Czosnkowe ravioli

Czosnkowe ravioli

Czosnkowe ravioli

Dzis postanowiłem trochę pokombinować i zrobić ravioli. Jest to pierożek z ciasta makaronowego serwowany głównie we Włoszech. Do przygotowania naszych ravioli będziemy potrzebowali : 1 jajko 20 dag mąki pszennej woda ( aby makaron miał lepszą konsystencję ) Do zrobienia nadzienia będziemy potrzebowali aż trzy produkty :  20 dag serka mascarpone  czosnek (Do smaku ja dodałem pół główki) Ciasto makaronowe wyrabiamy i cięko wałkujemy kroimy na kwadraciki. Bierzemy dwa kawałki ciasta na jeden kładziemy nad... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Full Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję