puch - 3415 przepisów (strona:79/228)

ZAKRĘCONY TORT 230

potroi swoją objętości i mas będzie bardzo puszysta, (gotową masę jajeczną można przelać do osobnej miski na 5 minuta aby  odrobinę przestygła). Masło ucieramy na puch, następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce przestygniętą masę jajeczną i miksujemy do czasu uzyskania kremu. Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać fix oraz cukier waniliowy

RAROSSA
Pieczone buraki z chmurkami z koziego serka 157

smakuje jak chmurka. W naszym przepisie zrezygnowaliśmy z kremówki, zamiast niej ubiliśmy serek z gęstym jogurtem , dzięki czemu jest znacznie mniej kaloryczny, a przy tym nadal lekki jak puch. Danie doskonale sprawdzi się w roli lunchu do pracy, ale taką sałatkę można też śmiało podać jako przystawkę podczas proszonego obiadu. Polecamy! Sałatka stanowi kompilację różnych przepisów, głównie

Niedzielny kucharz
Pomarańczowa babka z żurawiną 148

Mięciutka, lekka jak puch, pachnąca aromatyczną pomarańczą, z kawałkami słodkiej żurawiny. Tak w wielkim skrócie można by opisać tę babkę. Szczerze powiem, że babki nie należą do ciast za którymi jakoś szczególnie przepadam, jestem co do nich po prostu neutralna. Nie przekonują mnie do siebie tym, że w większości są suche i w momencie ich jedzenia trzeba przepijać

Życie ze smakiem
SERNIK GOTOWANY, PARZONY 253

migdałowego (lub cytryny) - kremówka Spód tortownicy wyłożyć herbatnikami (najlepiej wykorzystać tortownicę ze szklanym spodem, gdy mamy). Boki przesmarować masłem. W garnku roztopić masło. W misie miksera ubić na puch jajka z cukrem. Dodać do nich partiami ser i proszek budyniowy. Dokładnie zmiksować. Do roztopionego masła przelać ubite jajka z serem i proszkiem budyniowym. Mieszając doprowadzić całość do wrzenia

Smaczne Zdrowe
Tafla słonecznikowa 140

łyżką i przelewamy do blachy o wymiarach 38x26cm.Pieczemy w 170-180C ok.30-40 minut. Krem: puszka masy krówkowej (460g) 200 g masła min.82% tłuszczu Miękkie masło ucieramy na puch,nadal ucierając dodajemy po łyżce masy krówkowej.Miksujemy do połączenia składników. Słonecznik: 200 g słonecznika łuskanego Polskie Młyny 1/3 kostki masła 1/3 szklanki cukru 3-4 łyżki mleka Masło

Anielskie wypieki
Poniedziałek: Pieczone buraki z chmurkami z koziego serka 145

smakuje jak chmurka. W naszym przepisie zrezygnowaliśmy z kremówki, zamiast niej ubiliśmy serek z gęstym jogurtem , dzięki czemu jest znacznie mniej kaloryczny, a przy tym nadal lekki jak puch. Danie doskonale sprawdzi się w roli lunchu do pracy, ale taką sałatkę można też śmiało podać jako przystawkę podczas proszonego obiadu. Polecamy! Sałatka stanowi kompilację różnych przepisów, głównie

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Pieczone buraki z chmurkami z koziego serka 161

smakuje jak chmurka. W naszym przepisie zrezygnowaliśmy z kremówki, zamiast niej ubiliśmy serek z gęstym jogurtem , dzięki czemu jest znacznie mniej kaloryczny, a przy tym nadal lekki jak puch. Danie doskonale sprawdzi się w roli lunchu do pracy, ale taką sałatkę można też śmiało podać jako przystawkę podczas proszonego obiadu. Polecamy! Sałatka stanowi kompilację różnych przepisów, głównie

Niedzielny kucharz
Cytrynowy sernik z włoską opalaną bezą 144

wstawić do lodówki na około 2 godziny. 3. Beza włoska opalana: Wodę z cukrem zagotować, doprowadzić do temperatury około 118stopni, a białka ubić ze szczyptą soli na puch. Następnie dodawać stopniowo cały czas miksując gorący syrop, aż do momentu uzyskania masy o sztywnej i lśniącej konsystencji. 4. Dekoracja: Gotową masę przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki

Szalona Kuchnia Eweliny
Wielkanocny wieniec frankfurcki 196

spirytusu 1 łyżka aromatu rumowego Orzechowy krokant: 200g posiekanych orzechów włoskich 100g cukru 2 łyżki masła Dodatkowo: 240g konfitury wiśniowej Wykonanie: 1. Ciasto Masło utrzeć z cukrami na puch, dodać jajka, skórkę z cytryny, sól i dalej ucierać. Następnie dodać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Formę z kominem natłuścić masłem, wysypać bułką tartą

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka drożdżowa Magdy Gessler 160

drożdże oraz dodać1 łyżkę cukru i 1/3 szklanki mąki. Odstawić w ciepłe miejsce, by zaczyn zaczął pracować. 2. W misce żółtka i  jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać sól i skórkę otartą z cytryny. Następnie dodać zaczyn oraz pozostałą mąkę i miksować przez 5 minut mikserem z 'hakami'. Na koniec dodać masło pokrojone w małe kawałki

Kuchnia domowa Ani
Mazurek serowy z mango 149

mieć konsystencje kwaśnej śmietany. Odstawiam na 30 minut przykryty ściereczką w ciepłe miejsce. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję sól, resztę mleka letniego. Jajka ubijam z cukrem na puch i dodaję do ciasta. Wyrabiam mikserem. Na końcu dodaję roztopione i wystudzone masło i  dalej wyrabiam. Posypuję z wierzchu odrobioną mąki, przykrywam ściereczką i odstawiam do podwojenia objętości

wesoła kuchnia
Szpinakowy tort naleśnikowy z cytrynowym kremem maślanym 130

powinno wyjść około 18 naleśników o średnicy 20 cm. Cytrynowy krem maślany* (Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową). Masło utrzyj z cukrem pudrem za pomocą miksera na biały puch. Następnie łyżka po łyżce dodawaj serek  Philadelphia, nie przerywając ubijania. Na sam koniec dodaj otartą skórkę z uprzednio sparzonych i wyszorowanych cytryn. Gotowy krem będzie dość rzadki

Food Square
Babka cytrynowa na oleju 1106

pieczenia 1/2 szklanki oleju skórka otarta z połowy cytryny sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. 2. Jajka ubić z cukrami na puch. 3. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawać do ubitej masy jajecznej i miksować na najmniejszych obrotach. Cienką strużką wlać olej i zmiksować całość. Na koniec dodać

Kuchnia domowa Ani
Sernik z mlekiem w proszku 350

Wielkanoc… i nie tylko – gorąco polecam i życzę smacznego. Na Wielkanoc… i nie tylko polecam, do wyboru, więcej przepisów na serniki: Truskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik

mojewypiekiinietylko
SZARLOTKA Z KREMEM WANILIOWYM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 499

WANILIOWY: Pół szklaki mleka mieszamy z mąkami. Resztę gotujemy z cukrem i wanilią, wlewamy mleko z mąkami i cały czas mieszając gotujemy kremowy budyń. Studzimy. Masło ucieramy na puch, łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń. Wykładamy na schłodzone ciasto. KRUSZONKA KOKOSOWA: Na patelni roztapiamy masło, dodajemy kokos i cukier, przesmażamy na złoto. Wysypujemy na krem waniliowy, chłodzimy kilka

Ostra na Słodko