mieszamy, aż do uzyskania jasnej zasmażki. Następnie dolewamy rosół, dodajemy musztardę, mieszamy i zagotowujemy. Ugotowane bitki wyjmujemy na półmisek, na nie wykładamy cebulkę, a wszystko to polewamy sosem musztardowym i gotowe
Rozpustne gotowanieużyć upieczony wcześniej biszkopt (ja tak właśnie zrobiłam), gotowych biszkopcików lub herbatników (skraca nam to oczywiście czas oczekiwania na ten pyszny serniczek). Truskawki możemy zalać tężejącą galaretką, polać specjalna polewą do owoców zapobiegającą wysuszeniu owoców (ja tak właśnie zrobiłam, ale niepotrzebnie, bo do wieczora ciasta nie było :-)) lub po prostu powtykać truskaweczki na wierzchu i podawać, w każdej wersji będzie
Rozpustne gotowanieczęsto mieszamy, wyciągamy po upływie 1-2 minut od momentu zagotowania. Okrasa. Cebulki kroimy w kostkę i smażymy na złoto, doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane pierogi polewamy tłuszczykiem z prażoną cebulką
Rozpustne gotowaniepierogów wrzucamy na wrzątek, często mieszamy aż wypłyną na wierzch, wyciągamy po upływie 1-2 minut od momentu zagotowania. Wykładamy na talerze, czekamy minutkę, żeby trochę odparowały, posypujemy cukrem, polewamy śmietaną lub jogurtem i podajemy puki gorące! Pycha
Rozpustne gotowanierondelka, podgrzewamy stopniowo dosypując zmielone migdały. Mieszamy by składniki się połączyły, gdy masa jest już ciepła wyłączamy grzanie i zabieramy się za nadziewanie ciasteczek. Orzeszki możemy udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce
Rozpustne gotowanieMieszamy by składniki się połączyły, gdy masa jest już ciepła, ale nie gorąca (bo może się przypalić), wyłączamy grzanie i zabieramy się za nadziewanie ciasteczek. Orzeszki możemy udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce (wyjmujemy na godzinę przed podaniem) :-) POLECAM
Rozpustne gotowaniepóźniej zmywanie) i równomiernie układamy skrzydełka. Pieczemy około 40-50 minut, czyli do czasu, aż skrzydełka nabiorą brązowego koloru. W trakcie pieczenia skrzydełka od czasu do czasu polewamy pozostałą marynatą (tak co około 10-15 minut
Rozpustne gotowaniepszczółkę i przygotować kilka słoiczków tego bursztynowego, płynnego, gęstego syropu. Jest zdrowy, słodziutki i pachnie wiosną. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do herbaty, syrop na kaszel, choć ja lubię polewać nim racuszki z jabłkami lub naleśniki... Przepis mam od mojej teściowej, która przygotowuje go według tej receptury od lat. Polecam!!! Składniki na miód z mniszka lekarskiego 600 kwiatów mniszka lekarskiego
Rozpustne gotowaniemieszamy i smażymy, aż rabarbar zmięknie, a sos toffi zgęstnieje. Studzimy. Śmietanę 30 % ubijamy, dodajemy cukier i likier (kakao). Gotowe, wystudzone babeczki dekorujemy śmietaną i rabarbarem, polewamy sosem toffi i podajemy
Rozpustne gotowaniegotującą się wodą, miseczka nie może dotykać wody), dodajemy olej i mieszamy. Skórkę cytrynową odsączamy z syropu, kroimy na mniejsze kawałeczki, mieszamy z cukrem pudrem (niekoniecznie). Zimne ciastka polewamy czekoladą i ewentualnie posypujemy skórką cytrynową. Gotowe
Rozpustne gotowanieprzykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Po godzinie przewracamy mięso, wierzch smarujemy masłem, przykrywamy i pieczemy kolejne 40 minut (co 10-15 minut polewamy powstałym sosem). Następnie odkrywamy naczynie i dopiekamy jeszcze 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy ptaszka, przykrywamy folią aluminiową i pozostawiamy na 30-40 minut, żeby kaczka nabrała soczystości. Podajemy
Rozpustne gotowaniepóźniej zmywanie) i równomiernie układamy skrzydełka. Pieczemy około 40-50 minut, czyli do czasu, aż skrzydełka nabiorą brązowego koloru. W trakcie pieczenia skrzydełka od czasu do czasu polewamy pozostałą marynatą (tak co około 10-15 minut). Gotowe! Tak przygotowane skrzydełka po wystudzeniu można podpiekać na grillu i w takiej wersji też są pyszne
Rozpustne gotowaniewarzyw. Dymki, koperek i natkę pietruszki siekamy, dodajemy do miski, mieszamy. Przygotowujemy sos. Mieszamy miód z octem, gdy otrzymamy gładka masę dodajemy musztardę i przyprawy, znowu mieszamy. Otrzymanym sosem polewamy sałatę, równomiernie rozprowadzamy po całości dokładnie mieszając, odkładamy na 5-10 minut. Po tym czasie sałata jest gotowa. Polecam
Rozpustne gotowanieresztę ciasta. Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy ciasto około 15-20 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy w blaszce. Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową
Rozpustne gotowaniepieczenia 150 g rozpuszczonego, przestudzonego masła 150 g brązowego cukru 2 duże jajka 3/4 szklanki jagód Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Banany obieramy, polewamy sokiem z cytryny i rozgniatamy widelcem. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem, następnie dodajemy masło, dobrze mieszamy. Do wymieszanej masy
Rozpustne gotowanie