Risi e bisi, czyli ryż z pesto i groszkiem

Risi e bisi, czyli ryż z pesto i groszkiem

Risi e bisi, czyli ryż z pesto i groszkiem

Ryż z pesto i groszkiem, czyli risi e bisi – tradycyjne weneckie danie, lekko przekręcone, niesamowicie smaczne i proste. Do zrobienia w czasie potrzebnym na ugotowanie ryżu. Czas: 25 minut Poziom trudności: bardzo łatwy Liczba porcji : 2 solidne Mrożony groszek jak ze strączka 25 kwietnia, w dzień św. Marka, Wenecjanie gotują w bulionie ryż arborio z zielonym groszkiem i panchettą. Do garnków trafia pierwszy, najsłodszy groszek, który ledwie związał się w strączkach. U nas o tej porze roku groszek ledwi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, tarta, dekoracje, tarta na słodko

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.