ryż smażony - 6533 przepisów (strona:136/436)

Pierś z kurczaka w sosie musztardowym 97

miałem mieszane uczucia, jednak po spróbowaniu wszystkie wątpliwości zostały rozwiane. Gorąco polecam wszystkim, którym znudziła się już tradycyjnie smażona pierś z kurczaka. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy 2 ząbki czosnku 2 woreczki ryżu 1/2 pora 100 ml śmietanki 30% Sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pierś

Programista w kuchni
Pierś z kurczaka w sosie musztardowym 121

wszystkie wątpliwości zostały rozwiane. Gorąco polecam wszystkim, którym znudziła się już tradycyjnie smażona pierś z kurczaka. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy 2 ząbki czosnku 2 woreczki ryżu 1/2 pora 100 ml śmietanki 30% Sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pierś z kurczaka standardowo oczyszczamy z błon

Programista w kuchni
Kurczak Pina Colada 148

łyżeczkami carry i podsmażamy na 2 łyżkach oleju. Ananasa kroimy w małe kawałki i dodajemy do kurczaka, smażymy jeszcze 3 minuty. Wlewamy mleczko kokosowe i dusimy około 15 minut. Rozgrzewamy patelnię i wlewamy łyżkę oleju, dodajemy 2 łyżeczki carry i wsypujemy ugotowany ryż. podsmażmy 3 minuty. Ryż przekładamy na talerz i dodajemy przygotowanego kurczaka

Kulinarne życie
Pierś Kurczaka z Brokułem do Ryżu, Kaszy lub Makronu 653

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną pierś kurczaka z brokułem, którą możemy podać z ryżem, kaszą lub makaronem. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania piersi kurczaka będziemy potrzebować: około 600 g piersi z kurczaka 1 brokuł (około 500 g) 250 g pieczarek 100 ml bulionu na sos: 300 ml bulionu 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki mąki kukurydzianej lub pszennej(...)sojowy, mąkę, bulion, dokładnie mieszam i zagotowuję. Gdy sos się zagotuje dodaję pierś kurczaka, brokuł, pieczarki, dokładnie mieszam i całość smażę na małym ogniu jeszcze około 5 minut – danie jest gotowe. Tak przygotowaną pierś kurczaka możemy podać z ryżem, kaszą lub makaronem. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babic

Uwaga Babcia Gotuje
Ryż z jabłkami i cynamonem / Apple Cinnamon Rice Pudding 169

się rozgrzeje dodaj jabłka, 2 łyżki cukru, sok z ½ cytryny i wymieszaj. Smaż jabłka przez 5 minut, po czym wmieszaj cynamon i zdejmij patelnię z ognia. Do wysmarowanej masłem formy do zapiekania wyłóż połowę ryżu, na nim jabłka z patelni i na wierzchu rozsmaruj resztę ryżu. W średniej misce wymieszaj rózgą śmietanę, cukier waniliowy i cukier puder. Rozsmaruj(...)medium bowl, mix the sour cream, vanilla sugar and caster sugar. Spread on top of the rice, place in the oven and bake for 30 minutes. Enjoy! Artykuł Ryż z jabłkami i cynamonem / Apple Cinnamon Rice Pudding pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Wege gołąbki I - z ryżem i soczewicą 123

wędzonej papryki 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki olej do smażenia Z kapusty wykrajamy głąb, wrzucamy ją na wrzątek i gotując stopniowo zdejmujemy z niej liście. Przez środek każdego liścia idzie taka gruba wystająca żyła. Ostrym nożem ścinamy tę żyłę, żeby liście były możliwie płaskie. W osolonej wodzie gotujemy ryż z soczewicą. Odcedzamy, dodajemy jajko i pokrojoną w kosteczkę cebulę

Marder&Marder Manufacture
Wegeburgery i Niebo w gębie 206

trochę bułki tartej. Formuj większe kotlety, obtaczaj w otrębach i smaż na oleju. O ile pamiętam, wychodzi 5-6 sztuk. 2. z kotletami sojowymi kebab-gyros, o których pisałam tutaj.   3. z kotletami buraczanymi, które wyglądają jak mielone, znalezione tutaj : Składniki: 1 i 1/4 filiżanki ugotowanego, wystudzonego ryżu brązowego 1 filiżanki ugotowanej i wystudzonej soczewicy zielonej lub brązowej (dałam(...)łyżki masła migdałowego (nie dałam) ½ łyżeczki zmielonego kopru włoskiego (nie dałam) olej W dużej misce zmiksuj/rozdrobnij ryż, buraki i soczewicę, ale nie na całkiem gładką masę. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Rozgrzej olej na patelni. Formuj większe kotlety i smaż z obu stron (po 6 minut z każdej).   Film o gotowaniu (choć mało jarskim), a już

Qlinarnie i Qlinarnie
Pulpeciki z batatami w sosie słodko - ostrym 151

proszku 2 łyżki oleju sól, pieprz   Mięso włożyć do miski, dodać ryż, jako, połowę posikanej cebuli, dwa zmiażdżone ząbki czosnku, kmin rzymski, cynamon, sól i pieprz. Całość dokładnie wyrabiać dłonią przez kilka minut, aby się związało. Z masy uformować małe kulki i smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron.   Do miski wsypać cukier, wlać(...)Batata pokroić w drobną kostkę.   Na patelni po klopsikach rozgrzać odrobinę oleju wrzucić bataty i smażyć aż zmiękną. Wlać przygotowany sos, dodać klopsiki i rodzynki. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Gotowe danie posypać kolendrą lub natką pietruszki. Podawać z ryżem lub pieczywem

Jadło i czytadło
Gołąbki bez zawijania - dla leniwych 704

smaku  bułka tarta do panierowani olej do smażenia  sos: 1 duża lub 2 małe cebule 1 marchewka 1 pietruszka korzeń 500 ml passaty pomidorowej w kartoniku (przecieru) około 300-400 ml wody olej 1 szczypta rozmarynu 1 szczypta oregano sól, pieprz do smaku  Przygotowanie: Ryż i kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Kapustę białą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wieprzowina słodko - kwaśna 125

wody Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Na głębokiej patelni lub w woku rozgrzać olej, dodać cukier, chwilę smażyć aż się rozpuści. Dodać mięso i pokrojoną w cieniutkie plasterki marchewkę, smażyć przez kilka minut, często mieszając. Dodać pokrojoną w paski paprykę oraz pokrojone na mniejsze kawałki pędy bambusa. Gotować aż papryka lekko zmięknie. Dodać(...)wodą, (zawiesina nie powinna być zbyt gęsta, ponieważ zgęstnieje podczas gotowania) wlać na patelnię i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem oraz wszystkimi przyprawami do smaku. Podawać z ryżem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
DOMOWY PAPRYKARZ 169

najlepiej więc robić kilka rzeczy na raz, wówczas wydaje się, że wszystko robi się samo... :-) Składniki: - 350-400g smażonej, pieczonej, gotowanej ryby morskiej (najlepiej filet bez skóry), świetnie sprawdza się dorsz, mintaj, robiłam też z wilkiem morskim - 100g suchego ryżu (1/2 szklanki), u mnie Basmati - 3 szalotki - 2 ząbki czosnku - 1 średnia marchewka - 340g przecieru pomidorowego (ja daję firmy(...)łyżka oleju kokosowego bezzapachowego - 3-4 przekręcenia chilli w młynku - 2-3 łyżki dobrego pikantnego ketchupu Do gotującej wody (450ml) wsypać 100g ryżu i gotować na małym palniku ok.12 minut, następnie odstawić, by ryż wchłonął cały płyn, doprawić solą. Na łyżce oleju kokosowego podsmażyć pokrojone w kostkę szalotki, dodać startą na grubych oczkach marchew, całość dusić na małym palniku

Smaczne Zdrowe
Słodkie risotto z kurczakiem 134

cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. 3. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą, oregano i smażymy kilka minut. 4. Do mięsa dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa, krojone pomidory i dusimy kilka minut. 5. Podajemy z ugotowanym ryżem. Słodkie risotto z kurczakiem jest bogate w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z piersi kurczaka), które jest składnikiem budulcowym, - likopen (pochodzący

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kurczak po chińsku z ryżem - szybki i smaczny 132

krążki, marchewkę w słupki. 2. Filety obficie posypujemy przyprawami i podsmażamy na mocno rozgrzanym oleju. Dodajemy warzywa, smażymy około 5 minut, po czym podlewamy 1/2 szklanki wody, przykrywamy, dusimy do miękkości warzyw przez około 15 minut. 3. Kurczak i warzywa mieszamy z ryżem, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku

Szefowa kuchni
Kurczak w curry z pieczarkami 347

gyrosa 1 cebula 300 g pieczarek 2 łyżeczki curry 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 200 g ryżu (2 torebki) 1,5 szklanki bulionu drobiowego Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy w osobnym garnku na oleju. Pieczarki kroimy

VioletoweKucharzenie
GULASZOWA Z RYŻEM. NA WOŁOWINIE. 141

Chwilę podsmażamy po czym dodajemy pokrojoną w kostkę wołowinę (może to być dowolny kawałek). Smażymy około 10 minut na dość silnym ogniu, po czym podlewamy mięso wodą (lub bulionem jeśli mamy), dodajemy wszystkie przyprawy. Dusimy 20 minut, po czym dorzucamy pokrojone warzywa oraz ryż. Całość gotujemy do miękkości mięsa. Na koniec wlewamy passatę, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy

Walijskie Pichcenie