Ryż z pesto i groszkiem, czyli risi e bisi – tradycyjne weneckie danie, lekko przekręcone, niesamowicie smaczne i proste. Do zrobienia w czasie potrzebnym na ugotowanie ryżu. Czas: 25 minut Poziom trudności: bardzo łatwy Liczba porcji : 2 solidne Mrożony groszek jak ze strączka 25 kwietnia, w dzień św. Marka, Wenecjanie gotują w bulionie ryż arborio z zielonym groszkiem i panchettą. Do garnków trafia pierwszy, najsłodszy groszek, który ledwie związał się w strączkach. U nas o tej porze roku groszek ledwi... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.