Dzisiaj chleb z garnka. Był chleb patelniak to może być i garniak, prawda ? Jeden pieczony na patelni a drugi z garnku, takim żeliwny garnku z pokrywą. To prosty przepis, w którym ciasta nie trzeba wyrabiać a chleb wychodzi bardzo smaczny.Przepis mam od kolegi z FB. Nieco zmieniłam ilości składników na swoje potrzeby, ale idea i proporcje pozostały. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Wygląda ciekawie i dużym plusem jest fakt że można zrobić w zwykłym garnku. Szkoda tylko że tyle godzin trzeba czekać...
Kasiu, trzeba pozwolić dzikim drożdżom popracować żeby potem chleb był smaczny i pulchny :) zresztą, Ty w nocy sobie śpisz a one pracują, człowiek ma przy całym procesie w sumie niewiele do roboty
Kolejny pyszny chlebuś!Ja ciągle idę na łatwiznę i piekę w maszynce do chleba, wsypuję składniki i po 3 godzinach mam gotowca z ziarnami i otrębami w środku.Mam nadzieję, że w końcu znajdę czas na takie wypieki jak Twoje :)Pozdrówka!
uczę się dopiero i wyrabiam cierpliwość bo to moja słaba strona a z chlebem trzeba powoli, delikatnie...