puch - 3415 przepisów (strona:80/228)

Mazurek orzechowy z kremem z kaszy manny 370

wsypywać cukier. Ciągle mieszając. Dodać ocet i brązowy cukier. Na koniec dodawać po jednej łyżce zmielonych orzechów. Delikatnie już mieszać. Orzechy muszą być wyczuwalne, nie zmielcie ich na puch. Wyłożyć masę bezową na tą samą blaszkę w której piekło się ciasto. Blaszkę również wyłóżcie papierem do pieczenia. Pieczenie bezy – piekarnik nagrzać do 200 C, włożyć blaszkę

Kuchnia Pokoleń
Metrowiec 158

mąkę i wmieszaj żółtka,  wlej mieszaninę na gotujące się mleko, zmniejsz ogień i gotuj do uzyskania konsystencji budyniu. Odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puch dodając po 1 łyżce wcześniej przygotowanego „budyniu”. Wykonanie: Ciasta pokrój na kromeczki. Układaj je na przemian (raz ciemne, raz jasne), przekładając masą. Gotowe ciasto można polać polewą i obsypać

Kulinarna (nie)codzienność
Tort, Torty, Torciki 159

Tort OREO Leśny Tort Tort cytrynowy z musem truskawkowym i wiśniowym Zawijany Tort z Powidłem Śliwkowym Tort Napoleon Tort Czekoladowo-Owocowy Tort z Frużeliną Wiśniową Tort Orzechowy Brzoskwiniowy Puch Truskawkowa Bomba w Lustrzanej Glazurze Tort Mocno Truskawkowy Tort Truskawkowy z Lemon Curd Tort Brzoskwiniowy Kwiat Owocowe "Tiramisu" Tarta z Owocami Sernik z Wiśniową Niespodzianką Sernik z Borówkami Wiśniowy

Kulinarna (nie)codzienność
babka 155

masła-200g 1 szklanka cukru -250g 2 szklanki mąki -500g 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka kakao Wykonanie:   Jaka ubić z cukrem na puch ,dodać roztopione ciepłe ,lecz nie gorące masło  i dalej ubijać  Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników

w mojej kuchni
Babka Cappuccino Ze Śmietanką 705

masła 4-5 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 2-3 łyżki zimnej śmietanki 30 % Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową ! 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. 2. Dodajemy powoli po jednym jajku, miksując za każdym razem po dodaniu jajka. 3. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, mieszamy całość do połączenia się i dzielimy na dwie

Gotowanie...to proste !
Kolorowy urwis 189

łyżek cukier 1 łyżka Masa:  śmietana 36% 400 ml galaretka czerwona 1 szt Dodatkowo: galaretka zielona galaretka pomarańczowa   Wykonanie: 1. Ubijamy jaja z cukrem na puch( masa nam się podwaja). Kiedy jest wystarczająco ubite dodajemy przesianą mąkę( przesiewam nad ubitymi jajami) i delikatnie mieszamy łopatka silikonową w jedna stronę. Formę prostokątną smarujemy margaryną i wykładamy papierem

Różowa kuchnia
Ciasto balowe 219

wierzch masy przykryć folią spożywczą, tak by stykała się z wierzchem budyniu (dzięki temu nie powstanie na wierzchu kożuch). Odstawić do schłodzenia. Masło o temp. pokojowej utrzeć na puch. Cały czas ucierając, dodawać po łyżce ziemnego budyniu. Masa śmietanowa: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i śmietan-fixy. Ubijać do powstania odpowiedniej konsystencji. Przełożenie

My sweet a life
Ciasto Kubanka 823

żółtka, cukier i obie mąki wymieszać ze szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotować i wlać mieszankę budyniową. Ugotowany budyń przykryć folią i odstawić do przestudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch i stopniowo dodawać budyń. Na końcu dodać nutellę i dokładnie wymieszać. Napar : kawę połączyć z rumem. Ostudzony biszkopt przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie nasączyć

Pieguskowa Kuchnia
Czekoladowy sernik na spodzie z pistacji i orzechów laskowych 166

laskowe zmiel w młynku do kawy, mają dać łącznie 200 g. Wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Odstaw na bok. Oddziel białka od żółtek. Masło z cukrem utrzyj na puch i ciągle miksując na najwyższych obrotach dodawaj po jednym żółtku, tak aby, każde żółtko miksowało się minimum 1 minutę. Na końcu wmieszaj czekoladę z orzechami oraz proszkiem do pieczenia

Z Kuchni Do Kuchni
Rafaello bez pieczenia 295

Studzimy. Na rozgrzanej suchej patelni prażymy płatki migdałowe, po chwili dodajemy kokos i prażymy dalej. Gdy się zezłocą przekładamy na talerz lub do miseczki. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń i ucieramy dalej. Na samym końcu dodajemy uprażone płatki migdałowe i wiórki kokosowe, mieszamy łyżką. Na dnie keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia, rozkładamy pierwszą warstwę

Smaki Na Talerzu
Kolorowe babeczki 167

jaja 125 g maki pszennej 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia polewa biała Emix 2 opakowania posypki kolorowej Emix Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Do utartych składników dodajemy jajka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i nalewamy do każdej taką samą ilość ciasta, do 3/4 wysokości papilotki

MamaOskarka
Serca marchewkowo łososiowe 161

Lekkie, zdrowe przekąski serca z marchewką i łososiem. Są lekkie jak puch, zdrowe i na jednym nie poprzestaniemy. Może to być propozycja na romantyczną kolację we dwoje, serca prosto od serca. 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 marchewki 100 g łososia wędzonego 1  żółtko sól, pieprz czerwony natka pietruszki 180 g śmietany 18 % ukwaszonej 1 łyżeczka płaska żelatyny

wesoła kuchnia
Jajka po benedyktyńsku 183

sól, biały pieprz Masło przekładamy do garnuszka, roztapiamy. Gdy się zagotuje zdejmujemy z palnika. Żółtka z dodatkiem soku z cytryny oraz soli i pieprzu ubijamy na parze na puch. Moc palnika nie powinna być zbyt duża, a wręcz niewielka. Nie przestając ubijać – stopniowo i w małych ilościach – dodajemy rozpuszczone, gorące masło. Sos powinien mieć kremową konsystencję

Smaki Na Talerzu
Mocno czekoladowy sernik 155

serowo-czekoladowa: Masło, kakao i czekoladę przełożyć do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej aż powstanie gładka masa czekoladowa, następnie lekko przestudzić. Całe jajka ubić z cukrem na puch, następnie dodawać partiami biały ser, ciągle ubijając dodać wystudzoną, rozpuszczoną masę czekoladową, śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszać szpatułką i wyłożyć do tortownicy na podpieczony spód.  Spód

Szalona Kuchnia Eweliny
Beza orzechowa 173

znaczy że nie jest jeszcze dotowa beza. Wykonanie bezy w thermomix – do naczynia miksującego wrzucić 3/4 ilości orzechów, zmielić je na drobną masę ale nie na puch, obroty 6; czas 5 sekund, ale radzę sprawdzać. Czas zależy jak duże są orzechy, dlatego czasami trzeba dłużej mielić – wyjąć orzechy z naczynia i włożyć pozostałe, zmiksować obroty

Kuchnia Pokoleń