SKŁADNIKI: 5 plastrów cienko pokrojonego schabu wieprzowego 1 puszka pomidorów z puszki bez skórki 1 puszka karczochów w zalewie 1 łyżka oleju Sól, pieprz, zioła prowansalskie lub inne ulubione zioła KROK 1: Schab delikatnie natłuc tłuczkiem lub nakłuć widelcem, posolić, popieprzyć oraz delikatnie z obu stron pokropić oliwą. Schab grillować na patelni około 5 - 7 minut z każdej(...)strony (dopóki schab nie będzie miękki). KROK 2: Przygotować sos: Na patelni odparować nadmiar wody z pomidorów, doprawic do smaku solą, pieprzem i ziołami. Na samym końcu wrzucić odsączone z zalewy karczochy. Polać schab bezpośrednio na talerzu. Podawać opcjonalnie z ziemniakami i mieszanka sałatą z sosem vinegret. SMACZNEGO! :) Ilość: 2 osoby Koszt
smacznieinatematZeszklić. Dołożyć pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, zioła prowansalskie i smażyć, aż lekko się zarumienią. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę podsmażać. Następnie dodać pomidory z puszki (razem z zalewą!) i lekko rozgnieść je widelcem. Wrzucić pokruszoną gorgonzolę, wymieszać i gotować na małym ogniu kilka minut. Na koniec wlać śmietankę i dodać posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, zagotować
Oryginalny smakzalewamy wrzątkiem, moczymy ok. 20 minut i gotujemy. Pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle, dorzucamy czosnek, następnie umyte i pokrojone w kostkę pieczarki i chwilę dusimy. Dodajemy warzywa. Pomidory kroimy i wraz z zalewą dokładamy do reszty, dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, pieprzem cayenne, odrobiną kuminu. Pod koniec wrzucamy soczewicę, mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę
Nie do chrzanu!garnku z grubym dnem rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju. Wrzucamy cebulę i smażymy, aż do zeszklenia. Następnie dokładamy upieczoną paprykę, wyciśnięty z osłonek upieczony czosnek oraz pomidory z puszki wraz z zalewą, smażymy wszystko razem przez chwilę. Wlewamy bulion i gotujemy całość przez około 15-25 minut. Do zupy dodajemy kilka listków bazylii i miksujemy ją na gładki krem. Dodajemy
Smaki Na Talerzuodstawić do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce. Po 3-4 dniach ryby nabierają smaku sosu. Jeśli lubicie śledzie, to może spróbujecie także i takich: Śledzie w suszonych pomidorach Opiekane śledzie marynowane w zalewie octowej
Codzienna kuchnia niecodziennaMakaron ugotować al dente i wymieszać w natłuszczonej formie do zapiekania ze śmietanką i serem. Paprykę pokroić w 2 cm kawałki i podsmażyć na oleju. Kawałki pomidorów odsączyć na sitku z zalewy. Warzywa oraz zioła wymieszać z makaronem i dosolić do smaku. Wierzch zapiekanki wyrównać i posmarować sosem pomidorowym. Posypać startą mozzarellą i ułożyć na niej plasterki salami (oraz
zadanie-gotowaniegłębokim garnku. Gdy cebula zmięknie dodajemy mięso. Przesmażamy do momentu, aż zmieni kolor. Pieczarki kroimy w ćwiartki, dodajemy do mięsa. Całość dokładnie mieszamy, wlewamy wodę oraz krojone pomidory z puszki wraz z zalewą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i czosnkiem granulowanym. Całość dusimy na wolnym ogniu przez 60 minut. Znaczna część wody powinna
VioletoweKucharzeniepatelni, na rozgrzanej oliwie po 2 min. z każdej strony. Następnie filety przekładamy do naczynia żaroodpornego i wierzch każdego z nich smarujemy pesto. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Mozzarellę odsączamy z zalewy i również kroimy w plasterki. Na pesto układamy plasterki pomidorów, a na pomidory plasterki mozzarelli. Wierzch posypujemy suszoną bazylią. Naczynie żaroodporne zakrywamy folią aluminiową
Kuchnia MagdaLenydodaję sól do smaku (w tym momencie można również dodać inne ulubione zioła i przyprawy). Krok 6. Kiedy mięso będzie już prawie gotowe, dodaję ziemniaki, paprykę, krojone pomidory bez skórki wraz z zalewą, ewentualnie kiszone ogórki i powoli gotuję- do momentu, aż wszystkie składniki będą gotowe . Pod sam koniec dosypujemy połowę posiekanej zieleniny (pozostałą dekorujemy danie na talerzach). Prawdziwy
Moja Książka Kucharskaserem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób. Przecier pomidorowy to nie to samo co koncentrat pomidorowy. Można go zastąpić krojonymi pomidorami z puszki wraz z zalewą (400 g; wówczas nie ma już potrzeby dodawania do sosu wody z gotowania makaronu). Makaron należy gotować równocześnie z przygotowywaniem sosu. Wodę do sosu można pobrać
Gospodyni Miejskadrobną kostkę i podsmażyc na maśłe i oleju. Dodać posiekany czosnek i paprykę. Po ok. 3 minutach dodać pokrojone i osolone wczesniej pomidory, wodę (jeśli dodawaliśmy pomidory z puszki wraz z zalewą, wtedy nie dolewamy dodatkowej wody), przyprawy, koncentrat. Dusimy, aż sos bedzie gęsty. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniłyżki oleju. Wrzucamy cebulę i smażymy przez 3-4 minuty. Gdy cebula lekko się zeszkli dokładamy pokrojone papryki. Smażymy razem jeszcze kilka minut. Następnie dokładamy pomidory z puszki wraz z zalewą. Gotujemy na średnim ogniu, aż sos pomidorowy nieco się zredukuje. Na koniec dodajemy 1 łyżkę serka Apetina, mieszamy. Doprawiamy całość solą, pieprzem i dodajemy drobno posiekane liście bazylii. Podgrzewamy
Smaki Na Talerzuząbki czosnku sól pieprz, oregano ulubione dodatki Sposób przygotowania: Sos: Cebule i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na łyżce oliwy. Dodać koncentrat pomidorowy, suszone pomidory oraz pomidory z puszki wraz z zalewą. Wymieszać doprawić solą, pieprzem i oregano i dusić na małym ogniu przez 10-15 minut. Całość zmiksować. Sos powinien być gesty. W miseczce przygotować rozczyn z drożdży
Pyry na Gazdrobną kostkę i podsmażyc na maśłe i oleju. Dodać posiekany czosnek i paprykę. Po ok. 3 minutach dodać pokrojone i osolone wczesniej pomidory, wodę (jeśli dodawaliśmy pomidory z puszki wraz z zalewą, wtedy nie dolewamy dodatkowej wody), przyprawy, koncentrat. Dusimy, aż sos bedzie gęsty. Ostudzić. Rozkładamy ciasto francuskie, smarujemy zimnym sosem i posypujemy serem. Całość składamy na pół wzdłuż dłuższego
Malinowo w kuchnipodsmażonych warzyw dodajemy mięso i obsmażamy do białości. Następnie dokładamy startą na grubych oczkach tarki cukinię i smażymy jeszcze przez około 5 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą, doprawiamy całość solą i pieprzem i zagotowujemy. Na koniec dokładamy ugotowaną kaszę jaglaną, mieszamy i trzymamy na palniku przez 2 minuty. Powstałym farszem wypełniamy połówki papryk. Pieczemy
Smaki Na TalerzuWymieszać i doprawić solą i czarnym pieprzem. Przygotowanie sosu – na patelni roztopić masło, dodać posiekaną cebulkę, czosnek i smażyć chwilkę, aż cebulka nabierze złotego koloru. Wlać pomidory z puszki razem z zalewą, dodać kostkę rosołową i zagotować. Wrzucić natkę pietruszki, wymieszać. Ja zawsze lekko podgotowuję płaty makaronu w lekko osolonej wodzie. Do dużego naczynia żaroodpornego wylać trochę sosu
Kuchnia Pokoleńmakrela obrana z ości i skóry 2 łyżki serka śmietankowego 4 łyżki passaty pomidorowej 1 średnia cebula 2 jajka ugotowane na twardo 1 suszony pomidor + łyżka oleju z jego zalewy sól, pieprz, papryka ostra, suszona natka pietruszki szczypiorek / koperek / natka pietruszki do smacznej dekoracji Wykonanie: Prostszego nie może być;) - połączcie wszystkie składniki, zmiksujcie na gładka masę, doprawcie
Zasmakuj Kuchnioraz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Wlewamy gorący bulion lub wodę. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień do małego i gotujemy pod przykryciem przez około 20 minut - do miękkości warzyw. Dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą i gotujemy przez kolejne 10 minut. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Gęstość zupy regulujemy bulionem lub wodą. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki i płatkami parmezanu
cool and mintyczosnek. Smażymy mieszając przez około 2-3 minuty. Dodajemy cukinię i paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zwiększamy ogień do dużego i porcjami dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą i groszek. Na koniec dolewamy gorący bulion lub wodę. Mieszamy, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym gazie przez ok. 10-15 minut, do miękkości warzyw. Próbujemy
cool and mintyPrzygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew drobno ścieramy, podsmażamy na maśle. Z pomarańczy wyciskamy sok, dodajemy do marchewki, chwilę razem dusimy, dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą. Gotujemy na małym ogniu 15 min, lekko studzimy i blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ponownie wstawiamy na palnik, dodajemy ryż, liść kaffiru i gotujemy
R'n'G Kitchenrozczyn oraz pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Z ciasta uformować kulę, przełożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Sos: puszka pomidorów bez skórki (odsączonych z zalewy) 2 ząbki czosnku sól pieprz bazylia oregano cukier Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem. Ilość przypraw dobrać według własnego smaku. Dałam dużą
zadanie-gotowanierozczyn oraz pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Z ciasta uformować kulę, przełożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Sos: puszka pomidorów bez skórki (odsączonych z zalewy) 2 ząbki czosnku sól pieprz bazylia oregano cukier Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem. Ilość przypraw dobrać według własnego smaku. Dałam dużą
zadanie-gotowanierozczyn oraz pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Z ciasta uformować kulę, przełożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Sos: puszka pomidorów bez skórki (odsączonych z zalewy) 2 ząbki czosnku sól pieprz bazylia oregano cukier Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem. Ilość przypraw dobrać według własnego smaku. Dałam dużą
zadanie-gotowaniepastą z suszonych pomidorów Składniki 100 g ulubionego makaronu 1/2 brokuła 1 łyżka pasty z suszonych pomidorów 1 łyżka czosnku z zalewy olej czosnkowy Sposób przygotowania Makaron ugotować al … Czytaj dalej Makaron z brokułem
czarrna od kuchniSkładniki 100 g świeżego szpinaku 100 g mrożonej fasolki szparagowej 4 jajka 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 pomidor kilka mini kukurydz z zalewy 2 łyżki czosnku z zalewy 10 … Czytaj dalej Sałatka ze szpinakiem
czarrna od kuchnipuszka zielonego groszku 1 szklanka bulionu warzywnego 1 łyżeczka tymianku 3 łyżki oleju sól pieprz świeżo mielony 1 łyżka posiekanej natki Wykonanie: Groszek odcedzamy z zalewy na sitku, przepłukujemy zimną wodą. Pomidory sparzamy wrzącą wodą, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, cebulę obieramy siekamy drobniutko. Na patelni rozgrzewamy olej wkładamy groszek, cebulę oraz pomidory chwilkę podsmażyć wlewamy bulion warzywny
kgwjanczewopomijajcie grzanek jako dodatku do tego makaronu – wspaniale podkreślają rybny smak całości, są też jedynym elementem chrupkim tego dania i wzbogacają jego teksturę. SKŁADNIKI 1 puszka pomidorów, całe lub krojone, z zalewą 1 puszka tuńczyka w oliwie/oleju (130 mięsa ryby, w kawałkach) 4 fileciki anchois trzy kromki pszennej bułki 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula – biała lub czerwona 3 łyżki
Karo in the Kitchenpatelni rozgrzać tłuszcz i przez chwilę smażyć cebulę i czosnek. Następnie dodać mięso, oregano, bazylię i smażyć na dużym ogniu (cały czas mieszać), aby się rozdrobniło. Dodać pomidory z puszki razem z zalewą, przyprawić pieprzem i solą do smaku, zagotować. sos: Masło włożyć do rondla i rozpuścić na małym ogniu, dodać mąkę, cały czas mieszać, aż powstanie gęsta masa. Zdjąć
Kuchcik gotuje