rogale - 1033 przepisów (strona:27/69)

Rogaliki z ciasta francuskiego z makiem 137

masy makowej, z której zrobiliśmy proste rogaliki z ciasta francuskiego z makiem . Są one także szybkie w wykonaniu i już po niespełna godzinie można zajadać się maślanymi i aromatycznymi rogalami z makiem . Jeżeli więc w gorącym przedświątecznym okresie nie macie czasu na szykowanie wigilijnych potraw z makiem, możecie sięgnąć po nasz przepis na rogaliki z makiem z ciasta francuskiego

niecodziennikpary
Najlepsze rogaliki drożdżowe 135

Najlepsze rogaliki drożdżowe Puszyste, maślane, delikatne i długo świeże rogaliki. Idealne! To mój najlepszy przepis na rogale drożdżowe. Polecam.     Składniki: 30g świeżych drożdży 700g mąki 250ml mleka + 1/4 szklanki do rozczynu 125g masła 3 jajka 8 łyżek cukru Dodatkowo: 7-8 łyżek roztopionego masła + powidła, marmolada lub dżem do nadziania rogalików     *** 250ml mleka wlewamy

Blog z Apetytem
Bananowe drożdżowe rogaliki z jabłkami i orzechami włoskimi 129

uzyskania gładkiej polewy. Lukier powinien być gęsty, ponieważ wykładamy go na gorące rogaliki i pod wpływem temperatury powinien rozlać się i stworzyć skorupkę. Kiedy lukier rozpłynie się na rogalach od razu posypujemy posiekanymi orzechami. Smacznego! Rogaliki u innych: Dorcia w kuchni Moje domowe kucharzenie Słodko – słone Moje Małe Czarowanie Buszująca w kuchni Tajemnice smaku Kolorowy talerz Jaśminowa kuchnia

Tajemnice Smaku
Dyniowe rogaliki z miodowym masłem, żurawiną i orzechami włoskimi 116

bardzo smakowały. NADZIENIE Masło podgrzewamy razem z miodem tylko do momentu, aż się rozpuszczą, mieszamy. Orzechy i żurawinę siekamy. Takim miodowym masłem smarujemy ciasto, posypujemy posiekanymi bakaliami i zwijamy rogale. Smacznego! * Purée z dyni – dynię przekrawamy na pół, usuwamy pestki razem z włóknistym miąższem, kroimy na niewielkie kawałki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórą do dołu

Tajemnice Smaku
Bananowe rogaliki drożdżowe z jabłkiem 139

pizzę). Na każdy trójkącik wykładamy jabłkowe nadzienie. Zwijamy rogaliki. Rozkładamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i odstawiamy na około 15-20 minut do napuszenia. Po tym czasie rogale smarujemy roztopionym masłem lub rozmąconym jajem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 20 minut (do zezłocenia). Uwagi: Ja dodatkowo posypałam rogaliki posiekanymi orzeszkami ziemnymi

Smaki Na Talerzu
Rogaliki cynamonowe 153

łyżeczka soli 60 g masła Nadzienie: 50 g masła 50 g cukru trzcinowego 10 g mielonego cynamonu Pozostałe: białko z 1 jajka 1 łyżka mleka mak do posypania rogali mąka ziemniaczana do posypania blaszki WYKONANIE Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Do miseczki wlać ciepłe mleko dodać pokruszone drożdże i wymieszać, aż się rozpuszczą. Następnie dodać cukier, mleko

Passions hobbies life
Rogaliki z serem i jagodami 168

Rogaliki z serem i jagodami Puszyste i mięciutkie rogaliki wypełnione serkiem i jagodami. Mega smaczne, a do tego łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam!    

Blog z Apetytem
Puchate Rogale z marmoladą 160

przepisem na „coś słodkiego , na dokładkę”. Jeśli przepis nie przyda się dzisiaj, to może na dzień Mężczyzny? Wszak każdemu chyba smakują pulchne, pachnące wanilią i marmoladą świeżo upieczone rogale… Przepis jest zupełnie prosty i nie wymaga ręcznego wyrabiania. Smak samego ciasta przypomina bułeczki mleczne( te które możecie kupić w cukierniach). Pyszne! A ile pięknego , uspakajającego zapachu w trakcie pieczenia

Domowe ciasta
Domowe croissanty z malinową nutą 190

nawet osoby z nietolerancją mogą się skusić. Dodatek puree z buraka i malin sprawił, że rogaliki stały się lekko różowe, a smak malinowej nuty w ciekawy sposób urozmaicił tradycyjne rogale. Gotowe możecie podać z dowolnymi dodatkami, ja użyłam masła, miodu pomarańczowego i kremu z fig. Przygotowanie rogalików może wydawać się trudne, ale nawet początkującym nie powinno sprawić problemu. Grunt

Mienta blog
SZYBKIE ROGALIKI MAGDY 1387

odrysowujemy koło, które dzielimy na 8 trójkątów, na szerszą część nakładamy np.nutellę i zawijamy do środka tworząc rogal, który układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia   ze skrawków które nam zostaną zagniatamy ciasto i również robimy porcję rogalików rogale pieczemy17-20 minut na złoty kolor   w piekarniku nagrzanym do 190ºC zimne można posypać cukrem pudrem

Słodkie zapomnienie
Patelnia tytanowa Woll Saphir Lite – recenzja 169

przekonania burknęłam pod nosem i zaczęłam delikatnie przesuwać łyżką po patelni. Po 3-4 lekkich ruchach łyżką, patelnia wyglądała tak (zdjęcie po prawej): Szkoda, że nie mogliście zobaczyć mojego rogala na twarzy, gdy to zobaczyłam :D Ściągnęłam zatem mięsko(...)patelni, starając się nie skrobać zbytnio (żeby mieć co deglasować) i wlałam odrobinę wody. Dosłownie kilka ruchów łyżką później… … miałam czystą patelnię i pyszny sosik :D (rogal x2). Sosik zlałam, a na patelni zeszkliłam cebulę z czosnkiem, udusiłam warzywa, wsypałam przyprawy i podsmażyłam: Następnie dodałam podsmażone mięsko, sosik i resztę składników. Udusiłam pod przykryciem. Wyszło pysznie

Moja Delicja
Patelnia tytanowa Woll Saphir Lite – recenzja 202

przekonania burknęłam pod nosem i zaczęłam delikatnie przesuwać łyżką po patelni. Po 3-4 lekkich ruchach łyżką, patelnia wyglądała tak (zdjęcie po prawej): Szkoda, że nie mogliście zobaczyć mojego rogala na twarzy, gdy to zobaczyłam :D Ściągnęłam zatem mięsko(...)patelni, starając się nie skrobać zbytnio (żeby mieć co deglasować) i wlałam odrobinę wody. Dosłownie kilka ruchów łyżką później… … miałam czystą patelnię i pyszny sosik :D (rogal x2). Sosik zlałam, a na patelni zeszkliłam cebulę z czosnkiem, udusiłam warzywa, wsypałam przyprawy i podsmażyłam: Następnie dodałam podsmażone mięsko, sosik i resztę składników. Udusiłam pod przykryciem. Wyszło pysznie

Moja Delicja
Rogaliki 191

jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku, w funkcji góra dół 200 st.C / 15 minut. Po pieczeniu czekamy ~5 minut żeby przestygły i już... mamy gotowe, pyszne, swojskie rogale. Smacznego

chleba naszego
Rogaliki trzyskładnikowe- palce lizać! 201

dzieciaki też od czasu do czasu są łase na trochę słodkości. A że ja pichcić i eksperymentować uwielbiam (nie znaczy umiem), tak powstały te oto rogaliki. Zwykle opcja rogali była prosta- ciasto drożdżowe z odrobiną konfitury i sprawa załatwiona. Tym razem jednak w lodówce poza światłem było niewiele, a już na pewno brakowało niezbędnych do tego drożdży. Pogoda też

Arbuziaki
Rogale marcińskie 239

mnie też rogale wieczorową porą ;) Po raz pierwszy się za nie zabrałam no i muszę stwierdzić , że opłacało się :) Niewątpliwie są pracochłonne , ale czego się nie robi dla różnego rodzaju słodkości ;) Prace należy rozłożyć na dwa dni. Tej informacji nie doczytałam i zamiast podzielić się nimi wczoraj robię to dzisiaj ;) Pierwszego dnia przygotowujemy ciasto a drugiego dnia nadzienie

Różne smaki w kuchni

Proponowane wyszukiwania