puch - 3415 przepisów (strona:72/228)

ciasto fale dunaju z wiśniami 636

oraz mąkę pszenną i wlewamy do gotującego się mleka. Całość gotujemy, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch. Dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładką masę. Gotową masę równomiernie wykładamy na wystudzone ciasto. składniki na masę czekoladową: 100 g masła lub margaryny 3 kopiate

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto cytrynowe z makiem 395

doprowadzamy do wrzenia. Na gotujące się mleko z cukrem i sokiem z cytryny wlewamy mieszankę budyniową i gotujemy, aż do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy do niego budyń i miksujemy do połączenia. Masę budyniową wykładamy na wystudzone ciasto, wyrównujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną

Smaki Na Talerzu
Ciasto makowe z malinami i kremem/Makowa Panienka 209

cukier, 3 żółtka, cukier waniliowy i mąkę i wszystko miksujemy na gładką masę.  Wylewamy ją na gotujace się mleko i mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy ostudzoną masę budyniową.  I krem gotowy. Kremem przekładamy spody biszkoptowe czyli spód-krem-spód i krem. WARSTWA MALINOWA Do miski dajemy galaretkę, żelatynę i wrzątek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wiśniowa chmurka 291

Galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody, ostudzić. Do tężejącej galaretki dodać wiśnie i wylać na kruche ciasto. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem: Zimną śmietankę ubić na puch, pod koniec dodając mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Krem rozsmarować na galaretce, przykryć bezą i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia

Smakołyki Asi
Maślane ciasto ze śliwkami – proste i pyszne! 242

śliwek węgierek   Na kruszonkę: masło, 4 łyżki cukru, mąka     *** Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Jajka ucieramy razem z cukrem oraz cukrem waniliowym na puch. Wlewamy 3/4 roztopionego i wystudzonego masła (1/4 zostawiamy do kruszonki), mieszamy. Dodajemy mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i całość miksujemy. Ciasto wyjdzie dosyć gęste. Gotowe ciasto przelewamy

Blog z Apetytem
CIASTO CYTRYNOWE Z PIANKĄ I BORÓWKAMI – BEZ PIECZENIA 232

wrzątku, a galaretki krystaliczne zalewamy 750 ml wrzątku. Odstawiamy. SPÓD: Na blachę wyciągamy biszkopty, nasączamy. Zalewamy krem budyniowym, wyrównujemy, wstawimy do lodówki. PIANKA: Śmietanę ubijamy na puch z cukrem pudrem i wanilią, a następnie nie przerywając ubijania wlewamy lekko tężejącą galaretkę cytrynową. Wylewamy na krem budyniowy, wygładzamy, posypujemy borówkami, wstawiamy do lodówki. Zalewamy tężejącą galaretką krystaliczną. Chłodzimy. Smacznego

Ostra na Słodko
Malinowe tiramisu 140

porcję zaparzyłam około łyżeczkę kawy. Odstawiamy do przestygnięcia. Biszkopty łamiemy na mniejsze kawałki, moczymy w kawie, układamy w szklankach. Następnie rozkładamy połowę malin. Serek marcarpone ubijamy na puch z roztopioną i przestudzoną białą czekoladą. Serek rozkładamy na malinach. Kolejną warstwą tiramisu są znów maliny. Na wierzchu układamy nasączony w kawie biszkopcik. Całość obsypujemy kakao. Chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Śliwkowe ciasto 152

wypieków 150 g margaryny Jeśli zostanie nam kruszonki to można ją zamrozić i wykorzystać po rozmrożeniu do ciasta. Dodatkowo: Śliwki : u mnie 15 sztuk. Przygotowanie : Margarynę zmiksować na puch z cukrem pudrem i waniliowym. Stopniowo dodawać po jednym całym jajku. Następnie po łyżce przesianej z proszkiem mąkę i skrobię ziemniaczaną. Ciasto odstawiamy i zabieramy się za przygotowanie kruszonki

Proste Potrawy
Ciasto kokosowe z wiśniami... Obłędnie pyszne 167

pieczenia 100 g wiórków kokosowych Ponadto do lukru: cukier puder sok z wiśni oraz: 2 łyżki wiórków kokosowych do posypania ciasta Wykonanie: Masło utarłam z cukrem na puch i nie przerywając ucierania, dodawałam po jednym jajku. Kiedy już wszystkie jajka wmieszały się do masy maślanej, stała się ona puszysta. Mąkę przesiałam razem z proszkiem do pieczenia i wsypywałam

Kuchnia u Krysi
Proste ciasto z porzeczkami 320

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao do wypieków porzeczki – u nas niespełna 3/4 szklanki Przygotowanie: Na początku dokładnie miksujemy jajka z cukrem i aromatem (na puch). Potem dolewamy olej, znów miksujemy (do połączenia składników). Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy całość do połączenia (na małych obrotach miksera). Ciasto dzielimy na dwie części

Słodkie okruszki
,,Rolada z musem jabłkowo- brzoskwiniowym’’ 144

Pyszna, lekka jak puch, biszkoptowa rolada z musem jabłkowym rozpływa się w ustach. Rolada ma wnętrze jabłkowo- brzoskwiniowe przygotowane między innymi z musu jabłkowego Jamar . MUS JABŁKOWY JAMAR to świetne rozwiązanie na szybkie, zdrowe i pełne smaku wypełnienie środka rolady.Do przygotowania rolady wykorzystałam produkty Jamar, Ole! Stovit, oraz ePrezenty Składniki: 4 jajka 100 g drobnego cukru do wypieków

Podróż w kulinaria
ucierane z wiśniami 136

opakowanie budyniu waniliowego  1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z cytryny 300 g wydrylowanych wiśni + 1 łyżka mąki Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Ucierając i wbijać po jednym jajku. Mąkę, budyń, skórkę cytrynową i proszek wymieszać i przesiać do masy jajecznej. Zmiksować krótko do połączenia składników. Wyłożyć ciasto do formy. Owoce obtaczać w mące

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Serniczki na zimno 114

twarogu półtłustego 50 g masła 1 łyżka cukru pudru garść borówek kilka truskawek Przygotowanie: Masło w temperaturze pokojowej przekładamy do miski, dodajemy cukier puder i miksujemy na puch. Następnie dodajemy pokruszony twaróg i miksujemy razem, aż masa będzie gładka. Wkładamy masę sernikową po połowie do dwóch pucharków. Owoce myjemy. Na sernik wkładamy borówki a potem pokrojone w kostkę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Marchewkowy torcik z serowym kremem 140

deserowej 2 łyżki śmietanki 30% do nasączenia: sok wyciśnięty z 1 pomarańczy do dekoracji: siekane pistacje, orzechy włoskie, wiórki czekolady, wykrojone z ciasta figurki itp. Masło utrzeć na puch z cukrem, dalej ucierając dodawać po łyżce serka oraz sok cytrynowy. Śmietankę ubić, delikatnie połączyć z kremem. Ciasto przekroić na 2-3 blaty (jeśli pieczemy w tortownicy

Obiad gotowy
Szybkie ciasto ucierane z jabłkiem i mango 200

sztuki Rozgrzać piekarnik do ok.175 stopni. Blaszkę (u mnie kwadratowa) lub dwie keksowki wyłożyć papierem do pieczenia. Masło rozpuścić i wystudzić. Jaja utrzeć z cukrem na puch i dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Nie przerywając miksowania wlać masło. Miksować,ale tylko do chwili połączenia składników. Wsypać jabłka i mango, delikatnie wymieszać wszystko i przełożyć do formy

Z Kuchni Do Kuchni