ryż smażony - 6533 przepisów (strona:77/436)

Curry z kurczakiem i nutką zielonej herbaty 181

minuty.  Kurczaka pokrój w paski. Panieruj  w jajku a następnie w sezamie wymieszanym z mielonymi orzechami. Dopraw do smaku solą i pieprzem i smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z ryżem i szklanką schłodzonej Nestea. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Pałki kurczaka na cytrynowym ryżu 221

naczynie aby mięsko lekko się przyrumieniło. Ryż ugotować i osączyć. Rozgrzać patelnię z olejem sezamowym, dodać ryz oraz otarta skórkę z cytryny. Chwilkę razem smażyć mieszając aby smaki się wymieszały. Na talerze wyłożyć ryż a na ryżu ułożyć pałki upieczonego kurczaka. Do tego można jeszcze podać jakieś warzywka - u mnie sałata z suszonymi pomidorkami i cebulką konserwową skropione

Monia miesza i gotuje
Krem pieczarkowy z ryżem 182

duża szt. * czosnek- 1 ząbek * ryż- 200 g * listek laurowy, ziele angielskie * pieprz, sól, chili, kurkuma, szczypta estragonu- do smaku * olej ryżowy- do smażenia * koper- do posypania * jogurt naturalny- do zabielenia Ugotować ryż. Do bulionu włożyć obraną marchewkę, pietruszkę, seler oraz listek wraz zielem i zagotować. W międzyczasie pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, jak już będzie szklista

Kraina Miodem Płynąca
Kurczak w kwaskowej marynacie (piersi i pałki kurczaka) 205

się już trochę poddusi, zdejmujemy pokrywkę i smażymy jeszcze chwilę Podajemy:) Jadłam z ryżem posypanym podduszonym porem, ale można też posypać nim gotowe mięso. W takim przypadku należy łyżeczkę masła rozgrzać delikatnie na patelni, posiekać pora i chwilkę poddusić - do miękkości. Posypać mięso, lub tak, jak w moim przypadku - ryż Do tego warzywa: kalafior i fasolka Na zdrowie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kurczak trochę słodki - trochę kwaśny 342

oddzielnej patelni i dodajemy do sosu. 5. Wszystko solimy i pieprzymy. 6. W wodzie rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i zagęszczamy sos.  7. Wszystko mieszamy i smażymy kilka minut. 8. Podajemy z ryżem.  SMACZNEGO

Mój Smak na Życie
Paella z kurczakiem 8131

minut na wolnym ogniu cały czas mieszając.Doprawiamy szczyptą papryki i chili , wlewamy wino i redukujemy na wolnym ogniu ok. 3 minuty.Dodajemy koncentrat pomidorowy i wsypujemy ryż do paelli.Dokładnie mieszamy i smażymy kilka minut.Wlewamy gorący bulion i „dusimy” na wolnym ogniu ok. 8-10 minut.Na sam koniec polewamy całość odrobiną oliwy ( po całości ) i posypujemy posiekaną

Ostra na Słodko
Idea posiłku, czyli czym jest frokost 1424

naprawdę obejmuje niezwykle szeroką gamę dań: od wypchanych po brzegi sandwichy, poprzez wyjątkowe kanapki z galaretką jedzone nożem i widelcem, zapiekanki, omlety, pieczone lub smażone mięsa z ziemniakami, dania z ryżu, makaronu, sałatki lub tarty... Nieograniczone możliwości. Zazwyczaj frokost jadam w pracy, przygotowany przez naszych wspaniałych kucharzy. Wczoraj jednak umówiłam się na lunch z C., bo akurat w okolicach

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Risotto z pieczarkami 303

kostkę.Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pieczarki i smażyć, aż będą rumiane.Przełożyć na talerz, a na patelnię wrzucić cebulę i czosnek i chwilę smażyć.Gdy cebula się zeszkli wsypać ryż, suszone pomidory i susz.Smażyć około minuty na niewielkim ogniu, cały czas mieszając. Następnie stopniowo, po jednej łyżce wazowej, wlewać do ryżu bulion – kolejną łyżkę wlewamy dopiero

Moje domowe kucharzenie
Kurczak w sosie Teryiaki 416

drobno. Dymkę kroimy w 1 cm kawałki. W woku rozgrzewamy olej. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy imbir i papryczkę chili. Podsmażamy. Dodajemy kurczaka i smażymy przez około 5 minut.   Gotujemy ryż. Przygotowujemy sos. Miód podgrzewamy na mały ogniu, aż będzie płynny. Następnie dodajemy do niego: sosy sojowe, sos teriyaki, wódkę, ocet, oraz wyciśnięty sok i skórkę

Mania Gotowania
Roladki ze szpinakiem i oliwkami 222

szpinaku.Dodać serek twarogowy śmietankowy - połączyć - by powstała masa.Farszem smarować mięso, zwijać w roladkę.Panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju. Ja użyłam do smażenia olej rzepakowy RAPSO.Podawać z ryżem i sałatą. Smacznego

kolorowotorcikowo
"Sałatka złocista" 244

gotujemy na sypko w osolonym wrzątku, odcedzamy i studzimy. Filet z kurczaka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym kroimy na małe kawałki oprószamy przyprawą do gyrosa smażymy na oleju na patelni. Studzimy mieszamy z ryżem. Paprykę por i ogórki kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej, łączymy wszytko razem doprawiamy solą oraz pieprzem i majonezem mieszamy chłodzimy 2 godziny

Wanilia i Kardamon
Faszerowane warzywa 282

mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) 1 woreczek ryżu sól,pieprz czerwona słodka papryka olej do smażenia PRZYGOTOWANIE   Cukinię obieramy ze skórki (jeśli są 2 młode to nie ma takiej potrzeby) i wydrążamy łyżką. Odcinamy wierzchy papryk i usuwamy gniazda nasienne.   Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy mięso. Rozdrabniamy je, przyprawiamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Smażony ryż z krewetkami, młodą kapustą i omletem 200

Tajski aromatyczny ryż stanowi danie samo w sobie, podobnie jak smażony tajski makaron. Składniki to duża dowolność, można to danie przygotować na sposób wegetariański jak i z mięsem, doskonale sprawdza się wieprzowina, kurczak czy krewetki. Istnieją jednak pewne klasyczne składniki, których należy się trzymać chcąc zachować charakter dania, należą do nich chilli, szalotki, sos sojowy, sos rybny, tamaryndowiec, pasty(...)się je zdobyć to nie wahajcie się ich użyć. Wszystkie składniki należy wcześniej podsmażyć lub zblanszować (jeśli tego wymagają) po dodaniu ryżu działamy już bardzo szybko, nie będzie czasu na dopieczeni mięsa lub zmiękczenie warzyw. Doprawiajcie ryż do smaku, ma byś słodko-kwaśno-słono-pikantny. W rezultacie otrzymacie aromatyczny, szybki posiłek, udekorowany omletem, kolendrą i cząstkami limonki, danie, które

Słodki Kompromis
Dewolay z brokułami w sezamie z ryżowymi kulkami 279

ryż przestudzamy i następnie mieszamy z jednym jajkiem (jajko służy nam jako spoiwo). Do ryżu dodajemy koperek i natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie lepimy w dłoniach kulki z ryżu i maczamy je w rozkłóconym jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu na rozgrzanym oleju. Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy. Z każdej strony solimy

Bon Appetit Małgorzaty