wspaniałe uczucie po ćwiczeniach :) 7. Najpiękniejszy film, który polecasz. hmm Jako wieczna romantyczka - Między niebem a piekłem :). Czy taka miłość się zdarza? Pewnie :) . 8. Jaka jest Twoja ulubiona pora roku i dlaczego? Zdecydowanie lato :) czekam całe 3 pory roku na nie:) Dlaczego? nie lubię marznąć :) 9. Jakie masz cele, które chcesz osiągnąć w przyszłości? Za dużo, boje się
Łycha smakówmacie sposoby na pozbycie się soli ze śledzi? Potrzebne składniki: 4 płaty śledziowe 0,5 l mleka 1 jogurt naturalny mały 2 łyżki musztardy 4 korniszony 1/3 pora 1 łyżeczka gorczycy szczypiorek do posypania 0,5 jabłka pieprz Przygotowanie: Śledzie płuczemy i zalewamy mlekiem - pozostawiamy na min. dobę. Na następny dzień śledzie kroimy w paseczki, dodajemy do nich(...)pokrojony por w półksiężyce, szczypiorek, ogórki w talarki oraz jabłko w kosteczkę. Jogurt mieszamy z musztardą, dodajemy pieprz, gorczycę. Śledzie zalewamy sosem jogurtowo-musztardowym
Łycha smakówroladki i obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Obsmażone roladki położyć na dnie żaroodpornego naczynia. Na tej samej patelni na której smażyły się roladki obsmażyć pokrojonego w półplasterki pora. Musi tylko zmięknąć, następnie wlać śmietanę i chwilkę podgrzać mieszając. Doprawić solą pieprzem, dodać zmieloną gałkę muszkatołową. Zalać tym sosem roladki. Wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika
Kuchnia Pokoleńkażdej zupy jarzynowej (*). mięso na wywar (użyłam drobiowego) 20 dag brukselki 3-4 ziemniaki 1/2 kalafiora 1 garść zielonej fasolki szparagowej 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera 6 cm pora 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 3 łyżki kaszki kuskus sól, pieprz Opcjonalnie: śmietana Ugotować wywar mięsny z listkami laurowymi i zielem angielskim. Do garna wrzucić pokrojone(...)uznania) warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, pora, selera), oczyszczoną brukselkę (użyłam mrożonej) i fasolkę szparagową. Gotować do miękkości warzyw. 10 minut przed końcem gotowania dodać różyczki kalafiora. Na samym końcu wsypać kaszkę kuskus (nie gotować) i zostawić na kilka minut, aby napęczniała. Doprawić do smaku. Można zabielić śmietaną. (*) Można użyć gotowej mrożonki
Di gotujepotrzeba gdy mróz na dworze, od razu robi się jakoś cieplej. Polecam. Składniki: 4 – 5 ziemniaków 200 gram fileta z indyka 3 – 4 pomidory (dojrzałe) 1 młoda cukinia Średni por – biała część 2 marchewki lub 1/3 opakowania mrożonych małych marchewek ½ szklanki mleka 4 – 5 jajek Sól Pieprz 4 ząbki czosnku Natka pietruszki Olej Opcjonalnie parmezan Wykonanie: Cukinię kroimy(...)wrzątku, wyjmujemy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Ziemniaki obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Na rozgrzanym oleju (ok. 2 łyżki) podsmażamy plasterki ziemniaków. Po chwili dokładamy pokrojonego pora a następnie filet z indyka. W dalszej kolejności marchewki. Wszystko razem przesmażamy. Następnie dodajemy pomidory i cukinię. Mieszamy i chwilę dusimy pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz przepuszczonym przez
Smaki Ewybiałej kapusty, drobno poszatkowanej 120 g marchewki, startej na tarce o grubych oczkach 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1/2 cebuli, pokrojonej w kosteczkę mały kawałeczek zielonego pora wykonanie: Mięso kurczaka milimy lub drobno siekamy i przekładamy na dużą rozgrzaną z tłuszczem patelnie, dodajemy czosnek oraz imbir i smażymy na średnim ogniu. Następnie dodajemy marchewkę, kapustę, cebulę oraz(...)pokrojonego w cienkie paski pora. Całość mieszamy i dusimy przez ok. 5 min. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do przestudzenia. Na środek każdego kwadratu z ciasta umieszczamy ok. 2 łyżki farszu. Dolny róg składamy na farsz, a do środka składamy dwa rogi boczne. Na górny róg rozsmarowujemy mąkę wymieszaną z wodą (ułatwi sklejenie sajgonki) i zwijamy sajgonkę. Gotowe sajgonki
Domowy Smak Jedzeniażywych. Zapraszam! Wszystkiego dobrego w nowym roku! Śniadanio-obiad (brunch): Placek ziemniaczany z jajkiem Amerykanskie placuszki z bekonem i syropem klonowym Shakshouka Jajko flamenco Jajko sadzone na porach z boczkiem Jajko w koszulce na bułeczce Jajecznica na indyjską nutę Jajecznica na boczku Jajecznica z kabanosem Obiado-kolacja: Szybki kurczak w 5 smakach Kurczak vindaloo Wieprzowina madras Kurczak(...)cejlonsku Meksykanski gulasz z kurczaka Chilli Con Carne Makaronowa zapiekanka z kiełbasy i pieczarek Ostra zupa kukurydziana z nachosami Żur Glazurowana wieprzowina Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem i porem Ciecierzyca na ostro Ostra zupa z ciecierzycy Smacznego
Codzienne Gotowaniewystudzić i skroić. Polecam Wam ten sposób na smaczną sałatkę jarzynową. Składniki: 4 gotowane marchewki 3 gotowane pietruszki średni kawałek gotowanego selera ok. 10 cm jasnej części świeżego pora 1 mała czerwona papryka (słodka) 1 puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku majonez sól i pieprz do smaku natka pietruszki Warzywa pokroić w kostkę. Pora dokładnie wypłukać i posiekać. Paprykę
Codzienna kuchnia niecodziennaindykiem. Sałatka w mgnieniu oka zniknęła ze Świątecznego stołu. Polecam w 100 %. SKŁADNIKI: 4 Łyżki Kaszy Kuskus 2 sznycle z Indyka Surowe 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pora 10 dag sera żółtego 5 ogórków konserwowych słoiczek Kieleckiego Sosu Curry przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do drobiu olej rzepakow y SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kasze Kuskus przygotowuję według instrukcji(...)Indyka kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju Kiedy mięso wystygnie przekładam go do miseczki gdzie będzie przygotowywana sałatka. Następnie dodaję kaszę. Wszytskie składniki kroję w kostkę. Pora obieram i myję następnie kroję w cieniutkie. małe paseczki. Wszystkie składniki mieszam ze sobą. Na koniec dodaję sos. Dokładnie mieszam. Dodaję pieprzu. Całość wkładam do lodówki
Gotowanie Patkiporcje: 600 g medalionów z indyka (możecie zastąpić piersią z kurczaka) 2 marchewki (ok. 15 dag) 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 2 pomidory 1 cebula 1 cukinia 1 por (biała część) 1 żółta papryka 1 łyżka ziół toskańskich Kotanyi (lub po łyżeczce bazylii i oregano) sól pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego Przygotowanie: Mięso oprószyć solą(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekać. Cukinię i i paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pozbyć się gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Pora pokroić w paski. Wszystkie warzywa ze sobą wymieszać. Dodać oliwę i zioła toskańskie (ewentualnie bazylię, oregano i szczyptę soli). Ponownie wymieszać. Zeszklić. Przełożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na tak przygotowanych warzywach
Fabryka pomysłówsmaczna i pożywna zupa. Na wywarze z indyka i z drobną kaszą idealny krupnik dla dzieci. Składniki: kawałek indyka np. skrzydło, podudzie 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 listki laurowe 3 ziela angielskie 5 łyżek drobnej kaszy jęczmiennej 4-5 ziemniaków kostka rosołowa opcjonalnie Mięso umyć, przełożyć do garnka i zalać wodą. Postawić na ogniu(...)obrać warzywa. Seler, por, pietruszkę, ziele angielskie, liście laurowe dodać do garnka, a marchewkę pokroić w kostkę i również dodać. Po 20-30 minutach gotowania dodać kaszę. Obrać ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do garnka. Posolić i gotować do miękkości kaszy i ziemniaków. Doprawić pieprzem, solą i posypać natką pietruszki. Uwaga: Jeśli kawałek mięsa jest większy np. udziec
talerz przyjemnościSkładniki: 5-6 plastrów schabu wieprzowego 4 średnie marchewki por 3 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu sól, pieprz olej Sposób wykonania: Mięso myjemy, osuszamy, delikatnie rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy przyprawione plastry schabu. Mięso smarujemy ketchupem. Na ketchup wykładamy pokrojonego w talarki pora i smarujemy majonezem. I na koniec posypujemy
Prosto i Smacznie z Anetąniezrozumiałej dla mnie nazwy jest bardzo smaczna. Prosta w przygotowaniu i można podawać ją na ciepło, jak i na zimno. 6-8 filetów z pstrąga 1 kg marchewki 1 por 1/2 selera 2 korzenie pietruszki 200g koncentratu pomidorowego 200g sosu paprykowego Ajvar 2-3 liście laurowe ok 7 ziaren ziela angielskiego pieprz czarny pieprz cytrynowy oliwa z oliwek sól Pora
https:KKuchniaMniamwątpienia, że znikną jak najszybciej na świecie, bo przecież dobrze o tym nawet Wy wiecie, że dzieci lubią lody, czekoladę wyjątkową i posypkę kolorową. Niezależnie od pogody i pory roku, takie lody można jeść na każdym kroku. Cieszę się, że dzieci miały sen wspaniały i dostały to co chciały. Uśmiech na ustach, blask w oczach kiedy przy każdym(...)się pojawiał, wielką radość i satysfakcję mi sprawiał. Trzeba pomagać dzieciom słodkie sny realizować i dla zdrowia czekoladę gorzką Terravita 70% cacao kupować. Czekoladę (w lodach), przez cztery pory roku dzieci ze sobą zabierały i dzięki temu wspaniałą przygodę smakową, pełną wrażeń miały. To wspomnienia czekoladowe, słodkie, wyjątkowe. Jesienią, kiedy deszcz padał i wiało na dworze, kiedy dzieci
Moniki Smakołykiwinogrona z serem pleśniowym z pysznym lekkim dressingiem. Coś idealnego do zjedzenia z bagietką bądź grzankami. Szybka przekąska to coś co lubi każdy. Smacznego! Składniki : * kiść jasnych winogron * 1/3 pora * 100g sera np. z niebieską pleśnią * kilka paseczków czerwonej papryki * dressing : 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Winogrona pokroić na połówki(...)por drobno posiekać, ser pokroić w kosteczkę. Dodać paprykę. Wymieszać składniki dressingu. Polać sałatkę tak przygotowanym sosem
Magiczne Życie Marty