pomidory w zalewie - 2641 przepisów (strona:91/177)

bagietki z kaparowo - czosnkową pastą 178

cebula - czosnkowa lub czerwona 6 ząbków czosnku 6 czarnych oliwek z zalewy 10 zielonych oliwek z zalewy 8 kaparów z zalewy 2 łyżki zalewy z kaparów puszka krojonych pomidorów 400g sól, pieprz koper Sposób przyrządzenia : boczek, oliwki, kapary, cebulę i czosnek kroimy w dosyć drobną kostkę boczek smażymy aż się zarumieni i wylewamy nadmiar tłuszczu dodajemy

zobacz ich smak
Nadziewany pieczony kurczak 218

Podgrzewamy kilka minut mieszając i dodajemy kilka gałązek tymianku i/lub majeranku. Dodajemy fasolę i mieszamy dobrze doprawiając. Gdy całość się podgrzeje (około 2-3 minuty), dodajemy pomidory i 2-3 łyżki zalewy z nich. Dobrze wymieszać, odstawić. Teraz zabieramy się za kurczaka. Wnętrze porządnie doprawiamy solą i pieprzem i nadziewamy (dokładnie, bez wolnych przestrzeni). W otwór kurczaka (znaczy kuper

Pociąg Do Kuchni
Potrawa z czerwonej soczewicy 325

kroimy na drobne kawałki i smażymy z cebulą i pieczarkami aż pieczarki będą rumiane. Soczewicę wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody. Gotujemy. Kiedy wchłonie wodę dodajemy pomidory z puszki razem z zalewą, fasolkę i składniki z patelni. Jeżeli soczewica nie jest jeszcze miękka dolewamy trochę wody.  Dodajemy przyprawy, sok z pomarańczy i cukier. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze

Weganka gotuje
Sałatka ryżowa z surimi 170

jogurtu naturalnego łyżka majonezu sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy ,osączamy i studzimy. Przekładamy do miski ,dodajemy pokrojone pomidory ,ogórek ,surimi ,osączonego z zalewy tuńczyka i kulki mozzarelli. Cebulę i pora siekamy ,szklimy na łyżeczce oliwy ,studzimy i dodajemy do sałatki. Jogurt mieszamy z majonezem ,dodajemy do całości i dokładnie mieszamy wszystkie

R'n'G Kitchen
Zupa pomidorowa z papryką 111

liśćmi laurowymi i zielem angielskim, pod koniec dodając marchewkę (w całości lub w plasterkach-jak kto lubi) i pietruszkę. Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki i krojone pomidory z puszki wraz z zalewą i przyprawiamy, po 5 minutach do wrzącej zupy wrzucamy makaron i wlewamy śmietankę. Gdy tylko zupa ponownie zawrze wyłączamy gaz i przykrywamy garnek, aby makaron "doszedł". Smacznego

Kolorowy Przepisownik
Chili con carne 205

się zeszkli. Dodać uprzednio zmielone mięso, cynamon, gałkę, tymianek, posiekane chilli i pokrojone dość grubo obie papryki. Smażć około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Dorzucić pomidory z puszki wraz z zalewą i odcedzoną fasolę. Gotować na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut, aż sos odparuje i zgęstnieje. Dodać sól, pieprz, wędzoną paprykę wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze

Gosia gotuje
Kociołek meksykański dla biesiadników 160

liść laurowy ziele angielskie, jarzynkę oraz przyprawę meksykańską. Całość mieszamy, zalewamy około 2l wody i gotujemy na małym ogniu około godzinę.  Następnie dodajemy pieczarki, paprykę, puszki - pomidorów i fasoli wraz z zalewą, dodajemy do smaku zioła oraz paprykę i dokładnie mieszamy, w dalszym ciągu gotujemy całość przez około 40 minut.  Na koniec doprawiamy do smaku sola pieprzem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sos ze świeżych i suszonych pomidorów 103

Wrzu­ć pokro­joną w kostkę cebulkę , pod­sma­ż  chwilę i dorzu­cć pokro­jone świeże pomidory . Sma­ż ok. 3-5 minut ,gdy pomidory zmiękna ,dodaj  suszone z zalewy pomidory.Dopra­w  do smaku ziołami, czosnkiem, solą, pieprzem  i utartą skórkę cytrynową.  Tak doprawiony sos podsmaż  na wol­nym ogniu

w mojej kuchni
Pasta pomidorowa z bazylią 176

bazylią i serem tworzy wspaniałą kompozycję.* suszone pomidory- 100 g* bazylia- 5 gałązek* parmezan- 50 g* czosnek- 1 ząbek* olej słonecznikowy- 2-3 łyżki (jeśli użyjecie pomidorów w oliwie, to wykorzystajcie zalewę)* sok z cytryny- 1 łyżeczka* sól, pieprz- do smakuWszystkie składniki przełożyć do blendera i zmiksować (niekoniecznie na gładki krem).Miksując wlewać oliwę łyżka po łyżce i zaprzestać, kiedy

Kraina Miodem Płynąca
Makaron z tuńczykiem i nutką cynamonu 229

odcedzić z oleju.Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pokrojoną cebulę, plasterki chili, porwane listki bazylii, wsypać cynamon i smażyć na średnim ogniu przez krótką chwilę.Następnie dodać pomidory z puszki (wraz z zalewą), odcedzonego tuńczyka. Wymieszać, posolić i dusić na małym ogniu przez około 20 minut.Sos przyprawić solą i pieprzem.Gotowy sos wymieszać z gorącym, odcedzonym makaronem. Dodać sok z cytryny

Gospodyni Miejska
Prawdziwa włoska pizza 246

dwie pizze 25-30 cm:12 g świeżych drożdży300 g mąki typ 00 lub 500180 ml ciepłej wody3/4 łyżki oliwy1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki cukruSos pomidorowy:200 g pomidorów w puszce (wraz z zalewą)1/2 łyżki oliwy1 mały ząbek czosnku1/2 łyżeczki oregano1/2 łyżeczki bazyliiszczypta soliszczypta cukruDodatki do pizzy pikantnej:1 kulka mozzarelli, utartej1 mała cebula, pokrojona w piórka1 papryczka chilli, pokrojona

My Culinary Art
STROGANOW 274

policzków wołowych- ok 40 dkg pieczarek- 2 papryki czerwone- 2 średnie cebule- 2 łyżki mąki pszennej- 0.5l bulionu- 2 łyżki koncentratu pomidorowego lub puszka pomidorów bez skórki we własnej zalewie- 1/3 szklanki śmietany kremówki- oliwa lub olej do smażenia- 1 łyżeczka ostrej papryki- 1 łyżeczka słodkiej papryki- sól- pieprz- majeranek- łyżeczka octu winnegoWykonanie:Wołowinę kroimy w plastry

Walijskie Pichcenie
Zupa krem z pomidorów z parmezanem i pesto 178

oliwę z oliwek. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Wrzucamy na rozgrzamy olej i czekamy aż cebula się zeszkli.Po tym czasie, dokładamy do cebuli: pomidory z puszki wraz z zalewą, przecier pomidorowy, marchewkę pokrojoną w plastry, kostki rosołowe i dolewamy 1.5 litra wrzącej wody. Gotujemy około 30 minut na średnim ogniu. Jeśli po tym czasie marchewka

W mojej holenderskiej kuchni
Risotto ze szparagami i kurczakiem 173

Przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Uważajcie na sól, jeśli wasz bulion jest dość słony nie przyprawiajcie kurczaka solą. Podsmażamy na złoty kolor i przekładamy na talerz. Pomidory suszone odsączamy z nadmiaru zalewy, kroimy w kosteczkę i również chwilę podsmażamy. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy. Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końce i gotujemy około 5-6 minut na parze. Kroimy

Mania Gotowania
Cudowne curry rybne. 180

czosnek i chili. Smażymy na małym ogniu. Następnie dorzucamy curry, smażymy jeszcze 1 minutę cały czas mieszając. Dodajemy rybę (jeden płat pokrojony na 3 części), zalewamy pokrojonymi pomidorami w puszce wraz z zalewą i mleczkiem kokosowym. Całość raz na jakiś czas delikatnie mieszamy i gotujemy przez ok. 20 min. Na koniec dorzucamy kolendrę (ja nie miałam dodałam miętę cytrynową). Podajemy

Brzuszki Łakomczuszki

Proponowane wyszukiwania