Pomysły na wykorzystanie białek jaj!

Pomysły na wykorzystanie białek jaj!

Pomysły na wykorzystanie białek jaj!

Co można zrobić z białek? Często gdy pieczemy faworki, pączki, robimy tatar, placek drożdżowy lub inny wypiek, którego przepis zakłada użycie samych żółtek, zostają nam niewykorzystane białka. Oczywiście szkoda je wyrzucać, warto wówczas poszukać przepisów w których możemy wykorzystać owe białka. Poniżej podsyłam kilka wypróbowanych przeze mnie pozycji. Przypominam, że białka możemy też zamrozić. Ja często umieszczam je w plastikowym pudełku z pokrywką lub słoiczku i mrożę, a gdy uzbiera mi się ich odpowiednia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

faworki, ciasto, sernik, babki, placki, pączki, ciasto zebra, jabłka, drożdżowe, pączki pieczone, ciasteczka, sernik zebra, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, sernik pieczony, ciasta z jabłkami, ciasto drożdżowe, placki z jabłkami, kruche ciasteczka

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.