ravioli - 445 przepisów (strona:11/30)

Włoska zupa pomidorowa z pomidorów z puszki 558

ręcznym blenderem – wszystko razem ponownie łączymy w garnku i podajemy.   Do tej zupy świetnie pasują wszelkiego rodzaju włoskie pierożki, szczególnie te nadziewane mieszanką mozzarelli, parmezanu, ricotty i gorgonzoli – ravioli, cappelletti, tortellini, tortelloni lub nawet nadziewane gnocchi. Zupa podana z takim dodatkiem to już cały, pyszny i syty obiad! Dekoracje na zupie powstały z lekko rozcieńczonego wodą jogurtu greckiego. Łatwo(...)zrobić nim wzorki korzystając z TAKIEJ elastycznej butelki z cienką końcówką. DOMOWE RAVIOLI Z CZTEREMA SERAMI Jeśli chcecie sami zrobić pierożki wykorzystajcie ciasto makaronowe z TEGO PRZEPISU – do nadziania przyda się 230g ricotty, 120g startego parmezanu, 60g gorgonzoli i 60g koziego sera twarogowego, plus 1 małe jajko do łączenia płatów ciasta przed wycięciem z niego pierożków.   . SKŁADNIKI proporcje

Karo in the Kitchen
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 191

Piękna wiosna za oknem, a na talerzu ravioli z bardzo klasycznym nadzieniem z sera ricotta i szpinaku. Macie ochotę? Ja mam ochotę na spędzenie popołudnia w ogrodzie, będę sadzić zioła. Kiepski ze mnie ogrodnik (muszę się przyznać), moje rośliny w doniczkach muszą wykazać się sporą wolą życia, bo na mnie nie zawsze mogą liczyć. Lepiej radzą sobie zioła na grządkach(...)odstępach 2-3 cm od siebie. Przykrywamy drugą połową ciasta, palcami dociskamy przestrzenie pomiędzy nadzieniem, radełkiem lub nożem wycinamy kwadraty z ciasta z farszem znajdującym się w centrum. Ravioli gotujemy partiami w osolonej wodzie, po około 4 minuty, aż będą miękkie, ale nie rozgotowane. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy skropione dobrej jakości oliwą, oprószone świeżo mielonym pieprzem, tartym parmezanem

Smakowity Blog Kulinarny
Czosnkowe ravioli 221

Dzis postanowiłem trochę pokombinować i zrobić ravioli. Jest to pierożek z ciasta makaronowego serwowany głównie we Włoszech. Do przygotowania naszych ravioli będziemy potrzebowali : 1 jajko 20 dag mąki pszennej woda ( aby makaron miał lepszą konsystencję ) Do zrobienia nadzienia będziemy potrzebowali aż trzy produkty :  20 dag serka mascarpone  czosnek (Do smaku ja dodałem pół główki) Ciasto makaronowe wyrabiamy

Full Smaku
Październikowe przepisy 59

znajomych i koleżanek w pracy to najlepsze dyniowe muffiny! Wypieki z dynią są wilgotne i smaczne. Dynia ma bardzo charakterystyczny smak. W wypiekach tłumią go przyprawy i dodatki. Gotując ravioli z nadzieniem z dyni użyłam mnóstwo pysznych dodatków jak parmezan i migdały. Dodatkowo polałam ravioli rozmarynowym masłem. To danie po raz pierwszy przygotowałam na wigilię. Teraz wracam do tego przepisu

codojedzenia
Ravioli z botwinką i fetą 66

Pyszne ravioli z botwinką to nie dość że ładne danie to jeszcze pyszne danie. Pracy przy nich niewiele a potem cieszymy się przepysznym daniem. Miłośnicy botwinki będą zachwyceni a innym polecam do spróbowania. Ravioli z botwinką. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
RAVIOLI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ 99

Kuchnia włoska słynie przede wszystkim z bogactwa dań mącznych. Jednym... Artykuł RAVIOLI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Domowy makaron jajeczny od mistrza makaronu 65

ciasta makaronowego czy maltagliati , co dosłownie oznacza „źle pocięte” kluski. Culurgiones z grasicą i kukurydzą W książce pojawiają się też przepisy na rozmaite włoskie pierożki – ravioli , cappelletti , agnolotti , czy fikuśne culurgiones . Wszystko podane z zaskakującymi, ale przemyślanymi dodatkami. Wpadlibyście na połączenie grasicy i kukurydzy w pierożkach? Ja nie! I dlatego bardzo się cieszę, że ta książka trafiła(...)przypadku grubszych makaronów jak pappardelle, fettucine i tagliatelle ciasto powinno mieć grubość ok. 3 mm. Makarny płatowe jak lazanie czy cannelloni wymagają grubości ok. 2 mm. Do przygotowania ravioli ciasto powinno mieć grubość ok. 0,8 mm. Żeby pociąć ciasto na kluski, rozłóż je na oprószonej mąką desce i użyj noża lub radełka (jeśli nie masz przystawki do makaronu

Na-talerzu.pl
Ravioli czereśniowe - Ravioli di ciliegie 104

Przepis na te przepyszne ciasteczka pochodzi z książki Aleksandry Seghi "Słodkie pieczone kasztany". Wszyscy wielbiciele pierożków ravioli będą zachwyceni, choć nie jest to wersja obiadowa a raczej deserowa. Mój wnusio Tymek zajadał ze smakiem, polecam i Wam. Szybko się je robi i smakują wybornie. Jak napisała autorka książki te małe ravioli są ciekawym odkryciem toskańskim. Przepis pochodzi

Moje Małe Czarowanie
Ravioli z botwinką 112

zarówno buraki jak i szpinak muszą być poniekąd głównymi bohaterami, a dania będą mączne. O ile pomysł na szpinak i czosnek niedźwiedzi zdradzę przy najbliższej okazji, tak na botwinkowe ravioli zapraszam jeszcze dziś! Składniki na ok 25 sztuk (2 porcje) Ciasto: 200g mąki pszennej 2 jajka Większa szczypta soli ½ łyżeczki przyprawy Vegeta Nature do mozzarelli i pomidorów Farsz: 2 łyżki(...)powietrza ze środka, dokładnie sklejamy i wycinamy foremką. Postępujemy tak, aż do wykorzystania farszu.  Z reszty ciasta zrobiłam odrobinę makaronu tagliatelle (co by się nic nie zmarnowało). Gotowe ravioli wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę   i wyławiamy łyżką cedzakową jak tylko wypłyną na wierzch. Polewamy szczodrze masłem tymiankowym. Podajemy na ciepło. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Kuchnia w czekoladzie
Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem 89

kury, a do tego podczas jednego pieczenia uzyskujemy więcej jedzenia – czyli działamy ekonomicznie, bo lepiej wykorzystujemy raz nagrzany piekarnik. Nadzienie z kurczaka świetnie sprawdzi się też jako farsz do ravioli lub (w bardziej tradycyjnej wersji) do pierogów. To jeden z naszych ulubionych patentów kulinarnych na resztki pieczonego kurczaka. Zobacz też inne patenty ekonomicznej kuchni w menu na tydzień – pora(...)kalafiora. Resztki pieczonego kurczaka – do pierogów! Ravioli lub pierogi to doskonały sposób na tworcze wykorzystanie pozostałości z pieczystego w tym na resztki pieczonego kurczaka. Mięso trzeba poddać obróbce, żeby zyskało dodatkowy smak: wrzucić mięso do maszynki, albo drobno posiekać, albo „poszarpać” dwoma widelcami na oddzielne włókienka, przyprawić np. drobno posiekaną przesmażoną szalotką, tymiankiem, rozmarynem, wbić jajko i wymieszać

Niedzielny kucharz
20 rozgrzewających zup na jesienne chłody 152

jako chłodnik i jako gorące danie. Zobacz przepis ZUPA TORTELLINI Z PULPECIKAMI ZOE Przepis z książki G jak Gotowanie bohaterów Ulicy Sezamkowej. Dziecinnie prosty pomidorowy krem z pulpecikami i ravioli. Zobacz przepis Błyskawiczna tajska zupa tom yum Chińska” zupka domowego wyrobu, bez gotowania, gotowa w 15 minut. Smak i aromat Azji bez chemii i polepszaczy smaku Zobacz przepis Marokańska zupa(...)zmiksowanie składników. Zobacz przepis Minestrone al pesto Zupy dzielą się na długo i wolno gotowane oraz na zrobione na szybko. Letnie minestrone zalicza się do tych drugich. Zobacz przepis Ravioli w błyskawicznym kremie ppomidorowym Zupa-krem z pomidorów bez żadnych przypraw, a mimo to niesamowicie aromatyczna i pełna smaków. Robi się sama i gotowa jest w 15 minut. Zobacz przepis

Niedzielny kucharz
ZIELONO MI! 83

tymianek, oregano, pietruszka 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Przygotowujemy sos: Czosnek, świeże zioła, czosnek zblendować. dodać sok z cytryny i przyprawić solą i pieprzem.  Przygotowujemy sałatkę. Ravioli Arc Pol ugotować. Bób ugotować al dente (ok 10-15 minut). Jajka ugotować na twardo i pokroić na mniejsze części. Oliwki pokroić w plastry. Roszponkę wymieszać z bobem, oliwkami, jajkami(...)ravioli Arc Pol oraz ser feta. Polać sosem

Kuchnia w oparach