Pączki pieczone

Pączki pieczone

Pączki pieczone

Lubicie pączki ? Przyznam, że nie znam nikogo kto by odpowiedział, że nie lubi. Można narzekać, że kaloryczne, niezdrowe, tłuste, ale i tak je lubimy. Zresztą jeden od czasu do czasu to nie taki straszny grzech.... chyba....A tak poważnie mówiąc to przecież wiem, że pączki są kaloryczną bombą. Niestety. I dlatego kiedy usłyszałam o pączkach pieczonych a nie taplających się w tłuszczu, musiałam je zrobić. Miałam nadzieję, że będą tak samo pyszne jak smażone a zdrowsze. Niestety.... Smaczne są, nawet bardzo, nie m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pączki, pieczenie, zdrowe przepisy, pączki pieczone, ciastka , lekka, mąka, ciasteczka, zdrowe, cukier, jajko, cukier puder, mleko zwykle

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Margarytka, 24 lutego 2014 11:21:45

No to już znasz :-) Nie żebym nimi pluła, ale jem jednego w roku, gdy smażę w tłusty czwartek dla rodzinki. Zamiast pączków wolę faworki albo gniazdka.

Iza Kulińska, 24 lutego 2014 11:46:30

zaskoczyłaś mnie, wiesz ? jak można pączków nie lubić ?! ale oczywiście rozumiem :)

Krystyna Boner, 24 lutego 2014 11:56:39

Uwielbiam pączki ummm :) Raz w roku jem je do woli. Świetny, ciekawy przepis na pieczenie pączków :) Pewnie mnie skusi i kiedyś wypróbuję :))

Justyna Żak, 24 lutego 2014 14:11:55

pysznie wyglądają, świetnie Ci wyszły. U mnie też dzisiaj pączki:)

~bernikula, 24 lutego 2014 14:55:25

Ja też średnio przepadam za pączkami, jeśli już to z nadzieniem budyniowym. No, ale w czwartek zaszaleję i zjem pewnie dwa.

klaudyna148, 24 lutego 2014 16:54:40

Przeglądając durszlak.pl widziałam, że ten przepis należy do ciebie bo te pięknie zdjęcia.Uwielbiam to do ciebie zaglądać. Piękne pączusie.

Smakowy Raj - Olinka, 24 lutego 2014 23:38:39

Super pączki :) ja właśnie też myślałam żeby w tym roku upiec je w piekarniku :) do czwartku jeszcze się będę zastanawiać :))) najlepiej zrobić kilka wersji, ewentualnie się sąsiadów obdaruje :)Pozdrawiam i czekam na kolejne piękne wypieki :)

Anonymous, 25 lutego 2014 11:16:04

Coś jak tzw. buchty śląskie - przepis ze starego wydania kuchni polskiej bardzo podobny - można nadziać konfiturą przed pieczeniem ,nie będą suche , wole niż tradycyjne paczki ,nie ma posmaku tłuszczu....Wada - znikają bardzo szybko, tak jak wszystko co domowe :)