ravioli - 445 przepisów (strona:10/30)

Bezglutenowe ravioli z ricottą 163

Bezglutenowe ravioli z ricottą w sosie pomidorowym to danie bardzo popularne na Sardynii. Danie którego niestety nigdzie nie udało nam się znaleźć w wersji bezglutenowej. Postanowiliśmy przygotować w naszej polskiej kuchni z dodatkiem sosu ze świeżych pomidorów. Efekt przerósł nasze najśmielsze oczekiwania. Pierożki wprost rozpływają się w ustach. Ciasto jest zwarte, ale delikatne. No i to kremowe, śmietankowe wnętrze(...)wykrój 2 prostokąty. Na cieście nakładaj po łyżce serka w równych odstępach.  Przykryj drugim płatem ciasto i dobrze przyciśnij po bokach i pomiędzy serem. Delikatnie ponacinaj.  Gotowe ravioli odkładaj na podsypaną mąką deskę. W dużym garnku zagotuj wodę i lekko posól. Wrzucaj ravioli partiami i gotuj ok. 5 minut od czasu wypłynięcia. Delikatnie wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj

Kuchnia bezglutenowa
Ravioli z grzybami 130

Ravioli..oj, jak dawno nie robiłam...w sumie miałam robić pierogi, ale skoro  mam przyrząd do ravioli, to były ravioli..Nadzienie może być dowolne...u mnie tradycyjnie grzybki...takie lubimy najbardziej. 30 dkg mąki  2 jajka 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli kilka łyżek wody dowolne nadzienie [ u mnie podsmażone grzybki z cebulką] Mąkę , sól wysypać na blat

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z pierożkami ravioli 202

dodatkiem majonezu :)  Niedługo na dobre zacznie się sezon na wiosenne, zielone z dużą ilością warzyw, więc takie pójdą w odstawkę. Korzystajmy zatem teraz :) Składniki: 140g pierożków ravioli np. z serem 1/2 małej puszki kukurydzy 1/2 małej puszki groszku konserwowego 250g szynki konserwowej 5 jajek na twardo 10 dużych marynowanych pieczarek 1 mały kubek jogurtu naturalnego gęstego 4 łyżki majonezu(...)łyżki ketchupu pikantnego sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pierożki ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu (ok 15 minut). Przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Studzimy. Jajka, szynkę konserwową oraz pieczarki kroimy w kostkę. Do tych składników dodajemy pozostałe: przelany wodą i przecedzony groszek konserwowy oraz kukurydzę a także zimne pierożki ravioli. Jogurt naturalny łączymy z ketchupem oraz majonezem, a następnie

Kuchnia w czekoladzie
Ravioli z mąki orkiszowej z bobem i z zielonym pesto 158

nakładamy łyżeczką farsz w małych dosyć ostępach i następnie przykrywamy drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Kroimy kwadratowe pierożki (ja do tego użyłam noża z ząbkami, ponieważ nie miałam radełka). Wszystkie ravioli dokładnie dociskamy na brzegach, aby ciasto się połączyło. Tak czynimy z resztą ciasta. Ravioli wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy jeszcze przez 3-5 min od wypłynięcia.  Zielone(...)dodajemy pestki słonecznika, ser  grana padano  i dalej rozdrabniamy. Jeżeli składniki się odpowiednio nie połączyły dodajemy ok. 1 łyżkę oliwy. Pesto doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Ravioli podajemy z pesto i posypujemy serem  grana padano

Łycha smaków
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Ravioli z ciecierzycą 225

Ravioli to włoski specjał, ale w zasadzie niczym nie różni się od naszych, swojskich pierogów. Jednakże przepis, który dzisiaj dla Was przygotowaliśmy jest już diametralnie różny od klasycznego, opiera się bowiem na mące z pełnego ziarna, a farsz na ciecierzycy. Uwielbiam ciecierzycę odkąd odkryłam hummus, a w tych pierogach sprawdza się znakomicie. Ravioli z ciecierzycą (ok. 20 sztuk zależy(...)każdej strony, a następnie przykrywamy pozostałą częścią ciasta. Przyciskamy wokół nadzienia tak, aby połączyć ciasto, po czym wykrawamy radełkiem kwadraty z farszem w środku. W ten sposób powstały pierogi ravioli, które wrzucamy na osoloną wodę i gotujemy ok. 10 minut od wypłynięcia. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
O Pasta Mia!!! 214

tradycyjnego fusilli po pierwszy raz widziane przeze mnie gigli i właśnie na ten rodzaj się skusiłam był przepyszny. Rysiek wybrał tagliatelle. Dostępne są również makarony tylu ravioli szpinakowe z ricottą, mięsne, z kapustą i grzybami i na słodko z kaszą jaglaną i białym serem. Do makaronu można wybrać sos - w czasie naszej obecności było ich ok 6 ale na stronie(...)dosłodziła ale to kwestia gustu. Rysiek wybrał tradycyjny bolognese. Makarony podawane są w bardzo wygodnych styropianowych kubkach które świetnie trzymają ciepło. Każda porcja została suto pokryta parmezanem i sałatą ravioli która wspaniale podkreśliła smak wybranych przez nas sosów. Dodatkową atrakcją lokalu jest możliwość zakupu świeżych makaronów - zapakowane są próżniowo przez co nawet przez 2 tygodnie utrzymują świeżość. Skusiliśmy się

sierotka maRysia w kuchni
Zielone Raviolini Kukuruku 151

garnka. Dokładamy czosnek, ziemniaka, mozzarellę, pesto. Solimy i całość blenderujemy na jednolitą masę. Kto posiada robota kuchennego, niechaj pozwoli mu wykonać tą pracę. Wypoczęte ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy nasze ravioli. Możemy użyć szklanki, nożyka do pizzy lub czego tylko używamy do lepienia pierogów. Ja wykrawałam kwadraty nożykiem do pizzy. Nakładamy na środek mniej więcej łyżeczkę farszu i zlepiamy. Gotowe ravioli(...)gotujemy w osolonej wodzie, do momentu aż wypłyną na powierzchnię. Gdy już pływają dajemy im 2-3 minuty w zależności od wielkości pierożków i odcedzamy. W czasie gotowania ravioli mamy chwilę by przyrządzić polewajkę. Do rondelka nalewamy oliwy, dodajemy pesto w zależności od upodobań oraz wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Doprowadzamy do wrzenia i polewamy pierożki

Karczma Honorietty
Ravioli z serkiem i czereśniami 162

Uwielbiam tak kombinować, łączyć smaki i za każdym razem tworzyć coś nowego! Satysfakcja wtedy jest niesamowita. Polecam wypróbować moje nowe, inne ravioli. Składniki (na dwie porcje): 1 szklanka mąki (ja użyłam orkiszowej razowej, ale może być pszenna) 2 jaja szczypta soli 1 opakowanie kremowego serka o smaku wiśni i żurawiny (użyłam Almette) 250 gram czereśni, umytych i wydrylowanych 50 gram(...)wokół farszu i nakładamy drugą połowę ciasta. Wokół farszu dość mocno uciskamy ciasto aby dobrze się skleiło i odkrawamy radełkiem bądź nożem. Tak samo postępujemy z resztą ciasta. Gotowe ravioli gotujemy w wodzie 4-5 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cynamon, cukier trzcinowy oraz płatki migdałów. Ugotowane ravioli podajemy z masłem i dodatkami. Gotowe

Mango Papaja
Ziemniaczane ravioli 133

wolę przygotować ryż lub makaron. Kiedy jeszcze mieszkałam z rodzicami, ziemniaki były praktycznie codziennie na obiad, do schabowego, mielonego czy kurczaka. Ja postanowiłam przygotować je inaczej. Przygotowałam ziemniaczane ravioli. Oto przepis... Dla 2 bardzo głodnych osób Potrzebujemy: Na farsz 150g mielonej wołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka pomidorów (pokrojonych lub całych) 1 gałązka(...)selera naciowego olej do smażenia 1 łyżka mąki (ziemniaczanej) 2-3 łyżki świeżej bazylii (to ważne koniecznie świeża) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej chili S&P Na ravioli 500g ziemniaków 3 żółtka jaj 3 łyżki oliwy z oliwek ok.180g mąki Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w posolonej wodzie. Rozgrzewamy patelnię z olejem, kroimy drobno cebulę i podsmażamy. Dodajemy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Ravioli z wypływającym żółtkiem 177

drugą połową ciasta, palcami docisnąć przestrzenie pomiędzy nadzieniem, radełkiem lub nożem wyciąć kwadraty z ciasta, z farszem znajdującym się w centrum. Wzorki zrobić widelcem.Zagotować osoloną wodę, włożyć porcję ravioli i gotować przez około 4 minuty, aż będą miękkie, ale nie rozgotowane.  tylko 2 ravioli zrobiłam z jajkiem, reszta była mniejsza i tylko z farszem szpinakowym. W międzyczasie roztopić(...)kilka łyżek masła na patelni. Okrasić pierożki ravioli, posypać tartym parmezanem i pietruszką. Przeciąć pierożka i ......... jest :D Wyszło!!! Niesamowity smak i efekt :D  Następnym razem rozwałkuję jeszcze cieniej ciasto

MarciochaKucharzy
Ravioli - włoskie inspiracje :) 136

Włoskie inspiracje, czyli ravioli w innej odsłonie. Nasza wersja pierożków odbiega trochę od klasycznych głównie farszem dość nietypowym, ale za to bardzo ciekawym w smaku. Postanowiliśmy trochę zakombinować i nasz farsz to kasza jęczmienna, kasza jaglana i soczewica z dodatkiem warzyw, ziół i ostrych przypraw. Zobaczcie co nam wyszło, inspiracją były kolory Włoch. Ravioli z kaszą i sosem pomidorowym(...)uwaga przy dodawaniu jogurtu z mąką. Jak już wszystko uda się super :) czekamy, aż się sos zagotuje. Wtedy próbujemy czy nie należy dodać pieprzu lub soli i gotowe :) Ugotowane ravioli polewamy sosem pomidorowym i posypujemy żółtym serem.  Trochę pracy ta propozycja wymaga i zajmie Wam jakieś półtorej godziny, ale warto bo efekt smakowy jest super :) Smacznego

vegetanie
Sałatka z ravioli (lub tortellini) z suszonymi pomidorami 231

jeść na ciepło i ponoć równie smaczna jest na zimno. Sprawdzę to jutro... A dziś zaserwowałam sobie na późny obiad GRILLOWANĄ PIERŚ Z KURCZAKA Z PYSZNĄ SAŁATKĄ Z RAVIOLI. Dzięki Iwona jest naprawdę super. SAŁATKA Z RAVIOLI SKŁADNIKI: 1 paczka pierożków ravioli (ja użyłam tortellini z serem pleśniowym i pieczarkami) 3 papryki: czerwona, żółta, zielona 1 młoda cukinia 1 czerwona

Kuchnia Beaty
Ravioli z kremowym nadzieniem 277

Dzisiaj mam dla Was swoje pierwsze ravioli. Wrażenia? Pyszne, z kremowym, pomidorowym wnętrzem i aromatycznym sosem. Mocno wyczuwa się także świeżą bazylię i oregano. Ale najlepsze jest w tym świeży makaron oraz serek Apetina z pomidorami i bazylią, który jest kropką nad i tego dania. Składniki /8-9 szt./: 150 g mąki pszennej 1 jajko  1 żółtko szczypta soli kilka(...)jedną część posmarować białkiem. Ułożyć na niej co 2-3 cm porcje farszu i przykryć suchą połową ciasta. Docisnąć przestrzenie wkoło farszu i za pomocą radełka lub noża wyciąć ravioli.  Gotowe pierożki gotować w osolonej wodzie przez ok. 4 minuty.  Na patelni rozgrzać przecier pomidorowy, doprawić go do smaku solą i pieprzem oraz cukrem. Następnie dodać świeże zioła

Pasja Smaku
Sałatka imprezowa z tortellini 217

niż pół godziny. Jest to świetna propozycja na spotkanie z przyjaciółmi czy oficjalne rodzinne spotkanie. Sałatkę można przygotować dzień wcześniej, nie straci na smaku. Do przygotowania sałatki użyłam makaronu ravioli, gdyż nie miałam jeszcze okazji go próbować. Są to takie małe kwadraciki z farszem w środku. W zasadzie oprócz kształtu nie różnią się niczym od tortellini, które wydaje się być(...)Polsce bardziej popularne, więc oba te makarony można stosować zamiennie. [embed]https://youtu.be/GVyvdkcyjy0[/embed] Składniki na dużą miskę sałatki imprezowej z tortellini: 250 g makaronu tortellini lub ravioli z serem lub szpinakiem spora czerwona papryka puszka groszku puszka kukurydzy pół główki sałaty lodowej 5-6 ogórków kiszonych 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki ziaren dyni 3 łyżki majonezu 3 łyżki

e-PrzepisyKulinarne
Ravioli z soczewicą i białym serem 282

Moje pierwsze ravioli zrobione razem z synem. Farsz jest trochę nietypowy bo z soczewicą i białym serem. Pachną jak pierogi z mięsem a smakują jak ruskie Składniki ciasto 300 g mąki 3 jajka 1 łyżka oleju ciepła woda farsz 250 g białego sera półtłustego lub tłustego 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle 1 mała cebula 1 ząbek czosnku szczypiorek(...)solą i gałką muszkatołową. 3. Ciasto wałkujemy na cienkie płaty, smarujemy rozmąconym jajkiem. Nakładamy po łyżeczce farszu w odstępach 5 cm. Składamy na pół, dociskamy i wycinamy radełkiem kształt ravioli. 4. Gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy polane roztopionym masłem i posypane rzeżuchą. Smacznego życzy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty