kapusty kilka pieczarek 300 g mięsa mielonego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 2 jajka sól pieprz słodka i ostra papryka tłuszcz do smażenia Mięso z rosołu drobno pokroić. Pieczarki także pokroić. Czosnek i cebule posiekać. Ryż ugotować, kapustę posiekać i osobno ugotować i odcedzić. Wszystkie te składniki razem wymieszać,dodać mięso mielone, wbić jajka, doprawić przyprawami. Formować placuszki(...)wielkości kotletów mielonych i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z sosem pomidorowym i surówką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapuszki kukurydzy 8-10 ogórków konserwowych 2 duże cebule 20 dag żółtego sera olej do wysmarowania naczynia tłuszcz do smażenia sos: 10 łyżek ketchupu 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz słodka papryka Sposób przygotowania: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka. Szklimy na tłuszczu. Kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę. Dokładnie mieszamy z przyprawą(...)gyros. Dokładamy do cebuli. Smażymy do czasu aż mięso przestanie być surowe. Paprykę kroimy w cienkie paseczki, ogórki w plasterki. Ketchup łączymy z majonezem. Dodajemy przeciśnięty przez przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Blaszkę lub naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Układamy kolejno warstwami ryż, 1/2 sosu, warzywa, kurczak. Polewamy resztą sosu. Wierzch zapiekanki posypujemy startym
Pobite gary Barbarymielona Kurczaka kroimy na kawałki, polewamy oliwą i mieszamy z przyprawami (carry, papryka -ok. łyżeczka; imbir, pieprz szczypta). Tak przygotowanego kurczaka wrzucamy na patelnię i smażymy. Cebulę kroimy w półksiężyce dorzucamy do kurczaka. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do kurczaka. Ryż odcedzamy wrzucamy na patelnię, mieszamy z kurczakiem doprawiamy imbirem
Moje-pitraszeniełyżki oleju natka pietruszki Wykonanie: Posiekaną cebulę I wyciśniety czosnek wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy ok 2 min, dodajemy paprykę I kiełbasę- pokrojoną w talarki. Smażymy ok 2-3 min. Dodajemy tymianek. Dodajemy ryż. Mieszamy . Dodajemy koncentrat pomidorowy I bulion. Mieszamy. Zmniejszamy gaz. Przykrywamy I "dusimy" około 15-20 min- od czasu do czasu mieszając. Jeżeli zabraknie bulionu dodajemy
Smaki Edytyokoło godzinę. W międzyczasie ugotowałam ryż z dodatkiem kurkumy. Na patelni podsmażyłam pokrojoną cebulkę, dodałam do niej pokrojonego bakłażana, na koniec smażenia wrzuciłam groszek i pokrojone cztery plastry ananasa. Wymieszałam wszystko z ryżem. Usmażyłam przygotowane wcześniej piersi z kurczaka, które podałam z ryżem i warzywami. Polecam! Smacznego
potrawyregionalnewrzucić dwie propozycje na makaron ze smażonymi boczniakami stąd ten przepis jako podstawowy) Boczniaki można jeść w formie kotletów do warzyw z ryżem, czy też do ziemniaków. Wybornie smakują także z bagietką. Czasami smażę je w paski i używam do makaronów oraz kasz. Tak czy inaczej boczniaki są mega PYSZNE. Polecam je każdemu
Lubczyk i Waniliagram masła -dwie płaskie łyżki zmielonego parmezanu -ryż arborio Na dobrze rozgrzaną patelnię wrzucamy mięso (bez tłuszczu); solimy, pieprzymy i dodajemy czosnek niedźwiedzi. Smażymy kilka minut. Ściągamy z patelni. Na tłuszcz po mięsie wrzucamy ryż, gdy stanie się transparentny podlewamy winem. Mieszamy. Gdy odparuje podlewamy bulionem, mieszamy i wrzucamy lubczyk. Czynność powtarzamy do momentu, aż ryż będzie
BaRepasryż Robimy! Kurczaka kroimy w średnie kąski, przyprawiamy naszą mieszanką. Rozbijamy jajko, mieszamy i obtaczamy w nim kąski. Następnie obtaczamy w sezamie (2 łyżki) Smażymy na złoto na oleju. Jednocześnie robiąc kurczaka gotujemy ryż oraz: Na patelni dusimy warzywa lekko soląc do smaku (ja używam woka) Gdy będą już miękkie-po około 20 minutach, dodajmy pozostały sezam
Latosiowydomłyżki ugotowanego ryżu 1 nie duża marchewka sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany Dodatkowo: olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia pulpetów Na sos: 500 ml przecieru pomidorowego ( miałam swojski) 1 szklanka bulionu sól, pieprz, bazylia suszona Wykonanie: Piersi zmielić. Dodać ryż i utartą na drobnych oczkach marchewkę. Dodać przyprawy i wymieszać. Formować małe pulpety i obtaczać w bułce(...)tartej. Tak przygotowane pulpety, obsmażyć na oleju. Kiedy pulpety się smażą, przygotować sos. W garnku zagotować bulion i przecier pomidorowy, doprawić do smaku. Do gotującego sosu, wrzucić usmażone pulpety. Gotować na małym gazie, około 15 minut. Sos można zagęścić nie wielką ilością mąki, wymieszanej z wodą. Pulpety podałam z kluskami kładzionymi i surówką z sałaty lodowej
Agusiowe smakołykiPrzyprawa curry w proszku 2-3 łyżeczki, kostka bulionowa, szczypta cayenne, odrobina cukru, soli i pieprzu czarnego Do zagęszczenia sosu kremowa śmietanka 30% Natka pietruszki Ryż biały długoziarnisty firmy Kupiec olej do smażenia lub klarowane masło Wykonanie: Warzywa oczyścić, marchew i seler zetrzeć na tarce na dużych oczkach, por pokroić w półplasterki i przesmażyć na maśle. Przełożyć(...)musztardę i dusić na małym ogniu do miękkości ok 25minut. Po tym czasie doprawić jeszcze do smaku jeśli to potrzebne oraz zagęścić śmietanką. Potrawa najlepiej smakuje podana na ryżu obficie posypana posiekaną natką pietruszki
W garach u Gosi. W między czasie przygotowujemy resztę składników dania. Na patelni z 3 łyżkami oleju smażymy nasze warzywa, co jakiś czas mieszając. Gdzieś w połowie smażenia doprawiamy je przyprawą meksykańską (możecie na początek dodać mniej przyprawy) i odrobiną pieprzu. Zmniejszamy gaz. Do warzyw dodajemy ugotowany ryż (gorący), delikatnie mieszamy całość. Dodajemy słodką wędzoną przyprawę, sos sojowy i 1-2 łyżki(...)przegotowanej wody, całość delikatnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie (jeśli wcześniej nie dodaliśmy całej meksykańskiej przyprawy można dodać ją teraz). Smażymy jeszcze przez moment delikatnie mieszając. Na koniec dodajemy kukurydzę z puszki (złagodzi potrawę dodając jej delikatnej słodyczy), mieszamy i od razu podajemy nasze danie. S macznego
Słodkie okruszkiniej pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodaj starty na tarce lub drobniutko posiekany czosnek i podsmaż całość przez 1 minutę . Dołóż grzyby i smaż je kolejne 1-2 minuty . Wsyp ryż i przesmaż go przez 1-2 minuty, aż zrobi się szklisty i dokładnie pokryje się oliwą i masłem. Mieszaj przy tym ryż często
Słodko-Słony Świat Ilonywoda zacznie się gotować wkładamy torebkę ryżu. Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem 30 minut W tym czasie na dużym ogniu rozgrzewamy mocno wok, sprawdzamy dłonią w odległości 10 cm czy jest nagrzany o wlewamy olej - mocno rozgrzewamy, cały czas na dużym ogniu Przekładamy pokrojonego kurczaka, przyprawiamy i smażymy - wciąż na dużym ogniu Gdy mięso będzie usmażone, przekładamy warzywa(...)cały czas smażymy wszystko na dużym ogniu. Dzięki temu warzywa będą podduszone i chrupkie jednocześnie - właśnie dlatego uwielbiam wok! :) Całość smażymy ok 15 minut mieszając od czasu do czasu, aby danie się nie przypaliło Gdy ryż się ugotuje wówczas można go przełożyć do woka z mięsem i warzywami i wymieszać, lub przesypać do większych misek Jeśli wsypujemy do misek
Szczęśliwa kuchniawoda zacznie się gotować wkładamy torebkę ryżu. Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem 30 minut W tym czasie na dużym ogniu rozgrzewamy mocno wok, sprawdzamy dłonią w odległości 10 cm czy jest nagrzany o wlewamy olej - mocno rozgrzewamy, cały czas na dużym ogniu Przekładamy pokrojonego kurczaka, przyprawiamy i smażymy - wciąż na dużym ogniu Gdy mięso będzie usmażone, przekładamy warzywa(...)cały czas smażymy wszystko na dużym ogniu. Dzięki temu warzywa będą podduszone i chrupkie jednocześnie - właśnie dlatego uwielbiam wok! :) Całość smażymy ok 15 minut mieszając od czasu do czasu, aby danie się nie przypaliło Gdy ryż się ugotuje wówczas można go przełożyć do woka z mięsem i warzywami i wymieszać, lub przesypać do większych misek Jeśli wsypujemy do misek
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comugotować wg opisu na opakowaniu. Patelnię rozgrzać, wrzucić kurczaka, dodać syrop z brzoskwiń, podsmażyć. Po ok. 5 minutach dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i smażyć jeszcze przez ok. 5 minut. Do miseczki wsypać ryż, na to wyłożyć kurczaka z brzoskwiniami. Polać sosem z patelni. Smacznego! The post Kurczak z brzoskwiniami, czyli obiad w kilka minut! appeared first
Kulinarne Przeboje