przepis - 33114 przepisów (strona:1620/2208)

Puree selerowo – ziemniaczano- jabłkowe 238

Ziemniaki łączone w puree z innymi warzywami to smaczny dodatek do II dań .Można w ten sposób podkreślić walor potrawy , nadać jej nutki egzotycznej lub po

Buniabaje w kuchni
Pierogi z kaszą gryczaną, serem, cebulą i tymiankiem 190

Prawdę mówiąc nie wiem jak się takie pierogi nazywają - wiem , że pochodzą z kuchni kresowej. U mnie robiła je Prababcia ( z tym , że z samym majerankiem

Buniabaje w kuchni
Sałatka z żółtej fasoli( do grilla) 252

Początek lata to sezon na fasolkę szparagową . Objadamy się nią podając na wszelkie możliwe sposoby . Z masłem i bułeczką tartą , na kwaśno, w cieście naleśnikowym smażoną

Buniabaje w kuchni
Sandacz w mące kokosowej 191

Dostałam do przetestowania mąkę kokosową ( od firmy Royal Brad).Ponieważ wszelkie informacje jakie o niej miałam w większości dotyczyły wykorzystania jej w pieczeniu ciast lub robieniu

Buniabaje w kuchni
Gotowany kurczak w pikantnym sosie 408

Sosy do gotowanego kurczaka ( takiego z rosołowego wywaru)- to   wyzwanie kulinarne. Zawsze można   zrobić klasykę - cytrynowy, koperkowy, potrawkę. Ale to zaczyna być nudne. A

Buniabaje w kuchni
Kokosowe racuchy z jagodami na deser 194

Lato to najlepsza pora na racuchy z owocami. Jak tylko pojawiają się jagody wiadomo , że zaczynam szykować się na racuszki. Wzbogaciłam smak racuchów o kokosowy smak

Buniabaje w kuchni
Młoda kapusta z koprem -inaczej 3379

Młodą kapustę z koperkiem robie od zawsze . Jest przebojem początków lata. Starczy , ze ugotuje do niej młode ziemniaczki i już nic więcej nie trzeba. Robiłam ją

Buniabaje w kuchni
Pikantna miruna w cieście +kolacyjny bonus 241

Z filetami rybnymi to jest tak , że jak kupujemy dla większej ilości osób to bez znaczenia jest czy jest ich 10 dag więcej czy mniej. Ale

Buniabaje w kuchni
Kotleciki pół-drobiowe 417

Pewnie niektórzy chwycą się za głowę czytając proporcje składników .Zawartość ,, mięsa w mięsie" jest mała. Od razu wyjaśniam - nie jest to konieczność , a raczej świadomy

Buniabaje w kuchni
Knedel ziemniaczany z otrębami i ziołami 162

Doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju gulaszu lub zrazików w sosie. Zamiast robić niezliczoną ilość kopytek lub klusek śląskich przygotowuję jeden knedel i potem kroję w plastry

Buniabaje w kuchni
Bulionowo-pomidorowa popitka 173

Nie wiem jak Wy ale ja osobiście ( a i reszta Rodziny) lubię mieć do niektórych II Dań ,,popitkę" tzn. bulion lub inna czystą zupę w

Buniabaje w kuchni
Fasolka szparagowa podsmażana na wędzonce 197

Odmiana w podawaniu fasolki szparagowej. Czas : 45 minut Składniki : 40 dag fasolki szparagowej 4 cienkie plasterki wędzonki ( np. krotoszyńska ) 1 łyżka masła ½ łyżeczki soli Szczypta mielonego

Buniabaje w kuchni
Kalarepki duszone na maśle 216

Albo -albo .Albo smakowita letnia jarzynka do II Dania , albo samodzielne   II Danie na letni posiłek. Moim zdaniem sprawdza się doskonale i w tej i

Buniabaje w kuchni
Silikonowe foremki do gotowania jajek w kąpieli wodnej 211

Córcie zadbały o to żebym miała nową zabawkę .Niby nic a cieszy. Ułatwia gotowanie jajek .Mogą być takie jak w koszulkach , mogą być na twardo , można

Buniabaje w kuchni
Szczawiowa z kaszą jaglaną i jajkami 176

Druga wersja szczawiowej z kaszą której inspiracją był Szczawiowy krupnik Heni ( Zaglądając do Heni-szczawiowy krupnik wersja Buni ) Najlepsza jest ze świeżego szczawiu. Dodałam sporo kopru

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania