bardziej nie jadłam tak kremowego sernika. W smaku nie odnajdziemy klasycznego smaku Nutelli®, ponieważ nieco ginie w połączeniu z serem, bardziej przypomina kremowy deser Monte®, który również jest wyborny! Przepis znalazłam u Cukrowej Wróżki. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćnadzieję, że przypadnie Wam do gustu i część z Was przygotuje go w prezencie dla swojej drugiej połówki, a być może razem go przygotujecie? Wspólne gotowanie zbliża ludzi :) Zapraszam! Przepis na biszkopt(lekko zmodyfikowany) pochodzi z Moich Wypieków. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćbiegnijcie poszukać przyrządu do rozetek i zabierajcie się do pracy, bo przygotowanie ich jest banalne :) Z ciekawostek - rozetki są tradycyjnymi szwedzkimi ciasteczkami, które robi się w okolicach Bożego Narodzenia :) Przepis znalazłam na Moich Wypiekach. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćcynamon, imbir czy sól). Słodka wersja lassi zawiera, zamiast przypraw, cukier bądź miód i owoce np. mango. Tym razem zdjęcie tylko jedno. Dlaczego? Spójrzcie na koniec postu :) Zapraszam! Inspirowane przepisem z Kwestii Smaku. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćsię do dekoracji zewnętrznej :) Można dodawać jej do ciast, babeczek, serników. Kilka rad - najlepiej dodawać dużą posypkę, ta najdrobniejsza się nie sprawdzi, a przynajmniej u mnie się nie sprawdziła. Przepis na ciasto, który wykorzystałam znajdziecie TUTAJ . Dodałam do ciasta ok. 50 g posypki cukrowej. Można dać zdecydowanie więcej :). Babeczki wydrążyłam w środku i napełniłam i udekorowałam bitą śmietaną. Smacznego(...)więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćgotowaniu brukselka traci całe zdrowie, zawarte w sobie - a jest istną kopalnią witamin! Dodatkowo jest też bardzo nisko kaloryczna. Widzieliście kiedyś jak wygląda brukselka jeszcze przed zebraniem? :-) Źródło Wikipedia. Przepis podpatrzony w "Ulubione warzywa Pana Wilkinsona". Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćznajomości do realnego świata, właśnie owe ciasteczka są owocem naszego pierwszego spotkania i na pewno nie ostatniego. Rozmowy są tym bardziej przyjemne, kiedy ma się wspólne tematy do nich :-). Przepis z bloga Pieprz czy Wanilia trochę zmodyfikowałyśmy, aby był w nim dietetyczny akcent. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćtęczę, która też się pojawia wśród świątecznych motywów. Babeczki polecam nie tylko na to święto, również jest to bardzo dobry sposób na... przemycenie szpinaku, jeśli go ktoś nie lubi! Przepis znalazłam u Gosi z Trochę innej cukierni . Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćprzybył do nas z okolic Rosji i Ukrainy. Jak pewnie większość z Was wie, jest przyrządzana na bazie białego sera, jajek, śmietany i bakalii. Ja mogę się pochwalić, że przepis, który widzicie poniżej to była moja pierwsza próba zrobienia tego deseru, postanowiłam, że zrobię ją od początku, czyli od samego mleka (mleka nie robiłam :D). Nie skorzystałam z opcji kupienia(...)nią, ale efekt jest bardzo zadowalający i Was również gorąco zachęcam do zrobienia jej! Tylko pamiętajcie, potrzebujecie dwóch dni na zrobienie jej :-). Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćWitam ponownie! :-) Dzisiaj tak jak obiecałam drugi przepis, żeby zdążyć ze wszystkimi przed Świętami! Ostatnio było bardzo słodko, zatem dzisiaj propozycja śledzika z niewielką ilością miodu i cytryny. Bardzo smaczne połączenie, zachęcam do wypróbowania! :-) Zapraszam! Zachęcam Was również do przejrzenia innych wielkanocnych propozycji w zakładce Wielkanoc . Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć! Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować przepis na wyborną szynkę w miodzie, którą znalazłam w 2 numerze KUKBUK'a. Szynka jest aromatyczna i bardzo smaczna! Idealnie wkomponuje się na świątecznym wielkanocnym stole. Ja Wam ją gorąco polecam :-). Dodam, że to pierwsza tego typu szynka, którą samodzielnie upiekłam. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćjest wyborna, ma konsystencję dobrych lodów czekoladowych. Może latem wykonam ją znowu i lekko zamrożę? Sądzę, że to bardzo dobry pomysł! A tymczasem zapraszam Was do zapoznania się z przepisem, może akurat macie składniki pod ręką? Możecie użyć gotowego twarogu 3krotnie zmielonego. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćświątecznym obżarstwie mam dla Was mało słodkie, otrębowe babeczki biszkoptowe. W sam raz na teraz. Łatwe do przygotowania i zdrowe. W sam raz na śniadanie czy też drugie śniadanie :-). Przepis znalazłam u Kasi i trochę zmodyfikowałam. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćWitam Was! Dzisiaj kolejna propozycja zdrowego drugiego śniadania z Fitellą! O akcji, jak również o poprzednim przepisie możecie przeczytać tutaj. Niedawno pokazywałam Wam dietetyczne babeczki biszkoptowe . Postanowiłam upiec je w formie blatów biszkoptowych i przełożyć kremem! Nie byle jakim, bo zrobionym z owsianki :-). Ciekawi? Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć! Dzisiaj na facebooku obiecałam Wam przepis na granolę, a więc jest ;-). Powoli zaczynam być zwolenniczką własnoręcznego robienia rzeczy, które można kupić gotowe w sklepach. I tak na blogu znajdziecie już między innymi domowy cukier waniliowy , cappuccino , a wkrótce ekstrakt z wanilii czy też cukier cynamonowy. Kolejną rzeczą okazała się być granola. Z zazdrością przyglądałam się innym blogerkom, które ostatnio(...)zrobić. Za wzór posłużyła granola Małgosi Delimammy za co bardzo dziękuję. Naprawdę jest wyborna. Jeśli uwielbiasz bakalie, proponuję od razu zrobić podwójną porcję! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeść