PIERŚ Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ TEMPURZE

PIERŚ Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ TEMPURZE

PIERŚ Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ TEMPURZE

Może na początku wyjaśnię co to takiego ta tempura? Otóż jest to mieszanka różnych mąk i przypraw. Po wymieszaniu proszku z wodą do odpowiedniej konsystencji (odrobinę gęstszej niż ciasto na naleśniki) i usmażeniu mięsa, owoców morza czy ryby zanurzonej w tempurze wychodzi pyszna, chrupiąca panierka.  Mięso w takiej panierce jest przepyszne. Chrupiąca panierka i soczyste mięsko= połączenie idealne. Szybkie do przygotowania danie, które z pewnością zadowoli Twoich domowników. Idealnie sprawdzi się jako... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Zrób to SmacznieZrób to Smacznie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kurczak, piersi, pierś, przekąska, ryby, przekąski, naleśnik, naleśniki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, owoce morza, sosy, ryż, ziemniaki, ciasto, ryba, ciasto na naleśniki, ryba w ciescie, szybkie przekąski, dania z piersi kurczaka, ryż smażony, dania z kurczakiem, soczysta pierś z kurczaka, szybkie ciasto, kurczak z ryżem, sos do kurczaka

Inne przepisy z Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.