przepis - 33114 przepisów (strona:911/2208)

Koktajl owocowo-warzywny 147

przesyłkę, w której znalazły się opakowania debiutującego na polskim rynku zielonego warzywa- kalerosse TM  Fit&Easy . Ucieszyłam się, bo już miałam w głowie pomysł na nowy, zdrowy przepis, oczywiście na koktajl! Jak się okazuje, po spróbowaniu  kalerosse TM   w smaku przypomina brukselkę i mój ukochany jarmuż. To świetne   połączenie, bo oba warzywa znam i uwielbiam

Moja smaczna kuchnia
Zupa z czerwonej soczewicy i warzyw 241

spróbować soczewicy, a że ostatnimi czasy dość o niej głośno i zaczęła być łatwo dostępna w przydomowych sklepach postanowiłam zrobić z niej zupę. Poszperałam trochę w internecie, dopasowałam znalezione przepisy pod swój smak i ugotowałam aromatyczną, fajnie rozgrzewającą w te ponure dni zupę. Jeśli szukacie pomysłu na bezmięsny, zdrowy, ciepły posiłek to jak najbardziej polecam :) Składniki: 2 średnie cebule

Simply Food
Dynia a'la makaron z krewetkami i papryką 185

szybciutko. Krewetki podduszone z papryką, podane z pieczoną dynią bo dynia makaronowa może zastąpić makaron . Lekko, szybko i bardzo smacznie. Dookoła świąteczna atmosfera i staram się proponować Wam świąteczne przepisy żebyście mogli czymś się zainspirować albo zaplanować na Święta którąś z moich propozycji. Ale zwykłe życie toczy się swoim rytmem i nie tylko Święta mi w głowie. Koniec roku jest

Smaczna Pyza
Groszek ptysiowy z ciasta zaparzanego 219

ilości i szczelnie zamknąć w słoju, a potem na bieżąco wykorzystywać jako dodatek do zup. My jednak najbardziej lubimy świeżo upieczony, ciepły groszek, który jest smaczniejszy od kupnego. Poniższy przepis na groszek ptysiowy jest na porcję dla 5-6 osobowej rodziny. Gdyż z tej ilości składników wychodzi pełna blaszka groszku. Ale Wy jak chcecie możecie od razu upiec większą ilość

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryż z duszonymi jabłkami z cynamonem i goździkami (danie w 10-15 minut) 224

okresie Bożego Narodzenia możemy podać na śniadanie. The post Ryż z duszonymi jabłkami z cynamonem i goździkami (danie w 10-15 minut) appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Lekka sałatka z makaronem i kurczakiem 183

kilka godzin lub na noc. Podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor, odsączamy na ręczniku papierowym, pozostawiamy do ostudzenia. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Mango obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, rukolę płuczemy, osuszamy. Na dużym talerzu lub półmisku układamy ukolę, makaron, podsmażonego kurczaka, mango, posypujemy suszoną żurawiną (żurawinę możemy wcześniej sparzyć

Bajeczna Kuchnia
karp z szarej galarecie 233

karp w galarecie Co prawda do świąt zostało jeszcze trochę czasu, ale ja pragnę podzielić się jednym ze świątecznych przepisów już teraz. Powód dla którego to robię jest banalne prosty. Otóż karp w esencjonalnej i aromatycznej galarecie (uzyskanej poprzez dodatek  dużej ilości cebuli), jest jednym z ulubionych dań serwowanych w mym domu

Miód i pieprz
Roladki drobiowe z pesto w szynce parmeńskiej 292

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jeżeli szukacie pomysłu na obiad z wykorzystaniem piersi z kurczaka to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Pyszne roladki z nadzieniem z pesto bazyliowym owinięte w szynkę parmeńską to świetna propozycja nie tylko na obiad, ale również na święta, przyjęcia czy inne imprezy. Mięso jest bardzo aromatyczne

Marta Gotuje
ŚWIĄTECZNA BÛCHE Z MASCARPONE I MIGDAŁAMI 180

Najlepiej wstaw ją przed ubijaniem na około kwadrans do zamrażarki. **Wyjmij mascarpone z lodówki co najmniej pół godziny przed użyciem. ***Możesz przygotować krem przed upieczeniem ciasta.     Ten przepis bierze udział w konkursie Fotografuj , ogłoszonym na portalu Zblogowani.pl , w którym główną nagrodą jest aparat fotograficzny Olympus PEN E-PL8 . Ten wspaniały aparat o urzekającym designie, pozwalający robić zachwycające zdjęcia

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Omlet zapiekany z malinami i bananem 220

przygotowuje, są proste w przygotowaniu i można je robić na wiele sposób. Ja bardzo często przygotowuję omlety zapiekane oraz te z patelni. Zazwyczaj w wersjach na słodko :)  PRZEPIS  ✔ 3 białka, 2 żółtka ✔ 3 łyżki mąki ryżowej   ✔ 1-2 łyżeczki cynamonu   ✔ 1 łyżeczka proszku do pieczenia ✔ 1 łyżka syropu klonowego lub ksylitol ✔ owoce plus odżywka białkowa

Tetiisheri
Makrōłny luksusowe (Makaroniki… chyba ;) ) 203

mówi 2 ō- samogłoska w wymowie między o i u 3 powiedzą 4 zaraz 5 oczami 6 ô=ło 7 obok 8 migdałów 9 przygotował 10 kiedyś 11 przepisu 12 całkiem 13 książkach kucharskich 14 ma 15 lat 16 znalazł 17 dużo 18 przez 19 macie 20 bardziej 21 prostą 22 dawniej 23 tak naprawdę 24 szczyptę 25 kropli

Chop w kuchni
Wigilijne makiełki. 165

bardzo długo domownikom w pamięć. Nie jadało się ich nigdy więcej jak tylko w Wigilię, dlatego ich smak był jeszcze bardziej doceniany. Tak o makiełkach pisze się w " Zbiorze przepisów potraw regionalnych woj śląskiego". Jest to danie świąteczne podawane w zagłębiowskich domach w Wigilię.  Dawniej, gdy nie stać było gospodarzy na zamorskie bakalie,  zastępowano je rodzimymi suszonymi owocami

Dieta moja pasja
Babka marchewkowa 181

Jakiś czas temu byłam w Supraślu, gdzie jedną z atrakcji były warsztaty robienia prawdziwej podlaskiej babki. Nie pamiętam oryginalnego przepisu, ale zakładał on dodanie odrobiny marchewki (i dużej ilości kiełbasy), żeby babka była mniej tłusta. Moja wersja została przejęta przez marchewkę – ma piękny pomarańczowy kolor. Jest z boczkiem, bo przecież babka nie jest najbardziej dietetycznym daniem ever

Ugotowane pozamiatane
KRUCHE AMONIACZKI 344

Ostatnio wiele frajzdy sprawia mi pieczenie ciasteczek. Chciałam zabierać się za robienie pierniczków, ale podczas przygotowywania składników znalazłam przepis na odwrocie opakowania, na te właśnie ciasteczka. Wydał mi się łatwy i przyjemny więc po raz kolejny odłożyłam robienie pierników na inny dzień i zaczęłam robić właśnie takie ciasteczka. Podczas pieczenia unosił się przyjemny zapach, który przypomniał mi dom mojej babci

kuchniabellissima.wordpress.com
Rolada lazdijajska 746

uszkodzić. Wycinamy kość pozyskując jak najwięcej mięsa. Mięso kroimy w kostkę od 2 cm do 3 cm. Skórę nacieramy dokładnie solą, a mięso peklujemy zgodnie z gramaturą z przepisu. Czas peklowania 24 godz. Po tym czasie dodajemy przyprawy stopniowo i bardzo dokładnie mieszamy. Wyrabiamy do kleistości. I napełniamy skórę golonki. Następnie zawijamy w folie celulozową i pakujemy do siatki. Wiążemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania