obiecany na Facebooku przepis na wafle snikers. Są naprawdę smaczne. Sprawdzą się na każdą okazję. Składniki: paczka wafli kwadratowych (5 listków) 1,5 kostki margaryny (375g) 250 g cukru (dałam trochę mniej) 250 ml mleka 250 g mleka w proszku 150 g pokruszonych herbatników 100 g posiekanych słonych orzeszków ziemnych 100 g rodzynek (u mnie żurawina) 1 łyżka kakao Sposób
Kuchnia domowa Aniogóle zostawić nasz wypiek w spokoju. Będzie dobrze. Nie ma co się rozgadywać - trzeba zabierać się za pieczenie, bo święta tuż. PS Duża ilość alkoholu użyta w początkowej fazie przepisu odparowuje całkowicie. PPS Brytyjczycy najczęściej traktują to ciasto jako tort i pokrywają grubą warstwą lukru z dekoracjami świątecznymi. Składniki: 750 g mieszanych suszonych owoców (rodzynki, żurawiny, morele, figi, daktyle, kandyzowane
zadanie-gotowanietroszkę na łatwiznę i do zrobienia pierniczków użyłam specjalnej foremki z wymiennymi wkładami-stempelkami. Wyszły tak śliczne i urocze, że uznałam, że nie trzeba im już dodatkowych zdobień ;) Z przepisu uzyskałam 42 pierniczki, ale ich liczba zależy od wielkości i kształtu foremek. Po upieczeniu pierniki są dość twarde, ale przyjemnie chrupiące. Po około 4-5 dniach miękną, ale muszą mieć
MyCookBook.pldokładnie wymieszać. W osobnym kubku ułożyć warstwami białe nasiona chia z mlekiem i te z dodatkiem karobu. Na wierzch delikatnie wylać zaparzoną Inkę z dodatkiem ekstraktu waniliowego. Przepis dodaję do akcji Inka łączy przyjemne z naturalnym
FitKotokresie świątecznym sporo osób poszukuje przepisu na pyszną domową masę makową. Ja robię taką i uważam, że to jedna z lepszych mas. Z nią makowce są pyszne. Składniki: Masa makowa: 250 g maku zmielonego* 250-300 ml mleka 130 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki miodu 30 g masła 100 g rodzynek 50 g orzechów włoskich
Ala piecze i gotujePoniżej znajdziecie przepis na gęste i sycące smoothie owocowe z dodatkiem odżywczej mieszanki do koktajli OMNI . Opakowanie sugeruje, że jest ono tylko dla kobiet, ale nic trudnego, możesz wziąć mieszankę dla mężczyzn i tym samym dostarczyć sobie przygotowanych specjalnie dla Ciebie składników. Smoothie jest treściwe, puszyste, przyjemnie słodkie. Świetnie smakuje i z powodzeniem może zastąpić posiłek. Składniki: 1 mały
Zdrowie na języku :Pcoś wyjątkowego i smacznego . A ja dziś zapraszam na bardzo smaczne bułeczki z makiem , takie sobie zażyczyła moja córka , a więc do roboty , zapraszam wszystkich bardzo serdecznie do wypróbowanie przepisu , na tegoroczne święta . Składniki na ciasto 2 ,5 szklanki mąki (1 szklanka mąki do podsypania ) 1 szklanka mleka 20 g drożdży 3 łyżki cukru
Mój Smakwlej po łyżce do szklanki, utworzą się piękne trzy warstwy. Obręcz szklanki udekoruj sosem tiramisu, a na wierzchu posyp porzeczkę. Gotowe! PRZEPYSZNE ;-))))) POŁĄCZ PRZYJEMNE Z TYM CO NATURALNE! SMACZNEGO ;-)))) przepis zgłaszam do konkursu
SMYKWKUCHNIzostawić w ciepłym i jasnym miejscu. Mój kochany pomocnik, moja mamuśka już bardzo słaba, ale ciągle chętna do pracy. Teraz to już takich ludzi nie ma. Dziękuję mamusku Przepis na barszcz z tym zakwasem będzie w piątek rano
Kuchnia PokoleńŚledzie w korzennej zalewie – na Wigilię Ten przepis powstał w mojej kuchni zupełnie przypadkiem . Po prostu nie lubię i nigdy nie lubiłam zwykłych smażonych śledzi w occie , więc kombinowałam jak mogłam ,żeby zmienić tradycyjne receptury , tak by móc jeść je ze smakiem . Wiadomo ,że jak się już ich nasmaży , to zawsze coś zostanie , a drugiego dnia nie smakują najlepiej
Ogrodnik w podróżyPrzepisy na świąteczne pierniczki, piernik i chlebek cynamonowy zebrane w jednym poście w ramach przypomnienia na tegoroczne święta, może się zainspirujecie :) WESOŁYCH ŚWIĄT KOCHANI !!!! 1. Pierniczki świąteczne bez jajek klik 2. Ekspresowy piernik na ostatnią chwilę klik 3. Odrywany chlebek cynamonowy klik
zdrowa vege kuchniagodzina, aby wyczarować pyszną, lekką i wilgotną babkę pieguskową. Ja akurat miałam nadmiar białek w lodówce i wykorzystałam je na przygotowanie tej oto babeczki. Przepis na ciasto znalazłam w starym zeszycie mojej mamy. Do ciasta możemy dodać ulubione bakalie, jeżeli chcemy urozmaicić jej smak. Polecam, babka długo utrzymuje świeżość Post Babka
Marta Gotujeprzechowywać ją w lodówce przez kilka dni. Możemy przygotować ją 1-2 dni przed planowaną imprezą lub świętami, a więc zaoszczędzimy czas w trakcie przygotowań Przepis dostałam kiedyś od koleżanki i od tego czasu ta rybka często gości na moim stole. Nie mam tylko pojęcia czemu nazywa się po „japońsku
Marta Gotujeciast na Święta " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wystarczy, że klikniecie na interesujące Was ciasto, a zostaniecie przekierowani do danego przepisu. Mam nadzieje, że każdy znajdzie coś dla siebie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Propozycje ciast na Święta pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujePrzepis na szybką i smaczną przekąskę: Prażone orzechy w karmelu Składniki: Solidna ilość orzechów 0,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukry wanilinowego 1 łyżka miodu 0,5 łyżeczki cynamonu szczypta ostrej papryki 100 g masła Wykonanie: duże kawałki orzechów prażymy w piekarniku przez 10 minut w temp. 180*C W garnuszku z grubym dnem rozpuszczamy wszystkie pozostałe składniki tworząc nasz
W Moim Magicznym Domu