rogale - 1033 przepisów (strona:27/69)

Rogaliki zatapiane 58

Rogaliki zatapiane Kruche z wierzchu i mięciutkie, maślane w środku. Pyszne rogale nadziane ulubioną konfiturą lub kremem czekoladowym. Niebo!       Składniki: 25g świeżych drożdży 2,5 szklanki mąki pszennej + mąka do podsypania 2 jajka 80ml mleka 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 120g masła 1/3 szklanki cukru Dodatkowo: gęsta konfitura lub krem czekoladowy do nadzienia 1 jajko + łyżka

Blog z Apetytem
Piekarnia Żywioły debiutuje w Warszawie! 68

mogą skorzystać z bogatej oferty sklepowej. W centralnej części lokalu goście mogą obserwować przez szybę, jak piekarze na bieżąco wypiekają ciepły i chrupiący chleb, a także maślane chałki i rogale. – Żywioły to połączenie czterech elementów niezbędnych do wypieku naturalnego, smacznego pieczywa – mąki, która jest owocem ziemi, wody, ognia, dzięki któremu wypiekamy chleb, a także powietrza, które odgrywa istotną rolę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dyniowy pudding z croissantów z gorącymi śliwkami, czyli sposób na czerstwe pieczywo 63

Pudding chlebowy, czyli jeden ze wspanialszych sposobów na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Jego korzenie sięgają osiemnastowiecznej Anglii, gdzie był traktowany jako danie postne. Sprawdzi się tu świetnie chałka, bagietka, bułko, rogale, czy klasyczny pszenny chleb. Ja chwyciłam nie pierwszej już świeżości croissanty i zalałam pysznie dyniową masą nakrapianą rubinowymi drobinkami suszonej żurawiny. Do tego dodałam jeszcze śliwki podsmażone z odrobiną

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Rogaliki krucho-drożdżowe 98

Proste i szybciutkie w przygotowaniu, możemy je dowolnie nadziać – powidłami, owocami, czekoladą lub konfiturą, zawsze wychodzą bardzo smaczne. Nie musimy czekać, aż ciasto urośnie jak w przypadku tradycyjnych rogali drożdżowych, więc są wprost ekspresowe w wykonaniu. Rogaliki wychodzą idealnie kruche i puszyste zarazem. Nie są za duże, więc świetnie sprawdzą się na przyjęciu, tak na dwa kęsy

Blog z Apetytem
Piernikowe rogale 104

Kolejny świąteczny akcent? Proszę bardzo : ) Dziś rogale z bogatym w smaku, piernikowym nadzieniem. Delikatne, puchate ciasto drożdżowe z przypominającym piernik wnętrzem zapewnią Wam iście świąteczną atmosferę: zapach przy pieczeniu wypełni cały dom, a Wasz apetyt na coś słodkiego wzrośnie w okamgnieniu : ) Z podanych proporcji wychodzi ok 19 sztuk. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 30 g świeżych drożdży

Domowe ciasta
Rogaliki z powidłami i orzechami 71

Wielkość dowolna, moje trójkąty miały rozmiar około 10 cm x 10 cm x 8 cm. Na trójkątach kładę łyżeczkę powideł i kilka pokruszonych orzeszków, lekko rozsmarowuję i zwijam rogale od szerokiej części w stronę czubeczka. Następnie zaginam boki i lekko je domykam. Rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wszystkie smaruję białkiem, które mi pozostało. Odstawiam

Słodki sentyment
ROGALIKI ŚNIADANIOWE MLECZNO-MAŚLANE 114

zawijanie ciasta, więc podobnie jak Margarytka posłużę się filmikiem , na którym jest to genialnie pokazane, wytłumaczyć się tego tak łatwo nie da... Z podanych ilości wychodzi 9 dość sporych rogali. Składniki: - 500g mąki pszennej luksusowej,    u mnie 500g orkiszowej typ750 - 25g świeżych drożdży - ok. 180g letniego mleka - 65g stopionego (letniego) masła - 1 duże jajko - 1 pełna łyżeczka

Smaczne Zdrowe
Bułki i rogaliki na słodko 163

Słodkie bułeczki z rodzynkami       Słodkie bułki z budyniem      Odrywane bułki dyniowe       Brioszki pomarańczowo-kardamonowe z dżemem truskawkowym     Rogale maślane

Passions hobbies life
Rogaliki z ciasta francuskiego z makiem 111

masy makowej, z której zrobiliśmy proste rogaliki z ciasta francuskiego z makiem . Są one także szybkie w wykonaniu i już po niespełna godzinie można zajadać się maślanymi i aromatycznymi rogalami z makiem . Jeżeli więc w gorącym przedświątecznym okresie nie macie czasu na szykowanie wigilijnych potraw z makiem, możecie sięgnąć po nasz przepis na rogaliki z makiem z ciasta francuskiego

niecodziennikpary
Najlepsze rogaliki drożdżowe 115

Najlepsze rogaliki drożdżowe Puszyste, maślane, delikatne i długo świeże rogaliki. Idealne! To mój najlepszy przepis na rogale drożdżowe. Polecam.     Składniki: 30g świeżych drożdży 700g mąki 250ml mleka + 1/4 szklanki do rozczynu 125g masła 3 jajka 8 łyżek cukru Dodatkowo: 7-8 łyżek roztopionego masła + powidła, marmolada lub dżem do nadziania rogalików     *** 250ml mleka wlewamy

Blog z Apetytem
Bananowe drożdżowe rogaliki z jabłkami i orzechami włoskimi 103

uzyskania gładkiej polewy. Lukier powinien być gęsty, ponieważ wykładamy go na gorące rogaliki i pod wpływem temperatury powinien rozlać się i stworzyć skorupkę. Kiedy lukier rozpłynie się na rogalach od razu posypujemy posiekanymi orzechami. Smacznego! Rogaliki u innych: Dorcia w kuchni Moje domowe kucharzenie Słodko – słone Moje Małe Czarowanie Buszująca w kuchni Tajemnice smaku Kolorowy talerz Jaśminowa kuchnia

Tajemnice Smaku
Dyniowe rogaliki z miodowym masłem, żurawiną i orzechami włoskimi 91

bardzo smakowały. NADZIENIE Masło podgrzewamy razem z miodem tylko do momentu, aż się rozpuszczą, mieszamy. Orzechy i żurawinę siekamy. Takim miodowym masłem smarujemy ciasto, posypujemy posiekanymi bakaliami i zwijamy rogale. Smacznego! * Purée z dyni – dynię przekrawamy na pół, usuwamy pestki razem z włóknistym miąższem, kroimy na niewielkie kawałki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórą do dołu

Tajemnice Smaku
Bananowe rogaliki drożdżowe z jabłkiem 111

pizzę). Na każdy trójkącik wykładamy jabłkowe nadzienie. Zwijamy rogaliki. Rozkładamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i odstawiamy na około 15-20 minut do napuszenia. Po tym czasie rogale smarujemy roztopionym masłem lub rozmąconym jajem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 20 minut (do zezłocenia). Uwagi: Ja dodatkowo posypałam rogaliki posiekanymi orzeszkami ziemnymi

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania