ravioli - 445 przepisów (strona:12/30)

Menu na tydzień: Telewizyjny kurs planowania posiłków 122

Zupa jest łatwa do przygotowania jak barszcz, bardzo smaczna i naprawdę można się nią nieźle najeść. Pływają w niej bowiem pierożki tortelini i małe pulpeciki. Zobacz przepis Lasagna z ravioli Prosty patent na lasangę nieco inne niż standardowa. Zamiast płatów makaronu mamy dwie warstwy pierożków ravioli przedzielone pesto, sosem pomidorowym i mozzarellą oraz parmezanem. Danie można przygotować bardzo szybko

Niedzielny kucharz
LETNIA ZUPA Z MAKARONEM 113

oknem prawdziwe lato. Gotować się nie chce, ale jeść trzeba. Przygotowałam więc szybką i sycącą zupę letnia. 1 udko z kurczaka 200 g ravioli Arc Pol z mięsem 3 łodygi selera naciowego 1 marchewka kilka liści pora 1 cebula 1 puszka kukurydzy papryczka chilli sól pierz śmietana (opcjonalnie) W 3 l wody gotować 40 minut pokrojoną pierś z kurczaka, pokrojoną(...)marchewkę, pora, cebulę oraz papryczkę chilli. Po tym czasie dodać ravioli Arc Pol oraz kukurydzę odsączoną z zalewy oraz selera naciowego. Przyprawić solą i pieprzem Gotować ok 10 minut po przykryciem. Opcjonalnie można doprawić zupę śmietaną

Kuchnia w oparach
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI I MAKARONEM 106

Zrobiłam ostatnio wietrzenie lodówki i szafek. Miałam Puszkę kukurydzy, groszku, marchewki oraz łososia któremu kończył się termin ważności. Ugotowałam więc ravioli. Połączyłam z warzywami powstał szybki obiad. 200 g kolorowego tortellni Arc Pol 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 4 suszone pomidory 2 płaty wędzonego łososia 1 puszka marchewki 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła(...)cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz warzywa z puszki. Podsmażyć przez ok 5-8 minut.  Przyprawić solą i pieprzem oraz oregano. Łososia pokroić. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć ravioli z warzywami, łososiem. Posypać serem żółtym. Podawać gorące

Kuchnia w oparach
Restaurant Week 133

najważniejsze – smaku. Najbardziej smakował mi pieróg biłgorajski (który smakował dla mnie jak babka ziemniaczana), podany do mięsnej przystawki oraz mus chałwowy, podawany na deser. Lekkie ravioli z selera mogłabym jadać codziennie. Wędzona polędwiczka wieprzowa, aioli z kiszonego ogórka, marynowane rydze, palona szalotka, plastyczne żółtko Ravioli z kompresowanego w kokosie selera ze szparagami, szparagi białe i zielone, kawa z selera

Kucharzyca
LConcept 13 Kraków 106

rodzajem zastawy. Niemniej jednak staram się zrozumieć koncepcję LConcept 13 Restaurant and Bar LConcept 13 Restaurant and Bar Przy pierwszym podejściu moje serce absolutnie skradły dwie pozycje, a mianowicie ravioli z pieczoną dynią i orzechami laskowymi oraz tortellini z kaczką w bulionie. Zakochuję się niezwykle rzadko, ale te dania są warte tego słowa. Delikatne ciasto, idealnie doprawione farsze, maślany(...)Fantastyczne! Dzięki szerokiemu wyborowi win na kieliszki do delikatnych pierożków dyniowych idealnie spasowało nam Soave Classico Otto 2017, a do ciut cięższych tortellini z kaczką Lange Nebbiolo 2014 Sottimano. Ravioli z pieczoną dynią i tortellini z kaczką w bulionie Przy drugim podejściu zabraliśmy przyjaciół, poszaleliśmy nieco bardziej i w ten oto sposób miałam okazję spróbować znakomicie przyrządzonego dorsza z sosem

Kate's Kitchen
PRZEPISY NA OBIAD NA WIOSNĘ - 20 PROSTYCH DAŃ! 502

kliknij w zdjęcie i przejdź do przepisu! OMLET ZE SZPARAGAMI I PSTRĄGIEM ZUPA RYBNA Z KREWETKAMI I ŁOSOSIEM PIZZA ZE SZPARAGAMI I MOZZARELLĄ! DOMOWE JEDZENIE! RAVIOLI ZE SZPINAKIEM! KURCZAK W SOSIE CURRY Z ANANASEM! MNIAMMM! POMYSŁ NA BRUKSELKĘ I KURCZAKA W ZIOŁACH! DIETETYCZNA SAŁATKA DO PRACY Z TUŃCZYKIEM JAK OBIERAĆ SZPARAGI? ZUPA ZE SZPARAGAMI! PRZEPYSZNA ;-))) SZASZŁYKI Z KURCZAKA I ANANASA(...)BOTWINKĄ! BUDYŃ JAGLANY Z KARMELIZOWANYMI BANANAMI! STEKI Z CIELĘCINY Z PYSZNYM SOSEM! CHŁODNIK Z BURACZKAMI! PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! RAVIOLI Z NADZIENIEM Z GROSZKU I JARMUŻU O SMAKU MIĘTOWO -KOLĘDROWYM MAKARON SOBA Z WOŁOWINĄ I BROKUŁEM SAŁATKA Z BOBEM I KOMOSĄ RYŻOWĄ! TACOS Z TORTILLI! NA OBIAD LUB IMPREZĘ

SMYKWKUCHNI
Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem 266

kury, a do tego podczas jednego pieczenia uzyskujemy więcej jedzenia – czyli działamy ekonomicznie, bo lepiej wykorzystujemy raz nagrzany piekarnik. Nadzienie z kurczaka świetnie sprawdzi się też jako farsz do ravioli lub (w bardziej tradycyjnej wersji) do pierogów. To jeden z naszych ulubionych patentów kulinarnych na resztki pieczonego kurczaka. Zobacz też inne patenty ekonomicznej kuchni w menu na tydzień – pora(...)kalafiora. Resztki pieczonego kurczaka – do pierogów! Ravioli lub pierogi to doskonały sposób na tworcze wykorzystanie pozostałości z pieczystego w tym na resztki pieczonego kurczaka. Mięso trzeba poddać obróbce, żeby zyskało dodatkowy smak: wrzucić mięso do maszynki, albo drobno posiekać, albo „poszarpać” dwoma widelcami na oddzielne włókienka, przyprawić np. drobno posiekaną przesmażoną szalotką, tymiankiem, rozmarynem, wbić jajko i wymieszać

Niedzielny kucharz
Ravioli 149

połowę pierożków), tworząc tzw „gniazdko”, do którego następnie delikatnie wkładamy żółtko. Brzeg smarujemy białkiem. Pierożek z nadzieniem przykrywamy delikatnie, lekko rozciągniętym koniuszkami palców, ciastem bez nadzienia. Zlepiamy. Ravioli gotujemy w osolonym wrzątku przez około 2 minuty. Masło roztapiamy na patelni. Pod koniec dodajemy liście szałwii. Polewamy masełkiem ravioli

Smaki Na Talerzu
Moje włoskie przyjemności 238

moim blogu mam ich kilka, ale poniżej przedstawiam Wam moje ulubione lasagne z dorszem, szpinakiem i groszkiem i lasagne bolognese z pieczarkami . Warto też wspomnieć o ich ich słynnych ravioli. Przedstawiam moje ulubione ravioli z pieczoną dynią i trzema serami w sosie maślanym z chrupiącą szałwią . Przypominam też moje ukochane mule. Mam ich wiele na moim blogu i trudno było

karmelowy
Sałatka z ravioli 305

kolorowego ravioli z mięsem garść oliwek kawałek papryki czerwonej pół cebuli majonez (domowej roboty) sól pieprz kilka gałązek świeżej bazylii Ravioli gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oliwki, paprykę, bazylię i cebulę kroimy drobno i doprawiamy sałatkę majonezem oraz solą i pieprzem do smaku

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z rawioli i tuńczyka 168

pól op ravioli z serem ok 120  g (suche) papryka konserwowa 1 puszka tuńczyka kilka listków bazylii 3-4 papryczki peperoni czereśniowe ze słoika 50 g żółtego sera ok 10 oliwek 3-4 łyżki majonezu sól pieprz Ravioli gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Kroimy oliwki, paprykę i oliwki. Siekamy drobno bazylię, ser ścieramy na tarce. Dodajemy osączonego

Gotowanie jest łatwe
Ravioli z tuńczykiem z lekkim sosem ziołowym 205

Uwielbiam kuchnię włoską pod wieloma względami. Pyszne danie możemy wyczarować w krótkim czasie z kilku składników. Zrobiłam ravioli z tuńczykiem z lekkim sosem ziołowym, które wyszło genialne w smaku. Trochę się bałam połączenia niektórych składników. Myślę ze to był dobry pomysł,ravioli wyszły fajne w smaku. składniki ciasto 300g mąki 3 jajka Farsz puszka tuńczyka w sosie własnym

Kulinarne pyszności Molki
Sałatka z ravioli i wędzonym kurczakiem 277

ravioli Arc-Pol Czaniec 1 wędzone udko 50 g sera z niebieską pleśnią pół pieczonej papryki pół ogórka pół cebuli 1 mała sałata rzymska oliwa 1 łyżka musztardy sól pieprz 1 plaster sera żółtego na dekoracyjne gwiazdeczki Ravioli gotujemy ok 15 min, odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą. Wszystkie składniki kroimy w kostkę , ogórka w plasterki. Z plastra sera wycinamy gwiazdeczki

Gotowanie jest łatwe
Ravioli z kapustą i grzybami 166

Ravioli przygotowałam na wigilię do barszczu czerwonego, dzięki specjalnej formie bardzo szybko możne je przyrządzić. Można je podać odsmażane lub z barszczem zamiast uszek. Składniki: Ciasto: 1 kilogram mąki pszennej 2 jajka 2 szklanki ciepłej wody 1/3 szklanki oleju Szczypta soli Farsz: 1 kilogram kiszonej kapusty  Garść suszonych grzybów 1 cebula Sól, pieprz Olej do smażenia Dodatkowo: Mąką(...)stolnicę, do wody dodajemy jako oraz olej, mieszamy i wlewamy do mąki. Zagniatamy gładkie ciasto, dzielmy na mniejsze kawałki. Podsypując mąką ciasto cienko wałkujemy na duży kwadrat, formę do ravioli posypujemy mąką, układamy rozwałkowane ciasto. Małą łyżeczką nakładamy porcje farszu w zagłębienia, przykrywamy rozwałkowanym ciastem, posypujemy mąką i mocno wałkujemy. Formę odwracamy, lekko uderzając o stolnicę wyjmuje pierożki z formy

Bajeczna Kuchnia
RAVIOLI Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 165

20Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie połączenie idealnie się komponuje i sprawia, że każdy oblizuje się ze smakiem, a nawet prosi o dokładkę! Dodatek parmezanu sprawia, że jest to danie godne najlepszej restauracji! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna(...)kwadratowe płaty, na jednym układamy nadzienie w odstępach ok. 5 cm ( po łyżeczce ). Ciasto wokół farszu smarujemy wodą, przykrywamy drugim płatem, dociskamy wokół nadzienia i radełkiem wykrawamy kształt ravioli. Gotujemy w osolonym wrzątku, podajemy gorące posypane parmezanem, Smacznego

Ostra na Słodko