tym wygody, nie jest to zbyt dobrze znane
Kulinarna Pokusaogóle. Nasi goreng to potrawa kojarzona głównie z kuchnią indonezyjską. Jej podstawowym składnikiem jest smażony ryż, ale trochę inny niż jesteśmy przyzwyczajeni. Oryginalnie chodziło bowiem o wcześniej ugotowany ryż, który pozostał niezjedzony z posiłków z bieżącego czy poprzedniego dnia i który chciano w ten sposób wykorzystać. W naszych współczesnych realiach oznacza to zwykle, że użyjemy ryżu celowo ugotowanego(...)też dodatkowo potrawę dosolić. Pasta krewetkowa nie będzie koniecznie potrzebna wobec dodania krewetek w „naturalnej” postaci – można użyć zarówno mrożonych jak i świeżych. Pomijając konieczność wcześniejszego ugotowania ryżu, nasi goreng to potrawa szybka i nieskomplikowana w przygotowaniu. Nie zawiera również jakiś nadzwyczajnych składników. Nie mniej jednak oprócz niewątpliwej związanej z tym wygody, nie jest to zbyt dobrze znane
Kulinarna Pokusakurczaka podwójna -1 szt kukurydza -1 puszka ananas -1 puszka sól i pieprz majonez - 3 łyżki rodzynki -100 g PRZYGOTOWANIE: W rondlu zagotować wodę z solą, włożyć saszetkę ryżu, gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Ugotowany ryż osączyć, przeciąć torebkę wysypać do miski. Pierś ugotować we wrzącej wodzie z 2 kostkami rosołowymi z drobiu. Ostudzić pierś(...)pokroić w kostkę, dodać do ryżu. Następnie odlać kukurydzę i ananasa, osączyć na sicie. Ananasa pokroić w kostkę, razem z kukurydzą dodać do sałatki. Wsypać torebkę rodzynek, wymieszać sałatkę z solą, pieprzem i majonezem. Gotową sałatkę przełożyć do salaterki (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement
Kuchnia Danusi