rabarbarowe - 943 przepisów (strona:31/63)

Migdałowe ciasto z rabarbarem i białą czekoladą 171

ochotę do niego wrócić... Słodko-kwaśne ciasto, soczyste i wilgotne - czy może być coś lepszego na pociechę po słonecznej sobocie, gdy w niedzielę niebo zasnuwają ciężkie, ołowiane chmury..? Ciasto rabarbarowe z białą czekoladą i migdałami Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) 225 g miękkiego masła 125 g cukru 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 2 jajka 190 g mąki pszennej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rabarbarowo-truskawkowe słoiczki z kremem Rafaello 203

rozgrzanego oleju dodać rabarbar, zasypać całość cukrem trzcinowym. Smażyć na małym ogniu przez około 5-7 minut, co jakiś czas mieszając, aż rabarbar zmięknie i powstanie coś a'la rabarbarowy dżem. Po wystudzeniu przełożyć go na krem Rafaello w słoiczkach. Na rabarbar wysypać truskawki pokrojone w kostkę. Wierzch deserków uzupełnić łyżką jogurtu naturalnego, a na górze umieścić połówki truskawek Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta z rabarbarem i truskawkami 174

nadmiar soku. Ma powstać gęsta masa. Ciastem wykładamy tortownicę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15 minut. Wyciągamy z piekrika , posypujemy bułka tarta, wylewamy mase rabarbarową i ukladamy truskawki na wierzch. Dopiekamy kolejne 15-20 minut w tem. 160 stopni

Anioły w kuchni
Kompot z Rabarbaru 141

Orzeźwiający słodko- kwaśny rabarbarowy kompot.Poznaj sekret doskonałego kompotu z rabarbaru;) Składniki; rabarbar  cukier  woda przegotowana - wystudzona Wykonanie; Rabarbar umyć, pokroić w kawałki  napełnić 0,4 l słoiki. Do 3/4 wysokości  do każdego słoika dolać wodę, dodać 3 łyżki  cukru.  Pasteryzować 15 min od zagotowania wody

Anioły w kuchni
Dżem truskawkowo-rabarbarowy z whisky 119

Przepyszny dżem truskawkowo-rabarbarowy z nutą whisky. Dzięki dodatkowi soku i skórki z cytryny jest lekko kwaskowy i absolutnie przepyszny.   Składniki: 850g truskawek 850g rabarbaru 850 cukru 750ml whisky 2 cytryny (skórka i sok) Sposób przygotowania: Owoce myjemy, rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w garnku. Dosypujemy cukier i dolewamy whisky. Gotujemy aż dżem się odparuje

Pyry na Gaz
DESER TRUSKAWKOWO-RABARBAROWY 163

Dzisiaj proponuję Wam orzeźwiający letni deser- chłodnik truskawkowo-rabarbarowy. Słodycz truskawek idealnie dopełnia kwaśny smak rabarbaru. Gorąco polecam na lato! Przygotowanie: 25 min Gotowanie: 20 min Chłodzenie 1 godz. Dla 6 osób: 500 g rabarbaru 300 g truskawek 120 g cukru   1 szklanka białego wytrawnego wina 1 laska wanilii Pieprz Rabarbar obierz, umyj i pokrój na małe kawałki. Laskę

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Słodko – kwaśne ciasto truskawkowo – rabarbarowe. Przepis BLW dla małego smakosza. 187

ciasto dla niemowlaka.   Jak upiec smaczne ciasto bez cukru dla niemowlaka i czy w słodkościach można ukryć witaminy? Złocista tarta z masą budyniową i frużeliną owocową.   Truskawkowo -rabarbarowe ciasto. Składniki na ciasto 250 gramów mąki tortowej typ 450 50 gramów zmielonych migdałów 185 gramów zimnego masła minimum 82 % tłuszczu 50 gramów cukru kokosowego 2 żółtka 2 łyżki zimnej

Krupeczki
Kokosowe drożdżówki z rabarbarem, „serem” i kruszonką, a więc Bon Appetit 134

mleka sojowego 50 g świeżych drożdży 150 g wiórków kokosowych 150 g cukru (użyłam kokosowego, ale może być dowolny) 120 g oleju koksowego masa „serowo” -rabarbarowa: 2 kostki tofu w sumie około 400 g 400-450 g rabarbaru 50 g mleka kokosowego z puszki (2 czubate łyżki) 150 g cukru (też użyłam kokosowego) kruszonka: 30 g zimnego oleju

greenscarf
Ciasto z rabarbarem i kardamonem 149

Pora na ciasto z rabarbarem i kardamonem! W tygodniu przyjaciółka obdarowała mnie świeżutkim rabarbarem. Nie mogłam się doczekać upiec rabarbarowe ciasto , pierwsze w tym roku…Faktycznie, nie! Piekłam już kruche z rabarbarem . Byliśmy tak stęsknięni za smakiem rabarbaru, że to ciasto zostało zjedzone w rekordowym tempie. Lubicie kardamon? Przepadam za kardamonem! Jest to świetna przyprawa do ciasta z owocami

codojedzenia
Syrop truskawkowo-rabarbarowy z cytrynką 173

Gorący wlewamy do wysterylizowanych/wyparzonych butelek.. Jeżeli chcemy syrop przechowywać butelki z syropem należy pasteryzować 15-20 minut. Owoce pozostałe po robieniu syropu możemy dodać do gotowania dżemu truskawkowo-rabarbarowego z wcześniejszego mojego przepisu

Pyry na Gaz
FACEBOOKOWE CIASTO FANTAZJA SMAKU Z RABARBAREM 142

zabierze ciasto.Zagnieść ciasto. Rozwałkować.Wyłożyć na blaszkę . kruszonka kokosowa-Masło z cukrem rozpuścić(nie zagotować)dodać wiórki i wymieszać.Gorące nałożyć na ciasto.Odcedzoną i przetartą masę rabarbarową wrzucić do rondelka i wsypać ok.3 łyżek cukru (można dać więcej lub mniej zależne od gustu).Podlać odrobiną wody,zagotować chwilę mieszając ,aby cukier się rozpuścił i dodać galaretkę z torebki.Wymiesza

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Nalewka z rabarbaru – rabarbarówka 200

wieczory czy pogaduchy. Smakuje naprawdę oryginalnie. Nie jest ona tak popularna jak nalewka z malin czy porzeczek, ale chyba czas to zmienić. Czyli kolejny wpis z cyklu „Sezon rabarbarowy w pełni” Owoce możecie zalać jedynie spirytusem ale poeksperymentujcie z dodatkami, jak laska wanilii czy kora cynamonu. Początkowo nie byłam przekonana do niej, ale sami musicie zrobić i spróbujcie

Mieszam w Garnku
Ciasto z Rabarbarem pod Bezą 243

Witam serdecznie Propozycja na pyszne ciasto z rabarbarem pod bezą. Ciasto jest bardzo smaczne, lekko winne dzięki rabarbarowi i proste w przygotowaniu. Mamy sezon na rabarbar więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania ciasta będziemy potrzebować: Użyłam foremki o wymiarach 24 cm x 24 cm 400 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 200 g masła lub margaryny – dobrze schłodzone

Uwaga Babcia Gotuje
Placek drożdżowy z rabarbarem 162

chrupiącą kruszonką. Sezon na rabarbar nie trwa długo, zaczyna  się tuż przed sezonem "truskawkowym", kiedy na krzaczkach truskawek pojawiają się białe kwiatki i trwa do końca czerwca. Więcej rabarbarowych inspiracji znajdziecie  tutaj .   Składniki: 450 g mąki pszennej 90 g cukru 8 g drożdży instant  1 szklanka mleka 100 g masła, roztopionego 3 żółtka + 1 białko

Smakowity Blog Kulinarny
Budyń rabarbarowy 171

wyrabiania ciast i kruszenia lodu, dodajemy jogurt oraz syrop klonowy. Uruchamiamy sprzęt ustawiając prędkość na 10, temperaturę na 60⁰C i czas 2 minuty. Gotowym musem pokrywamy nasz budyń rabarbarowy. Schładzamy deser w lodówce lub podajemy od razu.  Sposób przygotowania tradycyjny: Rabarbar kroimy na małe kawałki, przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy syrop klonowy lub cukier

Kuchnia w czekoladzie