rogale - 1033 przepisów (strona:36/69)

Ciasto z gruszkami 169

babeczki czekoladowo bananowe (pyszne i wilgotne), ciasto czekoladowe – idealne także jako baza do tortów, robiłam z niego np. Tort Elsę , chrupiące, delikatne czekoladowe ciasteczka , ciasteczka brownie lub rogale czekoladowe . Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 jajka 120 g cukru 50 g mąki 2 łyżki kakao + gruszki, brązowy cukier (opcjonalne) Jak zrobić ciasto z gruszkami

Ciastkozercy
MARCHEWKOWE ROGALIKI 175

puder do posypania Marchewkę należy połączyć z masłem oraz mąką. Wszystko dokładnie wyrobić.  Rozwałkować niewielkie koło i powycinać trójkąty. Na szczycie każdego położyć trochę konfitury, a następnie zwijać rogale.  Piec 20minut w 180 o C. Gdy wystygną posypujemy cukrem pudrem. Przepis na dżem znajdziecie  tutaj

Słodki Zakątek
Rogaliki drożdżowe 111

dzisiejszym wpisie przedstawiam Wam prosty przepis na rogaliki drożdżowe. Rogaliki drożdżowe najczęściej przygotowuje się u mnie na Św. Marcina, jak nakazuje wielkopolska tradycja. Niestety, nie są to prawdziwe Rogale Marcińskie, jednak od kiedy pamiętam, właśnie rogaliki drożdżowe przygotowywało się w moim domu z tej okazji. Rogaliki drożdżowe najczęściej przygotowuję z powidłami lub czekoladą, jednak... Tryb czytania Artykuł Rogaliki drożdżowe

PysiaGotuje.pl
PROSTE DROŻDŻOWE ROGALIKI (BEZ WYRASTANIA) Z NADZIENIEM TOFFI 143

wyrośnięty rozczyn, szczyptę soli oraz olej. Wyrabiamy całość na gładką masę. W razie potrzeby podsypujemy ciasto odrobiną mąki. Przekładamy na stolnicę. Wykrawamy trójkąty. Na środek każdego nakładamy nadzienie. Formujemy rogale. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Możemy posmarować je roztrzepanym jajkiem (będą wtedy po upieczeniu bardziej rumiane), ale nie jest to konieczne. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Walijskie Pichcenie
Czeskie rogale w czerwcowej piekarni 126

rogalików: 500 g mąki pszennej typ 550 (można zamienić na orkiszową) 300 ml mleka 25 g masła 10 g soli 6 g drożdży 1 żółtko jaja 1 jajko - posmarowania rogali plus sezam, mak, kminek lub gruboziarnista sól do posypania. Przygotowanie : Doprowadź mleko do wrzenia i pozostaw do wystygnięcia Zagnieć mąkę, mleko, masło, sól, drożdże i żółtko jaja przez około

Proste Potrawy
Najłatwiejsza babka piaskowa z mlekiem w proszku 166

ulega wątpliwości, że ostatnio „mam fazę” na mleko w proszku. Niedawno był Sernik z mlekiem w proszku i Rogale drożdżowe z mlekiem w proszku . Oba wypieki były fantastyczne i godne polecenia. Idąc dalej tym tropem upiekłam najłatwiejszą babkę piaskową, z czym? Oczywiście… z mlekiem w proszku. Niedługo święta, więc jedna babka to za mało – upieczcie od razu dwie

mojewypiekiinietylko
Makowiec japoński 152

ogródkach, na tzw. potrzeby własne jest całkowicie zakazana. Wielbicielom maku polecam też inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia

mojewypiekiinietylko
Bułki z kruszonką 160

smak, puszyste, delikatne i ten zapach pieczonego pieczywa.:) Aby jeszcze bardziej były smaczniejsze polecam domowe masło  i dżem . Na blogu w zakładce BUŁKI znajdziecie inne pomysły na bułeczki, rogale itp. Jeżeli przygotowaliście Państwo dania z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. źródło: mojewypieki.com Składniki 550 g mąki pszennej 1 jajko

O kuchni z uczuciem
Szybkie bajgle z makiem na drożdżach 164

przekonać robiąc je osobiście. Te bajgle, to nic innego, jak pokłosie wcześniej publikowanego przepisu na paluchy drożdżowe z makiem , od genialnej Onijki Z tego samego ciasta możecie formować bułki, rogale, paluchy lub co Wam przyjdzie na myśl, a każdy wypiek smakuje nieco odmiennie, ale równie doskonale. Nie wiem czy też tak macie, oby nie, ale ja często nie mogę

Mieszam w Garnku
Makowiec japoński 210

ogródkach, na tzw. potrzeby własne jest całkowicie zakazana. Wielbicielom maku polecam też inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia

mojewypiekiinietylko
Drożdżowe rogaliki z kruszonką i dżemem jeżynowym 218

wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C z termoobiegiem. Piec przez ok 15 min do zrumienienia. Wystudzić na kratce. Udanych wypieków i smacznego :) Dziękuję za wspólne pieczenie – rogale i rogaliki Katarzyna Madej https://czarrnaodkuchni.wordpress.com/…/wytrawne-rogaliki/ Dorota Lapacz Topione rogaliki drożdżowe Siostry Anieli Bożena P-k https://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/…/roga… Dorota Legec Rogaliki drożdżowe Dorota Katarzyna Grudzień http://esmeraldazesmakiem.blogspot.com.es/…/kruche…

https:KKuchniaMniam
DROŻDŻÓWKI Z MARMOLADĄ I OWOCAMI 157

ostatnio Wam pisałam jestem totalnie zakochana w cieście drożdżowym i z wielką przyjemnością przygotowuję z niego przeróżne wypieki. Mięciutkie cynamonowe kanelbullar albo rogale z masłem orzechowym – wszystko smakuje obłędnie! Dziś przygotowałam dla Was pyszne drożdżówki z owocami leśnymi. Niesamowicie delikatne i puszyste! Idealne na słodkie, drugie śniadanie albo podwieczorek. Ps. miało można wykorzystać ulubione, mrożone owoce. SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Symbolika jedzenia, czyli domowy chleb graham 129

zdrowotnych. Dawniej (dawno, dawno temu w zamierzchłych latach dziewięćdziesiątych) dzieci zabierały do szkoły głównie kanapki, które podawano też na wszelkich przyjęciach. Dzisiaj zastępuje się je paczką czipsów czy sztucznymi rogalami o kosmicznym terminie przydatności. Dzieciaki tak odżywiane tyją w zastraszającym tempie i mają słabszą kondycję. Zwykła-niezwykła kanapka upchnięta w kuchennym lamusie jest sto razy lepsza od wszystkich sztuczności

KulinarneImpresje.pl
Najłatwiejsza babka piaskowa z mlekiem w proszku 2287

ulega wątpliwości, że ostatnio „mam fazę” na mleko w proszku. Niedawno był Sernik z mlekiem w proszku i Rogale drożdżowe z mlekiem w proszku . Oba wypieki były fantastyczne i godne polecenia. Idąc dalej tym tropem upiekłam najłatwiejszą babkę piaskową, z czym? Oczywiście… z mlekiem w proszku. Niedługo święta, więc jedna babka to za mało – upieczcie od razu dwie

mojewypiekiinietylko
Marynowana kapusta z marchewka w stylu koreanskim 130

wycinamy zgrubienie. Przeciąć liść na pół (ta połówkę na 3 kawałki). Pozostawić 4-5 liści w całości. W najwęższym miejscu układamy marchewkę i owijamy ją mocno. TAK jak rogale. Gołąbki marchewkowe ułożyć ściśle w rondlu. Przykryć wierzch pozostałymi całymi liśćmi kapusty . W rondlu zagotować 1 l wody ,dodać 1liść laurowy,cukier,sól,olej roślinny i ocet. Do marynaty dodać

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania