puch - 3415 przepisów (strona:90/228)

CIASTO UCIERANE ZE ŚLIWKAMI 201

dżemu śliwkowego (dałam domowe powidła ) - cukier puder do oprószenia ciasta (dałam mielony ksylitol ) - szczypta cynamonu Miękkie masło ucieramy z cukrem (u mnie z cukrem trzcinowym i ksylitolem) na puch. Cały czas ucierając wbijamy po jednym jajku. Do masy dodajemy jogurt oraz partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Cały czas ucieramy. Na końcu dodajemy rozdrobnione orzechy lub migdały

Smaczne Zdrowe
pyszne ciasto z brzoskwiniami i winogronem 1401

mieszamy mąki oraz żółtka i wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas mieszając gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony do temperatury pokojowej budyń i miksujemy na gładki krem. Dzielimy na 3 części. dodatkowo: 3 galaretki agrestowe + 1200 ml gorącej wody 3 galaretki wiśniowe

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z masą kajmakową 196

składniki na ciasto włożyć do miski i mikserem wymieszać . Następnie wsypać do tortownicy o średnicy 23 cm i lekko ugnieść. Przygotowanie masy serowej: jajka ubić z cukrem na puch. Ciągle ubijając, dodaj ser, miękkie masło, sermix i mleko. ( zamiast sermixu dodałam mleko z całym proszkiem budyniowym wymieszałam i wlałam do masy serowej). Masę po wymieszaniu dzielimy

Różne smaki w kuchni
kopiec kreta bez cukru 204

powoli,  energicznie mieszając. Postaw z powrotem tak przygotowany budyń na ogniu na 1 minute nadal mieszając. Budyń ma zgęstnieć. Pozostaw masę do wystudzenia. Miękkie masło ubij na puch i powoli dodawaj do niego budyń ucierając. Na koniec dodaj startą czekoladę i wymieszaj. Ciasto: Wymieszaj suche składniki mąki, kakao, ksylitol i proszek do pieczenia. Oddzielnie połącz mokre składniki

cukrem pudrem posypane
SERNIK BRZOSKWINIOWY POD KOKOSOWĄ CHMURKĄ 356

kremówki 2 łyżki żelatyny cukier puder do smaku 1,5 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: herbatniki do wyłożenia tortownicy Wykonanie: *Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy do nich sery, miksujemy.  *Brzoskwinie blendujemy, dolewamy do nich sok, miksujemy, wlewamy do masy serowej. Dodajemy budynie i mąkę ziemniaczaną,  miksujemy. Sprawdzamy smak, jeśli na nasze

Z Majeczką w kuchni
Ciasto orzechowe cappuccino 716

szkl mleka,budynie (proszek) cukier,cukier waniliowy oraz mąkę i wylewamy na gotujące się mleko-mieszamy do zgęstnienia i studzimy. W misce ucieramy masło lub margarynę na puch i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu,na koniec dodajemy kawę cappuccino. (przed dołożeniem kawy można odłożyć sobie trochę kremu do dekoracji) Spód ciasta ponczujemy (składniki ponczu mieszamy ze sobą) wykładamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
babka majonezowo - cytrynowa 179

starta skórka z jednej cytryny sok z połowy cytryny na lukier: 3-4 łyżki soku z cytryny 1 szklanka cukru pudru Wykonanie: Całe jajka ubić z cukrem na puch. Na małych obrotach miksera dodać zmieszane ze sobą i przesiane mąki i proszek do pieczenia. Dodać skórkę z cytryny i majonez. Na koniec dodać sok z cytryny. Wlać

Pysznie & Pięknie
CIASTO MILKY WAY + FILMIK 391

POLEWA :  100 g czekolady deserowej 50 ml śmietany 30 %  PRZYGOTOWANIE :   Całe jajka ubijamy mikserem na puch, dodajemy cukier, dalej ubijamy, następnie wlewamy olej i wsypujemy pomieszane mąki z kakao. Biszkopt delikatnie mieszamy, wylewamy na blaszkę 25/30 , wyłożoną papierem i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 % C. Masa-Mleko 3/2 % podgrzewamy z cukrem, aż całkowicie się

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka piaskowa, pyszna i puszysta 176

owocami, ponieważ jest na nie sezon. Również je uwielbiam, ale miałam wielką ochotę na babeczkę. Wyszła pyszna bardzo puszysta. Przygotowanie ciasta – masło z cukrem pudrem utrzeć na puch. Podczas ucierania dodawać po jednym żółtku. Dokładnie utrzeć. Mąkę ziemniaczaną, tortową, proszek budyniowy i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Do masy maślanej dodawać partiami sypkie składniki na przemian

Kuchnia Pokoleń
PYSZNE CIASTO "AFRODYTA"Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 387

Wyjmujemy studzimy. teraz przygotowujemy krem.Zagotowujemy 500ml mleka.Budyń,łyżkę mąki i cukier mieszamy w 1/2 szklance mleka i gotujemy jak normalny budyń.Dokładnie studzimy.Masło miksujemy mikserem na puch dodajemy po trochu wystudzonego budyniu i mamy krem :). Przyszedł czas na mus :).Truskawki lub np.maliny blendujemy na mus,wlewamy do garnka dodajemy wodę i zagotowujemy,następnie wsypujemy galaretki mieszamy

Mała w garnku miesza
Ciasto Biały Lion 1079

obie mąki zmiksować ze szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotować. Na gotujące wylać przygotowaną mieszankę i doprowadzić do wrzenia. Tak przygotowany budyń przykryć i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. Na koniec dodać sok z cytryny i krótko zmiksować. Masa kajmakowa: Kajmak wymieszać z ryżem preparowanym. Składanie ciasta: Biszkopt przekroić na pół. Można

Kulinarne Przeboje
Jagodowa rozkosz 415

Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy ją krótko (tylko do rozpuszczenia!) w kuchence mikrofalowej. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy serek homogenizowany oraz mleko w proszku. Do jednolitej masy dodajemy mus jagodowy, miksujemy do połączenia. Jedną/dwie łyżki masy łączymy z żelatyną (w razie gdyby po dodaniu utworzyły się

Smaki Na Talerzu
Ciasto Raffaello 241

jest mocno kokosowe, bardzo kremowe i wbrew pozorom wcale nie za słodkie… niebo w gębie i wcale to co pisze nie jest przesadą, bo wygląda lekko jak puch… jak pierzaste obłoki. Myślę, że zachwyci amatorów sławnych pralinek i nie tylko. Składniki (forma 24cm x 30cm): Krem: 4 szklanki (1000 ml) mleka 1 kostka (200 g) masła

Fitsweet.me
Ciasto budyniowo-gruszkowe 247

zagotowujemy z cukrem, do odlanej części mleka wbijamy jajko dodajemy mąki i miksujemy na gładko, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch dodając po łyżce zimnego budyniu oraz kilka kropel olejku  śmietankowego, miksujemy do połączenia. Mus gruszkowy: Żelatynę w listkach namaczamy w zimnej wodzie wg przepisu na opakowaniu, mus gruszkowy

Wanilia i Kardamon
Arbuzowiec - ciasto 598

sobie dzień wcześniej przez co skrócimy  czas przygotowania. Arbuzów w sklepach ostatnio pod dostatkiem, a więc idealna pora na upieczenie ciasta. Polecam również przepis na ciasto śnieżny puch , który cieszy się dużym powodzeniem na blogu. Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Białka oddzielić od żółtek

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania