puch - 3415 przepisów (strona:88/228)

CIASTO ORZECHOWY PUSZEK 190

obie mąki,wlewamy do mleka. Gotujemy przez chwilę, cały czas mieszając, żeby budyń się nie przypalił. Odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia.  Następnie ucieramy masło na puch dodając po łyżce zimnego budyniu. SKŁADANIE CIASTA : Ciasto wyciągamy z blachy i nasączamy kawą. Wykładamy krem  (odkładamy 5-6 łyżek) i układamy okrągłe biszkopty, które również nasączamy. ROBIMY

Pani na deser
KOSTKA MAFIJNA 204

dodajemy budyń i dobrze roztrzepujemy. Wlewamy na wrzące mleko i ciągle mieszając gotujemy budyń. Wyłączamy ogień, dodajemy żółtko. Dobrze mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.  Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA :  Formę o wymiarach 25/30 cm wykładamy folią aluminiową, układamy warstwę herbatników.  Nakładamy 1/3 masy waniliowej, wygładzamy

Pani na deser
CIASTO TORTOWE Z CHRUPIĄCĄ CZEKOLADOWĄ WARSTWĄ 265

szklanki mleka gotujemy razem z cukrem. W pozostałej szklance mieszamy budynie. Wlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając chwilę gotujemy. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masła ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania.  ROBIMY MASĘ ŚMIETANOWĄ : Galaretką cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody.  Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem

Pani na deser
CIASTO LION 153

ROBIMY MASĘ: Dwie szklanki mleka gotujemy razem z cukrami. W pozostałej szklance mieszamy budynie i wlewamy na mleko, ciągle mieszając chwilę gotujemy. Odstawiamy do przestygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. MASA 2: Puszkę otwieramy i przekładamy do dużej miski, wsypujemy ryż (troszkę odkładamy) i dobrze mieszamy.  SKŁADANIE CIASTA

Pani na deser
3 BIT 2 215

cukrami, w pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy. Wlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając gotujemy przez chwilę. Odstawiamy do wystudzenia.  Masło w temperaturze pokojowej rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu i dobrze ucieramy. Czynność powtarzamy do wyczerpania. SKŁADAMY CIASTO: Blachę o wymiarach 25/40 wykładamy folią spożywczą. Układamy pierwszą warstwę herbatników, pędzelek moczymy w mleku

Pani na deser
3 BIT 198

szklance wody i odstawiamy. Dwie szklanki mleka gotujemy, do trzeciej dodajemy cukier i budynie. Wlewamy na mleko i chwilkę gotujemy, cały czas mieszając. Studzimy. Masło rozcieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu aż do wyczerpania oraz zimne cytrynowe galaretki. Dobrze ucieramy, krem będzie dość gęsty.  SKŁADANIE CIASTA : Na jeden placek wykładamy masę krówkową i przykrywamy

Pani na deser
METROWIEC 614

szklanki mleka gotujemy wraz z cukrami. W pozostałym mleku mieszamy budynie, wlewamy na wrzące mleko, cały czas mieszamy. Gotujemy przez chwilę i odstawiamy do wystygnięcia. Ucieramy masło na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA : Po ostygnięciu  ciasta kroimy na plastry.  Smarujemy  kremem na zmianę plaster jasny i ciemny. Składamy. Pozostałą

Pani na deser
LEŚNY MECH 189

MASA 1: Szklankę mleka gotujemy razem z cukrem. W pozostałym mieszamy budyń. Wlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając gotujemy. Odstawiamy do wystudzenia. Kostkę masła rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. MASA 2: Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Jogurt miksujemy razem z cukrem, wlewamy powoli zimną galaretkę. Chwilę miksujemy.  SKŁADANIE

Pani na deser
SERNIK ZE SŁONECZNIKIEM 208

ostrożnie z blachy.   SŁONECZNIK: Masło i cukier rozpuszczamy. Wsypujemy słonecznik, ciągle mieszamy ma być brązowy. Wysypujemy na talerz żeby wystygł. Sklejony słonecznik rozdzielamy. MASA: Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce krówki, aż do wyczerpania. Wsypujemy połowę zimnego słonecznika.  Masę wykładamy na ciasto i równo smarujemy. Wierzch posypujemy pozostałym słonecznikiem. Smacznego :) Przepis znaleziony na stronie

Pani na deser
CIASTO Z SEZAMEM 197

Wlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając chwilę gotujemy. Budyń przykrywamy folią tak żeby dotykała budyń, nie utworzy się wtedy kożuch. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wyczerpania. Następnie dodajemy po kawałku pokruszoną chałwę i dobrze ucieramy. SKŁADANIE: Na ciasto z sezamem wykładamy masę, następnie przykładamy drugim ciastem. Ciasto

Pani na deser
TORT Z MASĄ JOGURTOWĄ 211

mieszamy budyń. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy. Cały czas mieszamy. Budyń odstawiamy w chłodne miejsce. Nakrywamy folią spożywczą tak żeby dotykała budyń (unikniemy kożucha) Masło rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wyczerpania. Dobrze miksujemy. Masą smarujemy boki i wierzch. Reszta dekoracji to już nasza fantazja. Ja zabarwiłam masę barwnikami spożywczymi, szprycą zrobiłam różyczki

Pani na deser
Marchewkowa babka 207

wody Owoce kandyzowane do dekoracji Marchewkę obieramy i bledndujemy na gładkie puree. Do misy miksera wbijamy jajka. Zaczynamy miksować i dodajemy cukier, marchewkę i aromat pomarańczowy. Miksujemy na puch, wlewamy olej i ponownie miksujemy kilka minut. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Wsypujemy do masy i mieszamy szpatułką. Gładką masę przelewamy do foremki na babkę (pojemność

VioletoweKucharzenie
Przekładaniec z malinami 566

Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku wymieszać budyń i wlać do gotującego się mleka. Ugotować gęsty budyń. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utzreć mikserem na puch, dodawać stopniowo zimny budyń i miksować na gładką masę. Warstwa galaretki:   Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego stężenia, gdy zacznie tężeć dodać maliny i wymieszać. Polewa czekoladowa

Malinowo w kuchni
Marchewkowe babeczki z migdałami 163

pieczenia  1 szklanka startej marchewki szczypta soli ponadto: 100 g białej czekolady 2 łyżki słodkiej śmietanki siekane migdały Jajka utrzeć z brązowym cukrem i cukrem migdałowym na puch. Dodawać stopniowo mąkę zmieszaną z migdałami i proszkiem,szczyptę soli oraz olej. Miksować jeszcze przez chwilę. Na koniec dodać startą marchewkę i wymieszać już za pomocą łopatki. Papilotki

Kolorowa kuchnia Elki
Cynamonowe ciasto z bezą i śliwkami 164

objętość i stać się jaśniejsze). Gotową masę, wciąż mieszając, łączymy z mlekiem karmelowym. Podgrzewamy na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia masy – nie gotujemy! W misce ucieramy na puch miękkie masło, pod koniec dodajemy 5 łyżek cukru. Następnie wbijamy dwa jajka, jedno po drugim. Dodajemy skórkę otartą ze sparzonej cytryny. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę z proszkiem

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania