ravioli - 445 przepisów (strona:15/30)

Gnocchi zapiekane z mięsem mielonym – pyszny obiad w kilka chwil 54

pomidorowym sosie z mięsem mielonym i szpinakiem, zapieczone razem z mozzarellą to danie, które posmakuje nawet najbardziej wybrednym podniebieniom. Do dania zamiast gnocchi możecie równie dobrze wykorzystać kopytka, ravioli, pyzy czy inne kluski ziemniaczane. Składniki na gnocchi zapiekane z mięsem mielonym (4-5 porcji): 1 kg gnocchi (kupionych w sklepie lub zrobionych własnoręcznie np. wg tego przepisu) 400 g mięsa

e-PrzepisyKulinarne
Klepe Pierogi z Bałkanów 49

Serbii, Czarnogórze i Bośni i Hercegowinie. Pierogi te prawdopodobnie wywodzą się z tradycji tureckiej kuchni, chociaż są bardzo podobne do naszych — ruskich – pierogów 😉. Często też są nazywanymi bałkańskim ravioli. Klepe w różnych regionach mogą mieć oczywiście różny farsz od mięsnych, serowych, ziemniaczanych po szpinakowe, warzywne. Pierogi z Bałkanów najczęściej podaje się z jogurtem czosnkowym lub sosem z kwaśnej śmietany

RafalCook
Pierogi z pysznym nadzieniem 50

bardzo łatwo się wałkuje, ale ja od kiedy władam maszynką do krojenia makaronu, używam jej zawsze do wałkowania. Nieważne czy przyrządzam nietypowe ciasto na pierogi , tradycyjne polskie pierogi , czy ravioli . Zawsze korzystam z maszynki do makaronu. Farsz na pierogi można przyrządzić na mnóstwo sposobów. Uwielbiam pierogi z groszkiem . Przyrządzam pierogi z bobem . W sezonie na jagody gotuję pierogi z jagodami

codojedzenia
Przegląd akcesoriów do robotów kuchennych 49

rynku na uwagę zasługują przystawki do makaronu np w marka Kitchenaid oferuje do swych robotów końcówki pozwalające na przygotowanie makaronów rozmaitych kształtów i grubości np fusilli, spaghetti, a nawet ravioli. W ofercie mają również  bardzo przydatny gadżet czyli stojak do suszenia makaronu. Innym ciekawym akcesorium jest dzieża do pieczenia chleba, w której n ie tylko wyrobicie chleb ale również

Cynamonowe szczęście
Makaron z łososiem i szpinakiem 75

sposoby) Tradycyjna carbonara  Makaron ze szpinakiem i kurczakiem Gnocchi z sosem pomidorowym i serem Pasta alla norma sicilana  Spaghetti z pesto Muszelki (conchiglioni) nadziewane serem Ravioli w kurkami i kurczakiem  Tagliatelle z krewetkami i pomidorami Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami Conchiglioni (muszle) nadziewane ricottą i łososiem Tagliatelle z krewetkami w winie   Makaron z łososiem

Obiad gotowy
Gdzie zjeść we Florencji? 46

się w różnego rodzaju makaronach . Znajdziecie tutaj absolutne klasyki, ale również zdecydowanie bardziej nowoczesne dania. Tym razem postawiliśmy na pierożki w dwóch wersjach: pikantne tortelli z ośmiornicą i klasyczne ravioli z ricottą i paloną szałwią . Pycha! Warto również dodać, że ogródek restauracji znajduje się na Piazza Santo Spirito, skąd macie fantastyczny widok zarówno na kościół jak i toczące się obok

okolicepalnika.pl
Kotleciki z farszu do pierogów ruskich 56

Come fare le cotolette di patate e ricotta. Visto che in cucina mia niente si butta ma tutto si crea ho preparato le cotolette dagli avanzi di ripieno per ravioli. Le cotolette sono facili da preparare, anche se non avete il ripieno pronto. Basta cucinare le patate. Potete personalizzare le vostre cotolette aggiungendo del pecorino grattato, un po di cipollina

Z Kuchni Do Kuchni
Delikatny gulasz z pieczonych bakłażanów.  59

minut do przegryzienia się smaków. I gulasz gotowy. Wytrzyma spokojnie nawet tydzień w lodówce, z dnia na dzień zmieniając swój smak na wyraźniejszy i głębszy. Polecam do wszelkiego rodzaju ravioli, pierogów, klusek, kopytek, etc. Od razu zobaczycie jak ten prosty i aromatyczny sos ma wiele zastosowań w kuchni. Jeśli pokusicie się na większe kawałki bakłażana i mniejszą ilość sosu

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi na słodko z serem w pomarańczowym karmelu! 59

tych pierogów robię z sera białego tłustego i jaj, jest dość luźny i musi się chwilę dłużej gotować taki pieróg, zatem ciasto musi być bardziej ciastem przypominającym ciasto na ravioli niż na pierogi. Określiłabym je gdzieś w połowie drogi ;-). FARSZ DO PIEROGÓW Z SEREM NA SŁODKO - 400 g białego sera lub ricotty - 3 żółtka - 2 białka - można też dodać łyżkę

SMYKWKUCHNI
Proste ciasto na pierogi 179

kilkoma kroplami oleju. Dodawać można jeszcze jajko, ale sprawia to, że ciasto staje się wtedy twardsze. Taki pomysł przyszedł z Włoch, gdzie jajko dodaje się do ciasta na ravioli – lokalnych pierogów – czy makaronów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Proste ciasto na pierogi 5 z 1 głos Autor: przepisy użytkowników Danie: Pierogi Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie

ProstePesto.pl
Pastaman – Mateo Zielonka – Sztuka robienia makaronu krok po kroku 60

zielone ze szpinakiem lub czarne z sepią. Nauczymy się robić makarony klasyczne, wielojajeczne, ich wegańskie odpowiedniki na bazie semoliny. Od płatów do lasagne przez papardelle i tagiatelle aż po ravioli, tortellini i inne makaronowe pierożki. W książce Mateo zamieścił również pomysły na pyszne sosy i kolacje, w trakcie których zachwycimy domowników lub gości delikatnym domowym makaronem. Przepisy w książce można

Tajemnice Smaku
Maltagliati alla mascarpone 80

wyjaśnienia czym jest makaron — maltagliati — dosłownie znaczy — źle skrojony – 😊. W rzeczywistości to kwadraty, romby, trójkąty lub inne kształty, które powstały przy robieniu innych makaronów jak tagliatelle lub ravioli. Po prostu są to — odpady – 😉, które były źle skrojone. Ten rodzaj makaronu jest popularny w całych Włoszech, ale szczególnie w Lombardii, Veneto, Emilii-Romania, Apulii, Abruzji i Marche. Maltagliati był

RafalCook
Manty – tatarskie pierogi z wołowiną 78

mant jest w zasadzie dowolny, choć zazwyczaj są to dość pokaźne sakiewki (żeby je zrobić trzeba połączyć po dwa końce pierogów na zdjęciu poniżej). Ja zrobiłem małe pierożki, wielkości ravioli – w sam raz na jed en kęs. Many można ugotować na parze – to klasyczny sposób, albo po prostu ugotować. Ja proponuję trzecią metodę – manty podsmażane, które potem

Niedzielny kucharz
Spody do pizzy - podstawa kuchni włoskiej 77

beszamelu i sera, układane do wyczerpania składników. Tortellini - włoski odpowiednik naszych polskich uszek. Lepione w wersjach z nadzieniem mięsnym, grzybowym bądź serowym, podawane z sosem pomidorowym. Ravioli - niewielkie pierożki nadziewane serem ricotta, szpinakiem, mięsem lub warzywami.  Risotto - danie, którego głównym składnikiem jest ryż. Ryż gotuje się z dodatkiem bulionu do uzyskania kremowej konsystencji. Focaccia - rodzaj włoskiego

Moja smaczna kuchnia