Jagodzianki orkiszowe odrywane
Jagodzianki orkiszowe odrywane
Przepis na : deser
Sezon na jagody w pełni. Swoje kupiłam na targu i zamiast koktajlu upiekłam jagodzianki z mąki orkiszowej jasnej. Odrywane, wyrastały w tortownicy, dzięki czemu nie popękały, choć ja lubię te popękane. Składniki: 500 gram mąki + do podsypywania 3 żółtka cukier trzcinowy nierafinowany ok 3/4 szklanki pół kostki drożdży ( u mnie 50 gram) niepełna szklanka ciepłego mleka pół kostki rozpuszczonego masła Nadzienie: 2 szklanki jagód 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru trzcinowego Drożdże rozpuścić w ciepłym ml... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu AZgotuj!
Autor
AZgotuj
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
z jagodami, ciasto, koktajle, desery, deser, ciasto orkiszowe
Inne przepisy z AZgotuj!
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję