Chyba wszyscy znają te kruche ciasteczka, przełożone waniliową oraz cytrynową masą, Ja przedstawiam mój autorski przepis, zresztą bardzo zbliżony do oryginału. Ciasteczka są chrupiące, więc nie nadają się do jedzenia łyżeczką, dopiero na 3 dzień robią się wilgotne od kremu, ale zazwyczaj do tego dnia już nie doczekają....... Polecam :) SKŁADNIKI : 3 opakowania maślanych herbatników po 250 g (u mnie Bonitki z Biedronki) MASA CYTRYNOWA : 2 jajka 11 dag cukru 2 cytryny 7 dag masła MASA WANILIOWA : 1,5 szklanki m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.