oliwek z dodatkiem łyżki masła i smażę posiekaną szalotkę oraz czosnek. Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach i wrzucam również na patelnię, całość smażę chwilę aż odparuje nadmiar płynu. Dodaję ryż i przez minutę całość duszę. Wlewam wino i redukuję ilość płynu o połowę. Stopniowo dodaję bulion, porcjami po pół szklanki i dolewam więcej w momencie, gdy ryż
Mango Papajaszklanki czarnego ryżu 15 dag grochu łupanego ewentualnie 1 jajko 1 cebulka pokrojona i przesmażona sól, pieprz czarny i ziołowy, majeranek tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Groch namoczyć najlepiej na noc, ugotować do miekkości Ryż również ugotować, z ok.1 dużą szklanką wody- u mnie trwało to ok. 40 min. Składniki połączyć- zmiksować Dodać przesmażoną cebulkę, doprawić do smaku solą(...)rzadka dodać ze 2 łyżki kaszy manny- wymieszać Masa bez jajka jest ściślejsza i daje się wtedy formować kotlety, a z jajkiem kładziemy małe placuszki na rozgrzany tłuszcz- smażymy z obu stron. Takie kotleciki można zjadać również na zimno. Może z wyglądu nie są zbyt ciekawe, ale smaczne
Proste PotrawyDziś mam dla Was rewelacyjny pomysł na przekąskę , która zachwyci nie tylko oczy , ale i podniebienia na imprezach w gronie rodziny czy też przyjaciół!Jako , że
Ostra na Słodkosłodka papryka świetnie podkreślą smak dania. Składniki: 190 g kiełbasy 1 duża cebula 4 duże pieczarki połowa papryczki chili pieprz, papryka słodka, majeranek olej do smażenia Dodatkowo: 500 g kopytek, klusek śląskich. Ryż, kasza lub makaron. Przygotowanie: Kiełbasę, obraną cebulę pieczarki i chili kroję w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażam do miękkości, przyprawiam Dodaję podsmażone na rumiano
Zasmakuj KuchniJabłka obrać i zetrzeć na tarce, dodać cukier, sok jabłkowy i smażyć ok. 20 minut. • Na koniec dodać przyprawę do jabłecznika. • Układać w naczyniu żaroodpornym na przemian warstwy ryżu i jabłek. • Na wierzchu ma być ryż posypany brązowym cukrem. • Można zapiec w piekarniku ale ja wkładam(...)kuchenki mikrofalowej na 5 minut. • Podawać z kwaśną śmietaną. • Można użyć gotowych smażonych jabłek ze słoika
To co kochamłyżki wytrawnego białego wina 8 dag masła 1 cebula 10 dag żółtego sera 1 jajko bułka tarta do panierki olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na 2 łyżkach masła, po czym wsypać ryż i zeszklić razem. Następnie wlać wino, bulion i gotować 15 minut, mieszając w co kilka minut. Garnek z potrawą przykryć i odstawić(...)ciepłe miejsce aby potrawa napęczniała. Do jeszcze ciepłego ryżu dodać starty ser, jajko, zamieszać i zwilżonymi dłońmi formować kulki. Gotowe kulki obtaczać w bułce tartej, smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać do obiadu
Tradycyjna Kuchniaczarny i Cayenne mieszamy. Filety z kurczaka kroimy na 5 cm paski, wkładamy do marynaty. Sherry mieszamy z miodem i sokiem z cytryny. Na rozgrzanym oleju smażymy kurczaka, dodajemy sos i lekko redukujemy. Ryż gotujemy na sypko. Podsmażone filety z kurczaka zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, groszek, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem
R'n'G Kitchenkupiłam w torebkach i użyłam jednej) - pierś z kurczaka - ananas krojony w puszce - 2 - 3 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Pierś z kurczaka myję, osuszam i smażę na patelni bez tłuszczu z odrobinką soli. Ryż gotuję jak w przepisie i odcedzam. Ananasa również odcedzam od soku. Wszystko razem wsypuję do miski i dodaję 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
Tanio smacznie i prostoSmażymy je na łyżce masła do czasu aż wyparuje z nich woda. Następnie siekamy natkę pietruszki, dodajemy do pieczarek i jeszcze chwilę smażymy. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ryż i odstawiamy go do ostygnięcia. Łączymy mielone mięso z indyka, z pieczarkami i ryżem. Do masy na placki dodajemy 1 surowe jajko oraz doprawiamy solą
Taste Therapyuznania, można dodać też odrobinę innych ulubionych przypraw. Wrzucić na patelnię i podsmażać ok 8-10 minut na mniejszym ogniu, po tym czasie dodać brzoskwinię i smażyć jeszcze 5 minut. Kurczaka podawać z ryżem i zasmażaną marchewką z groszkiem. (u mnie marchewka, groszek i kukurydza). Smacznego
Trufelkowouzupełniać wodę . Na koniec doprawić sos solą ,pierzem można papryką ( zależy co kto lubi) Ponieważ jest sos można podawać nie tylko z ziemniakami ale i z ryżem ,kaszą również . Tu są podane ze smażoną białą kapustą
Eli GotowaniePierś kurczaka myjemy i osuszamy. Rozbijamy na kotlety. Każdy kotlet przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i w rozbitych drobno migdałach. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu rozcinamy woreczki, wysypujemy ryż i zabarwiamy go kurkumą. Można także dodać do gotującej się wody kurkumę. Kotlety polewamy miodem przed podaniem
Aga w kuchnimasło klarowane do smażenia- 1 łyżka * sól, suszony rozmaryn- 1 łyżeczka * pieprz- 1/3 łyżeczki * cynamon- 1/3 łyżeczki Pierś pokroić w kostkę i doprawić solą, pieprzem, cynamonem oraz rozmarynem. Bulion zagotować. Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać mięso i chwilę smażyć, aż się lekko zezłoci. Wlać gorący bulion, wsypać ryż, dodać pokrojoną w kostkę pietruszkę i gotować
Kraina Miodem Płynącamięsa mielonego 1 torebka ryżu 2 jajka średnia cebula papryka ostra i słodka łyżeczka majeranku 1 kostka rosołowa sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym i przestudzonym ryżem, jajkami, przyprawami i cebulą poszatkowaną drobno. Uformować średniej wielkości kotlety, obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć z dwóch stron na oleju. Następnie ułożyć do garnka kolejno
Tagebuch po polskuminut. Ryż będzie niezwykle delikatny i puszysty, jajko mieszamy z posiekaną kolendrą, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy do ryżu, energicznie mieszamy, dosypujemy pokrojony szczypiorek oraz dymkę, podgrzewamy, na koniec dodajemy kilka kropli sosu chili kawałki kurczaka owijamy boczkiem, smażymy razem z kawałkami limonki na suchej patelni, z obu stron na złoty(...)kolor w międzyczasie przygotowujemy sos: na patelni podgrzewamy drzem, dolewamy ocet winny, ciągle mieszkając dokładamy masło, doprawiamy solą i pieprzem Podajemy gorące:) SMACZNEGO! P.S Po smażeniu roladek, powstaje cudowny sos, który można wykorzystać do ryżu
Luźna Kuchnia